De kosten van het toevoegen van een dakbedekking

Stel je voor dat je de bezienswaardigheden en scènes van het landschap buiten je eigen huis in je opneemt, allemaal vanaf de grote hoogte van je eigen dakterras. Een op uw dak geïnstalleerd dek geeft uw huis een luxe uitstraling. Het verbetert de architectonische esthetiek van uw woning en biedt een plek om yoga te beoefenen bij zonsopgang, om buiten samen te komen, of gewoon een plek om een paar cocktails te drinken terwijl u de wereld om u heen bekijkt. Lees meer over soorten dakbedekking

Alsof dat al niet aantrekkelijk genoeg klinkt, is een patio op het dak een hot item onder de huizenkopers, wat betekent dat dit een voorziening is die het geld dat u uitgeeft misschien wel waard is. In stedelijke markten kan een dakterras bijna 150% van de projectkosten in wederverkoopwaarde teruggeven, vooral in warmere klimaten, waar huiseigenaren het hele jaar door van hun dek kunnen genieten.

Toch is het installeren van een dakterras een grote investering. Huiseigenaren moeten ten minste 25.000 euro begroten voor een basisdek. In feite zou u tot €50.000 of meer kunnen uitgeven als u meer luxe functies wilt, zoals een bar of buitenkeuken. Factoren zoals de grootte, de materialen die u kiest, de framing, en de afwerking, kan van invloed zijn op de totale prijs ook. Benieuwd naar de details? Hier is hoeveel u moet besparen voor de verbouwing van uw dak.

patio dak

Maatvoering heeft invloed op de prijs in dakbedekking

Het is logisch dat hoe groter je met je terras gaat, hoe meer je zult moeten betalen om het te laten bouwen. Uw bouwer zal immers meer materialen moeten aanschaffen om de vierkante meters te vergroten. De gemiddelde grootte voor een patio op het dak ligt tussen de 150 en 300 vierkante meter. U kunt echter nog groter gaan dan dat, afhankelijk van uw behoeften en de grootte van uw huis. Houd er rekening mee dat uw lokale bouwafdeling ook beperkingen of richtlijnen voor de grootte van uw terras kan bieden.

Uw dakbedekking materiaal zorgt voor de kosten

Waarschijnlijk is de nummer één factor die van invloed is op de uiteindelijke kosten van uw dek het vloerbedekkingsmateriaal dat u kiest. Hout biedt de goedkoopste optie - verwacht niet meer dan €20 per bord te betalen voor rood hout, cederhout en geel grenen. Met behulp van composiet of vinyl dek zal de duurzaamheid van uw terras te verhogen, zodat je meer levensduur te krijgen van uw ruimte, maar het verhoogt ook de prijs tot € 10 per bord.

Budgettering voor Uw Dakterras Kosten

Een aannemer kan ongeveer €1.000 aan arbeidskosten in rekening brengen voor uw nieuwe dek. Maar als uw terras een aantal omstandigheden op het terrein heeft die het project complexer maken, zoals een zeer verhoogde vloer of een ingewikkeld ontwerp, kunnen ze een hogere prijs in rekening brengen voor hun werk. Daarnaast kan het nodig zijn om een architect in te huren om te overleggen met uw aannemer. En dat betekent dat er nog een paar duizend euro op uw total-around € 5.000, gemiddeld.

Extra voorzieningen die de kosten van uw dakpatio kunnen verhogen...

Je zult waarschijnlijk zoveel mogelijk tijd willen doorbrengen op je dek als het eenmaal gebouwd is. U wilt er immers zeker van zijn dat u een kans krijgt om van uw nieuwe ruimte te genieten! En om echt de volledige ervaring te krijgen, kan het zijn dat u moet investeren in bepaalde extra functies, zoals zitplaatsen, luifels, barbecues, buitenkeukens, of ingebouwde bars-alles zal uw terras handiger en comfortabeler maken. Voor zitplaatsen, van plan op de uitgaven tussen de € 500 tot € 1.500. Voor een buitenkeuken? Budget rond de € 3.000 voor een meer elementaire aanrecht, of tot € 15.000 voor een meer ingewikkeld ontwerp, vooral als u van plan bent op het uitvoeren van elektrische en loodgieterswerkzaamheden lijnen tot aan uw dek.

dak patio

Als u het hele jaar door gebruik wilt maken van uw dakterras, kan enige beschutting tegen de elementen nodig zijn. U heeft hier een paar opties: u kunt gaan met een aanbouwbare luifel die u bij een buitenbouwwinkel heeft gekocht, of u kunt er zelf een bouwen als doe-het-zelf project. Of u kunt kiezen voor een afgeschermd of open dak. Verwacht dat u ergens tussen de €900 en €2.000 besteedt aan het bouwen van een shelter voor uw dek.

Analyse van de leeftijd van uw bestaande dak

Voordat u begint te bellen om uw project te starten, wilt u eerst de leeftijd van uw bestaande dak in overweging nemen. Het heeft geen zin om een dakbedekking over uw dakspanen te installeren als deze aan het einde van hun levensduur komen. Afhankelijk van de omstandigheden in uw omgeving en uw dakbedekking, moet uw dak elke 15 tot 20 jaar worden vervangen. Echter, zelfs als uw dak relatief jong is, moet u een inspecteur laten kijken voordat u op uw dek begint. Zij kunnen ervoor zorgen dat er geen rot, schimmel of andere schade is die de constructie van uw dek kan verstoren. Als u uw dak eerst moet vervangen, moet u rekening houden met 3.000 tot 10.000 euro voor de kosten van uw project.

Architecturale kenmerken kunnen uw huiseigenaarsverzekering verhogen

Laat je niet door je verzekering betrappen! Een nieuw dek kan tellen als een structurele aanvulling op uw huis, en dat kan uw verzekeringspremies aanzienlijk verhogen. En het kan er zelfs toe leiden dat de tarieven van uw woning ook gaan stijgen. Zorg ervoor dat u ook een verhoging van deze tarieven begroot.

Er is zeker veel te overwegen met een nieuw dakterras of patio. Maar het zal allemaal de moeite waard lijken als het eindelijk gebouwd is, en je kunt naar de horizon kijken, proostend op de zonsondergang.