Zonnepanelen en dakvervanging: Voor het installatieproces

Voordat u begint met de installatie van een zonnepaneelsysteem, zijn er vele stappen nodig om ervoor te zorgen dat uw woning geschikt is en in staat is om de apparatuur te ondersteunen. Een van de eerste en belangrijkste gebieden om aan te pakken is de conditie van uw dak. Dit artikel bespreekt de gebieden van uw dak die veel aandacht nodig hebben, evenals de beste manier om ervoor te zorgen dat uw dak een zonnepaneelsysteem kan ondersteunen.

Inspecteer de structuur van uw dak

Hoewel er veel stappen moeten worden genomen voordat een zonnepaneelinstallatieproject wordt gestart, is een van de eerste overwegingen de conditie van uw dak. Veel gemeenten vereisen een grondige inspectie van de structurele onderdelen van het dak om de integriteit van het dak te verifiëren. Dit is nodig om na te gaan of het daksysteem het extra gewicht van de zonnepanelen en de bijbehorende apparatuur kan dragen.

De meeste bouwafdelingen eisen dat u een erkende aannemer of ingenieur inhuurt om de structurele integriteit van het daksysteem te bepalen. Hoewel dit een onnodige uitgave lijkt, is het eigenlijk bedoeld om u, uw huis en uw investering in zonnepanelen te beschermen. Een zonnepaneel systeem geïnstalleerd op een defecte funderings-zwakke of verslechterende dak-zal leiden tot problemen en extra kosten op de weg.

Onderzoek de dakbedekking

Hoewel het niet noodzakelijkerwijs nodig is dat u de dakbedekking van uw woning vervangt, repareert of inspecteert, zou het verstandig zijn om dit te doen voordat u het zonnepaneelsysteem installeert. Aangezien zonnepanelen worden bevestigd aan bevestigingen die aan het daksysteem worden bevestigd, zou het niet zinvol zijn om nieuwe zonnepanelen te installeren op een lek dak of op een dak dat u binnen een paar jaar verwacht te vervangen. Hiervoor zou het nodig zijn om de kosten voor het verwijderen van de zonnepanelen op te vangen, evenals de herinstallatie ervan na reparaties aan het dak. Bovendien kan het de garantie van de fabrikant ongeldig maken en uw zonnepanelen in gevaar brengen als er iets gebeurt tijdens het loskoppelen of opnieuw installeren van de zonnepanelen.

Montageopties voor zonnepanelen

zonnepanelen op dak installeren

Als uw dak niet voldoet aan de structurele eisen van uw gemeente of de kosten van het vervangen van het dak is gewoon te veel om op te nemen in uw budget, het sluit niet noodzakelijkerwijs de deur op zonne-energie voor uw woning. Wanneer er ruimte op het terrein beschikbaar is, kunt u ervoor kiezen om een zonne-installatie op het terrein te installeren om de zonnepanelen te ondersteunen. Hoewel dit extra kosten toevoegt aan de kosten van de zonneapparatuur, zou het veel minder duur zijn in vergelijking met dakvervanging of structurele reparaties aan het dakbedekkingssysteem.

Vele types van zonnepanelen, palen en zelfs zonnevolgsystemen zijn beschikbaar om een breed scala aan scenario's te ondersteunen. Zonnevolgsystemen zijn een zeer efficiënt middel voor de montage van zonnepanelen, omdat het systeem is ontworpen om de zon te volgen en te volgen. Dit houdt uw zonnepanelen in de meest effectieve positie om de hele dag door zonne-energie te produceren en verhoogt hun efficiëntie aanzienlijk.

Wanneer u een dakreparatie of -vervanging moet overwegen

Als uw dak lekt, moet het worden gerepareerd of vervangen, ongeacht de installatie van het zonnepaneel, om zowel uw investering in de woning als uw persoonlijke eigendommen te beschermen. De beste manier om te bepalen of uw dak kan worden gerepareerd of dat het volledig moet worden vervangen is door het inhuren van een erkende dakbedekkingsaannemer om het dakbedekkingssysteem te inspecteren. Dit moet worden gedaan voordat u investeert in het eerste stuk van de zonneapparatuur om u een idee te geven van de extra kosten die u zou kunnen maken. Met dat gezegd zijnde, de minder voor de hand liggende tekenen -naast het lekken- dat punt naar dakreparatie of -vervanging zijn:

  • Ontbrekende dakspanen, dakpannen of shakes...
  • Overmatig verlies van korrels ter bescherming van het asfaltdakoppervlak
  • Krullen van de gordelroosjes of lipjes rond de buitenranden
  • Gebarsten of losse dakpannen
  • Roesterend gootstuk of metalen dakmateriaal
  • Blootgestelde spijkerkoppen in de gehele dakbedekking
  • Water beschadigde of verrotte fasciaboards en soffits
  • Eventuele tekenen van lekkage zoals vlekken op plafonds, schimmel en/of meeldauwgroei op plafond/muren

Door ervoor te zorgen dat uw dak deugdelijk is voordat het zonnepaneel wordt geïnstalleerd, bespaart u op de lange termijn duizenden mensen door de extra kosten van het verwijderen en opnieuw installeren van het zonnepaneel te vermijden. Daarnaast zult u ook genieten van gemoedsrust in de wetenschap dat uw investering in zonne-energie is gebouwd op een solide basis.