Beste dakpannen voor warmte en warm klimaat

Als u in een gebied met hoge zomertemperaturen woont, is het belangrijk om rekening te houden met de beste dakbedekking voor uw klimaat. De dakpannen op uw dak spelen een centrale rol in de levensduur van uw dak, en de energiezuinigheid en het comfort van uw huis. Hoewel populair, zijn asfalt- en houten dakpannen niet geschikt voor gebieden met driedubbele temperaturen. Betere opties voor huiseigenaren in een warm klimaat zijn dakpannen van metaal, leisteen, klei of rubber.

Metalen dakbedekking voor warme klimaten

Metalen daken blinken uit onder extreme temperaturen. Metaal is reflecterend en wordt beschouwd als een "koel dakbedekkingsmateriaal". Hoogreflecterende verven en coatings kunnen de energie-efficiëntie van uw dak nog verder verbeteren.

Metalen daken zijn steeds populairder geworden. Twintig jaar geleden bedroeg het marktaandeel van metalen daken slechts 3,7 procent, maar uit een recente onafhankelijke studie van Dodge Data en Analytics blijkt dat het marktaandeel van metalen dakbedekkingen voor woningen in 2016 nu 14 procent bedraagt. Dit is mede te danken aan de lange levensduur van het materiaal - metalen daken kunnen twee tot drie keer langer meegaan dan een typisch asfaltschindeldak. Ook is metaal brandwerend en wordt het gezien als een veiliger materiaal voor een warme omgeving in vergelijking met andere soorten dakbedekking. Na enkele jaren zal de blootstelling aan de elementen ervoor zorgen dat uw beschermlaag afslijt, maar een eenvoudige hercoating is al het onderhoud dat een metalen dak nodig heeft.

Metalen dakbedekking kost meestal ergens tussen de €7 en €10 per vierkante meter. Terwijl een metalen dak een aanzienlijk grotere investering is dan een asfaltdak, kunnen de energiebesparingen in uw huis in combinatie met het potentieel voor een hogere doorverkoopwaarde het een waardige investering voor een nieuwe constructie of dakvervanging maken.

Leistenen dakpan

Leistenen dakpan

De leien dakbedekking is gemaakt van steen, het is ondoordringbaar voor het weer, de zon, de hitte en de kou. Daarom kunnen huiseigenaren verwachten dat een leistenen dak tot 150+ jaar meegaat. Niet te verzadigen met water, biedt leisteen een volledig brandwerende optie voor uw dak. Dit is een grote investering voor woningen in staten met een dakbedekkingsreglementering als gevolg van brandgevaar door hitte en gebrek aan regen. Hoewel u misschien denkt dat leisteen alleen in een donkergrijze kleur wordt geleverd, is het eigenlijk in verschillende natuurlijke kleuren verkrijgbaar.

Er zijn een paar speciale overwegingen om leisteen dakbedekking die moeten worden besproken met uw dakbedekking aannemer. Leisteen is een extreem zwaar materiaal. Het gewicht van leisteen dakpannen varieert tussen 800 en 1.500 euro per vierkant (8 - 10 euro per vierkante meter). U moet de structuur van uw huis professioneel laten evalueren om ervoor te zorgen dat het veilig het nieuwe dak kan ondersteunen.

Leistenen kunnen ook tussen de €50 en €100 per vierkante meter kosten. Hoewel dit kosteneffectief is wanneer u de gehele levensduur van het dak in ogenschouw neemt, kan het intimiderend zijn als een up-front kosten.

Klei dakpannen voor uw dak

Klei dakpannen voor Warmte

Thermisch resistent, ongevoelig voor vuur en beschikbaar in rijke aardetinten, zijn kleipannendaken een aantrekkelijke keuze voor huiseigenaren die houden van rustieke architecturale nuances - en die de hitte willen verslaan.

Net als leisteen is klei een natuurproduct en daarom milieuvriendelijk en gemakkelijk te recyclen. Het is ook vergelijkbaar met leisteen in zijn gewicht, wat betekent dat een grondige evaluatie van uw huis deel uitmaakt van het installatieproces. Het loopt op € 10 tot € 18 per vierkante meter is het iets minder duur dan de bovenstaande opties.

Rubber dakbedekking

Een rubberen dakbedekking is een betaalbaar alternatief voor de royale terracotta en verfijnde leisteen. Rubber dakbedekking kan echter het uiterlijk van leisteen en cederhout nabootsen. Een rubberen dakbedekking, gemaakt van betaalbare gerecyclede materialen, kan ook helpen bij de energiezuinigheid van uw huis, want rubber staat bekend om zijn isolerende eigenschappen. De prijs is vergelijkbaar met asfalt met 4 tot 8 euro per vierkante meter, maar het is energiezuiniger en kan uw huis beter beschermen tegen de hitte.