Hoe ontwerp je een Badkamer onder een schuin dak?

De gemiddelde prijs van een complete badkamer onder een schuin dak is ongeveer 6000 €. Deze prijs varieert naar gelang van de kwaliteit van de gekozen materialen. U moet hier nog de kosten van uw architect of loodgieter bij optellen.

Badkamer onder een hellend dak kosten van de werken

De prijs van een badkamer onder een hellend dak is ongeveer 6000 euro. Deze prijs varieert naar gelang van de in de badkamer geïnstalleerde elementen en de vaklui die op de bouwplaats moeten ingrijpen.

Type inrichting Badkamer inrichting prijs
Een complete badkamer 850 - 4000 €
Premium volledige badkamer 1500 - 30000 €

Dit is de prijs voor het inrichten van een badkamer, afhankelijk van het geïnstalleerde materiaal:

Schuine badkamermeubel Binnenkomstprijs Premium prijs
Bad of wastafel €30 600 €
Douchebak 100 € 300 €
Douche behuizing 250 € 1500 €
Klassieke badkuip 100 € 300 €
Eiland badkuip 650 € €2000
Balneo badkuip  1000 € 4000 €
Gecombineerde douche bad 700 € 3000 €
Hangend toilet 150 € 600 €

U kent nu de prijs van verschillende badkamers. Zoals u weet, zult u vaklui moeten inhuren om uw zolder badkamer in te richten. Hier volgen de prijzen van de ambachtslieden die in het kader van dit soort werkzaamheden kunnen optreden:

.
Craftsman prijs/serviceBinnenkomstprijs Premium prijs
Architect €70 per uur €140 per uur
Loodgieter €40 per uur 90 € per uur
WC vervanging 60 €  150 €
Een wastafel plaatsen 160 €  340 €
Inbouw van een douche of badkuip 500 € 1000 €
Volledige badkamerinrichting 40 € per uur €70 per uur
badkamer onder schuin dak

Het tarief van een vakman kan van vele factoren afhangen :

 • De aard van de uit te voeren werkzaamheden
 • De ervaring van de vakman
 • De voorwaarden voor toegang tot het terrein
 • De staat van de badkamer
 • Uw geografische gebied

Wat zijn de lay-out beperkingen?

Het installeren van uw badkamer onder een helling op zolder kan deze ruimte karakter geven. U moet echter rekening houden met de beperkingen die samenhangen met de configuratie van de ruimte:

 • De hoogte onder het plafond: het is verminderd. De plafondhoogte in de badkamer is niet overal gelijk. U zult goed moeten nadenken over uw project om uw meubilair op strategische plaatsen te zetten. Anders zal uw badkamer helemaal niet functioneel zijn.
 • Het volume van de kamer: heel vaak zijn badkamers op zolder niet erg ruim. Het ontwerpen van een kleine badkamer onder een helling vereist ook zorgvuldigheid. In een kleine, klassieke badkamer kunt u spelen met kolom- en bovenkasten om de bestaande ruimte te behouden. Dit is niet gemakkelijk in een badkamer met schuine wanden
 • Verlichting: over het algemeen heeft de hellende badkamer een enkel dakraam (dakraam of velux). Dit is niet altijd genoeg om licht in de kamer te brengen. U zult dus het natuurlijke licht moeten regelen of kunstlicht moeten installeren om de ruimte te verlichten. Als een badkamer te donker is, ziet hij er onaantrekkelijk uit, voelt hij minder ruim aan en is hij vooral niet erg functioneel. Het is een ruimte waar je je wast, je haar kamt, je tanden poetst en make-up aanbrengt. Al deze operaties vereisen een goede helderheid

Hoe een badkamer inrichten onder een helling?

Het ontwerpen van een badkamer onder een schuin dak is niet zo ingewikkeld als u zou denken. Een goed inzicht in de ruimte en de verschillende mogelijkheden die u ter beschikking staan, zullen u in staat stellen een gezellige, stijlvolle en esthetische ruimte te creëren.

badkamer op zolder

Bespreek de technische aspecten met een professional

De eerste stap is om met een professional over uw project te praten. Als u geen idee hebt van het soort werkzaamheden dat moet worden uitgevoerd en hoe u uw badkamer onder de helling moet inrichten, raden wij u aan een beroep te doen op een architect.
Deze professional zal in staat zijn om :

 • U te informeren over de normen die moeten worden nageleefd
 • Analyseer de bestaande ruimte
 • Beheer van het technische aspect: uitvoerbaarheid, aansluitingen, materiaalkeuze, loodgieterij, isolatie, enz.
 • U te voorzien van plannen en schetsen van uw toekomstige badkamer
 • Huur een team van professionals in om het praktische deel van het werk te delegeren

Het inhuren van een architect stelt u in staat één aanspreekpunt te hebben die uw project stap voor stap zal volgen. Het is een goede oplossing voor een succesvol zolder badkamer project.

Respecteer de basismetingen

Elke kamer heeft zijn regels: de badkamer is geen uitzondering. Om ervoor te zorgen dat u een bruikbare en functionele badkamer krijgt, moet u dit weten:

zolder badkamer
 • De ruimte vóór de gootsteen, het sanitair, het toilet, de douche en het bad moet altijd 60 centimeter zijn
 • De diepte van de wastafel moet 45 cm rondom de gootsteen of waskom zijn
 • Houd rekening met 2 m hoogte onder de douche; als uw plafond te laag is, kies dan voor een badkuip op zolder
 • Laat altijd 20 cm aan weerszijden van een draaiende deur

Respecteer de regels
Zelfs als u in de verleiding komt om elke centimeter van uw badkamer te benutten, moet u altijd deze regels in gedachten houden. Anders loopt u het risico een badkamer te krijgen die onpraktisch is voor dagelijks gebruik, oncomfortabel of zelfs onbruikbaar is.

Aanpassen aan de bestaande ruimte

Zelfs kleine badkamers met een helling van 5 m² kunnen worden ingericht. Kies voor elementen met een laag niveau, zoals een wandtoilet, een badkuip of een badkuip op zolder. Elementen met een laag niveau moeten altijd onder het afschot worden geplaatst: elementen zoals de wastafel en de traditionele douche vereisen een staande activiteit. Deze elementen moeten daarom altijd in de bovenste delen van de kamer worden geplaatst.

Idealiter moeten de douche, de wastafel en het bad zo dicht mogelijk bij de waterafvoer worden geplaatst. Als u de kosten van uw zolderverbouwing wilt beperken, kunt u overwegen uw nieuwe badkamer boven een bestaande natte cel te installeren.

prijs van een badkamer onder hellend dak

Het is mogelijk dat u uw douche onder een helling moet installeren. Kies in dat geval voor een schuine douche, speciaal ontworpen voor schuine ruimtes, of kies voor afgeschuinde douchewanden.

Heeft u een grote badkamer? Houd deze tips in gedachten om uw ruimte praktisch te maken. De beperkingen zijn minder in een ruime kamer; zorg er echter voor dat u uw meubels goed plaatst en de bestaande ruimte niet overbelast.

Het kiezen van de juiste opslag en decoratie

Om de ruimte en de stijl van uw doucheruimte te behouden, moet u het meubilair beperken en rommel uitbannen. Een slecht geordende of opgeruimde kamer zal er benauwd uitzien onder het dak.

Wij raden u aan de schuine bekisting en de verloren ruimtes te gebruiken om lage opslagunits te plaatsen. Er zijn allerlei soorten lage opbergmeubelen op de markt, in meubelzaken.

Maak ook gebruik van de ruimte aan de muur door hangend meubilair aan de rechte muren van de kamer te plaatsen. Zorg ervoor dat u de ruimte niet overbelast door te veel hangend meubilair zoals rekken te installeren, die visuele rommel creëren. Door deze tips toe te passen, verbetert u de functionaliteit en de esthetiek van de kamer, terwijl u vloerruimte bespaart.

Om de indruk te wekken dat uw ruimte groter is, speelt u met transparante elementen. Transparante douchepanelen, wastafels, badmeubelen en planchets passen perfect in uw ruimte en doen de badkamer groter lijken dan hij is.

U kunt ook een handdoekenverwarmer installeren: praktisch, het zal uw muren verfraaien terwijl u uw handdoeken niet hoeft te laten rondslingeren.

Zorg voor de verlichting

Geef de voorkeur aan natuurlijk licht. Als uw kamer alleen een dakraam heeft, overweeg dan de installatie van een veluxraam. Indien mogelijk, plaats het boven het bad.

Het dakraam zal u ook toelaten de volumes te accentueren en de badkamer goed te verluchten. Dit is een belangrijk punt: omdat het een vochtige ruimte is, moet de badkamer goed worden geventileerd om sporen van schimmel en condensatie te voorkomen. Als uw helling hoog is, kunt u opteren voor een gemotoriseerd dakraam, dat gemakkelijk te bedienen is: dit toestel kan op afstand worden bediend.

Je hebt niet de mogelijkheid om dakvensters toe te voegen? Kies voor strakke wandlampen, te plaatsen op de helling, de muren of het plafond. LED-lampen ingebed in de wanden en het plafond zien er geweldig uit in een moderne badkamer. Zij zorgen voor de nodige helderheid zonder de ruimte te overbelasten en verfraaien de inrichting van de ruimte.

Welke kleuren voor een zolder badkamer?

De keuze van kleuren voor een kamer is a priori een kwestie van smaak. Maar niet alles is mogelijk in een zolderbadkamer. Heldere of donkere kleuren doen de kamer kleiner en smaller lijken.

Daarom raden wij u aan te kiezen voor lichte kleuren: lichtgrijs, wit, roze of lichtgroen, beige, gebroken wit, hemelsblauw, enz. Deze kleuren zullen de illusie van ruimte versterken en u kalmte en sereniteit brengen tijdens uw voorbereidingen. Inderdaad, de badkamer is een ruimte waar je meerdere keren per dag komt. Te veel kleuren kan je snel vermoeien. Als al uw badkameronderdelen zijn geïnstalleerd, kan opnieuw schilderen een ingewikkelde taak zijn. Kies dus voor een duurzame keuze die u op lange termijn voordeel oplevert.

Als u kleur wilt toevoegen, verf dan een enkele muur of kies voor gekleurde tegels boven het bad of de wastafel. Dit zal de kamer opfleuren en tegelijkertijd de ruimte in uw badkamer vrijhouden.

Voorbeelden van aflopende badkamer quotes

Heeft u moeite met het inschatten van het budget voor uw werkzaamheden? Hier zijn enkele voorbeelden van zolder badkamer schatting.

Zolder badkamer met WC

U wilt uw badkamer inrichten onder het dak. U besluit een wandtoilet, een klassiek bad en een wastafel te kopen. De wastafel kost €120, het toilet €200 en het bad €300. U geeft dus €620 uit aan het sanitair. Het is nu tijd om deze onderdelen te laten installeren.

Je neemt contact op met een loodgietersbedrijf. Het bad kost € 500, de wastafel € 200 en het toilet € 110. Je geeft €810 uit aan arbeid. In totaal zal uw werk u €1430 kosten.

Badkamer onder een lage helling

Je hebt net een oud huis gekocht. Je hebt de zolder laten verbouwen om een ruimte voor je tiener te creëren. U wilt een zolderbadkamer van 10 m² inrichten. De ruimte is ruim, maar de helling is erg laag.

U besluit contact op te nemen met een architect om u te adviseren over de uit te voeren werkzaamheden. Hij stelt plannen op die jij goedkeurt. De aanschaf van de benodigde apparatuur kost u €3000 voor een gecombineerd douche-bad, wandcloset en wastafel. De architect huurt een loodgietersbedrijf om het werk uit te voeren. In totaal moet u betalen voor 30 uur werk à 100 euro per uur, of 3000 euro. De hele klus kost je €6000.

Doucheruimte met schuine wanden

U bent van plan om een doucheruimte te maken op uw zolder. U koopt een douchecabine, een wastafel en een wandtoilet voor een totaal van €1800.

U delegeert de installatie van de apparatuur aan een loodgieter bij u in de buurt, die €50 per uur rekent. Hij schat dat het werk 20 uur zal kosten, of €1000. In totaal zal uw werk u €2800 kosten.