Dakafdichting met kunststof - verschillende mogelijkheden

Kunststof kan zeker een alternatief zijn voor bitumenkitten als dakafdichting - er zijn hier verschillende mogelijkheden, die ook qua prijs heel verschillend kunnen zijn, en die elk hun eigen voor- en nadelen kunnen hebben. U kunt hier meer over te weten komen.

dakafdichting kunststof
Het afdichten van een dak met kunststof is de moderne oplossing

Kunststof is een duurzaam, effectief alternatief

In tegenstelling tot de bitumenbekledingen zijn kunststoffen meestal veel duurzamer, beter bestand tegen weersinvloeden en vaak gemakkelijker te verwerken.

Er zijn verschillende mogelijkheden, elk met zijn eigen voor- en nadelen

Dakafdichtingen van kunststof

  • Plastic platen voor het dak
  • EPDM-dakfolie
  • vloeibare synthetische afdichtingsmaterialen

Het meest voor de hand liggende nadeel van vloeibare waterdichting is meestal de hoge prijs - 20 tot 30 EUR per vierkante meter is de regel, maar vijf keer dat bedrag is ook mogelijk met sommige producten. In ruil daarvoor kunnen ze door de klant worden verwerkt en in sommige gevallen ook als isolatie dienen.

EPDM-folies zijn iets goedkoper dan conventionele kunststofplaten, maar zijn uiterst duurzaam en permanent dicht. In tegenstelling tot de bitumenbekledingen verouderen ze ook niet en zijn ze dus praktisch onderhoudsvrij - kunststoffenexperts schatten hun levensduur vaak op meer dan vijftig jaar.

Kunststof membranen zijn ook een alternatief, maar worden door veel dakwerkers niet erg gewaardeerd en zijn terughoudend in het gebruik. Dit heeft echter vaak weinig te maken met het product zelf, maar is vaak een puur persoonlijke afkeer.

EPDM-folies zijn verkrijgbaar van ongeveer 7 - 10 EUR per vierkante meter, plastic sluitfolies zijn ongeveer 15 EUR of iets meer. Dan is er nog de prijs van de lijm

Hoe de kosten laag te houden

Laat u in ieder geval adviseren welk type waterdichting niet alleen de beste, maar ook de meest economische optie voor uw dak is. Dit kan zeker een verschil maken met behoud van de gerechtvaardigde kwaliteit.

TIPS&TRICKS

EPDM-folie kan een interessant en eenvoudig te installeren alternatief zijn voor het dak van het tuinhuis, de carport of de garage.