5 Factoren die de levensduur van uw commercieel dak beïnvloeden

5 Factoren die de levensduur van uw commercieel dak beïnvloeden

Terwijl de levensverwachting van een commercieel dak ergens tussen de 10 en 40 jaar ligt, zijn er verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op hoe lang het duurt. Besteed aandacht aan deze vijf factoren om de levensduur van uw dak te verlengen en geld te besparen door onnodige reparaties te vermijden of uw dak voortijdig te moeten vervangen.
Lees meer over Dakbedekking: alle soorten op een rij

Installatie

Wanneer u uw dak laat installeren, zorg er dan voor dat u een gerenommeerd bedrijf kiest dat beschikt over een licentie en ervaring in het installeren van commerciële daken. Een verkeerd geïnstalleerd dak kan een grote verscheidenheid aan problemen veroorzaken, waaronder verzakkingen en lekkages.

Dakbedekkingssysteem

De kwaliteit en de soorten materialen die gebruikt worden om uw dak te bouwen hebben een direct effect op hoe lang het zal duren. Terwijl TPO- of EPDM-daksystemen een levensduur hebben van 22 tot 35 jaar, kan een asfalt- of metalen dak tot 45 jaar meegaan.

Weer

Hoewel u het weer zeker niet onder controle hebt, kunnen extreme weersomstandigheden zoals regen, wind en sneeuw een tol eisen op uw dak. Zelfs extreem zonnig weer het hele jaar door kan problematisch zijn. Neem de juiste voorzorgsmaatregelen om u voor te bereiden op stormen en inspecteer uw dak wanneer het weer hard aankomt.

Onderhoud

Alle daken zijn onderhevig aan slijtage en moeten goed worden onderhouden om zo lang mogelijk mee te gaan. Voer routinecontroles uit op uw dak en ga snel op zoek naar lekken. Vervang beschadigde of ontbrekende dakspanen onmiddellijk en reinig eventuele resten of algengroei.

Goede ventilatie

Overmatige hitte kan uw dak beschadigen en kan snel jaren van zijn leven afsnijden. Zorg ervoor dat uw dak en gebouw goed geventileerd en geïsoleerd is om uw dak koel te houden. En niet te vergeten, een goed geïsoleerd gebouw houdt het interieur mooi en comfortabel en helpt de energierekening te verlagen.