Hoe het dak van uw huis verhogen

Het valt niet te ontkennen dat hoge plafonds een ruimte dramatischer en mooier kunnen maken of dat de hele ruimte opener en luchtiger aanvoelt. Echter, niet elke woning is gebouwd met hoge plafonds. Veel oudere woningen hebben bijvoorbeeld lage, vlakke plafonds waardoor bewoners zich claustrofobisch kunnen voelen. Als u droomt van hoge plafonds of als u onderzoek doet naar dakverhogende dakwerkers, dan zijn wij er om u te helpen. Hier zijn enkele richtlijnen voor het verhogen van het dak thuis en wat u van tevoren moet weten. Als het verhogen van het dak nog niet in de kaarten voor uw huis zit, hebben we ook een aantal van de beste trucs voor het openen van een kamer.

dak verhogen

Hoe u een dak in uw huis kunt optrekken

De allereerste stap in het verhogen van uw dak is het bepalen of het daadwerkelijk mogelijk is of niet. Als u een zolder heeft, dan is de kans groot dat u het plafond in de ruimte eronder kunt verhogen. Als u geen zolder heeft, controleer dan de plattegronden van uw huis om te weten te komen wat uw dakstructuur precies is. Over het algemeen zijn er twee soorten dakconstructies: stok en spant. Trussdaken zijn de daken die gemakkelijker (en meestal) verhoogd zijn. U kunt nog steeds stokdaken verhogen, maar het zal waarschijnlijk vereisen dat u het bestaande dak afbreekt en de structuur herbouwt.

Sommige dingen die je wilt rekening houden met die kunnen maken het verhogen van uw dak onmogelijk of ongelooflijk duur zou zijn uw dak framing, hoe uw huidige elektrische bedrading is geïnstalleerd, kan HVAC-kanalen en sanitair worden het gebied te blokkeren, ook als je een schoorsteen en het is bevestigd aan het gedeelte van het dak dat u wilt verhogen. Dit zijn de belangrijkste dingen om eerst na te denken over voordat u een aannemer belt om een schatting te maken van de kosten voor het verhogen van uw dak.

U heeft ook een bouwvergunning nodig als u van plan bent om de hoogte van het plafond in uw huis te verhogen, vooral als u ook uw daklijn gaat aanpassen. Neem contact op met de afdeling woningvergunningen bij u in de buurt om meer te weten te komen over het aanvragen van een vergunning. Als u ervoor kiest om een dakaannemer in te huren, zullen zij de vergunning voor u intrekken. Het niet verkrijgen van de juiste vergunning voor de baan voordat u begint kan lijken alsof u tijd en geld bespaart, maar het is een onverstandige keuze. Het niet hebben van de juiste vergunningen als er iets mis gaat of als u probeert uw huis te verkopen zal alleen maar leiden tot een grotere hoofdpijn op het einde. Vertrouw ons hierop, haal uw vergunning voordat u aan het werk gaat op uw dak!

Hoeveel kost het om een dak te verhogen?

Zoals bij de meeste dakbedekkingsprojecten zijn de totale kosten voor het verhogen van uw plafond afhankelijk van de factoren die met het dak van uw huis te maken hebben. Het verhogen van een dak is minder kostbaar dan andere woningverbeteringsprojecten en maakt een dramatisch verschil in de leefruimte van uw huis. De totale gemiddelde kosten voor het verhogen van het dak van uw huis kunnen variëren van 15.000 tot 20.000 euro. Zie onze lijst hieronder om de kosten te begrijpen die zouden oplopen voor het verhogen van uw dak.

Dakplanning: U zult moeten overleggen met bouwkundig ingenieurs die het dak van uw huis kunnen verhogen en de juiste vergunningen kunnen krijgen van uw lokale gemeentehuisvesting en de afdeling bouwvoorschriften. Verwacht ongeveer €1.200 te betalen voor deze diensten en vergunningen.

Dakverwijdering en -versterking: Wanneer u uw huidige plafonds verhoogt, moet u uw huidige dak verwijderen en de materialen weggooien. Bij het verwijderen van de huidige dakbedekking, zult u ook de nieuwe hogere plafonds moeten versterken met merkkaderwerk. Om uw huidige dak te verwijderen en te vervangen door een structuur die een hoog plafond aankan, kunt u rekenen op een prijs van ongeveer €7.400.

Elektrische herbedrading & sanitair Herstructurering: Als uw huidige dak en zolder setup heeft elektrische bedrading en HVAC leidingen die in de weg van uw nieuwe dakbedekking structuur, moet u deze draden en loodgieterswerk verplaatst en opnieuw geïnstalleerd om uw nieuwe bestaande dakstructuur passen, kan dit oplopen tot ongeveer € 4.200 in totaal.

De buitenafwerking van uw huis opnieuw laten uitvoeren: Wanneer u uw huidige dakbedekking verwijdert, verwijdert u ook de buitenste delen van uw huis die de verf, de gevelbekleding, de isolatie en het algehele uiterlijk van uw huis kunnen beïnvloeden. Al deze zaken moeten worden vervangen om de aanpassing van het interieur en het exterieur van uw huis te voltooien en om het interieur en het exterieur esthetisch te verfraaien. Deze verbouwingsdiensten kunnen snel oplopen tot ongeveer €7.200.

hoog plafond

Hoe lang duurt het om mijn dak te verhogen?

De tijd die het zal duren om uw dak verhoogd op uw huis zal afhangen van hoe groot van een dak dat u verhoogt, en hoe klaar uw huidige dak of zolder is voor het starten van het project.je moet waarschijnlijk verwachten dat het zou vier tot zes weken van start tot finish om een volledig afgewerkt project binnen en buiten hebben, hoewel het dak kan worden geïnstalleerd sneller dan dat, moet u rekening houden met eventuele afwerking, zoals het schilderen van buitenmuren, isolatie, enz. Als u niet te maken heeft met grote problemen met dakherstructurering, HVAC-loodgieterswerkzaamheden en de installatie of verwijdering van elektrische bedrading, zal het veel gemakkelijker zijn en kunt u een snellere doorlooptijd voor uw dakbedekkingsproject verwachten.

Verhoogde plafondhoogte

Als u gewoon uw plafond wilt verhogen, moet u nog steeds de juiste vergunning van uw stadsbestuur intrekken. In de meeste gevallen betekent het verhogen van het plafond dat uw huis nu zal bogen op gewelfde plafonds! Maar het is meer dan alleen het afbreken van uw oude plafond. Uw aannemer zal samenwerken met bouwkundig ingenieurs om ervoor te zorgen dat uw plafond en dak nog steeds sterk genoeg zijn om uw huis te ondersteunen en u te beschermen tegen de elementen. Afhankelijk van de structuur van uw huis, kunnen ze nog steeds uw plafond te strippen aan de noppen en opnieuw op te bouwen vanaf daar - zoals ze zouden doen als ze moesten uw dak te herbouwen - of ze kunnen gewoon dragende muren toe te voegen nadat ze slopen het oude plafond om de gewelfde plafonds te creëren.

plafond HVAC

Wat gebeurt er met HVAC?

Wanneer een dak of plafond wordt verhoogd, is er een grote kans dat uw HVAC-systeem - niet te noemen uw elektrische systeem - wordt beïnvloed, vooral als u centrale verwarming en airconditioning heeft. Het werken met elektrische en HVAC-systemen is het grootste argument om een aannemer in te huren voor dit renovatieproject. Een aannemer zal ervoor zorgen dat u niet gewond raakt en zal er ook voor zorgen dat uw huis veilig is.

Als uw hogere plafonds gaan in uw zolder ruimte, afhankelijk van hoe hoog het gaat, zal uw in zolder airconditioning systemen moeten worden verplaatst. Dit kan relatief eenvoudig te doen als de zolder groot is of de plafonds niet drastisch verhoogd zijn. Maar hoe hoog de nieuwe plafonds ook zijn, de ventilatie zal door de nieuwe luchtkanalen moeten worden omgeleid.

franse ramen patio

Is het verhogen van uw dak mogelijk?

Als u een ontmoeting heeft met een aannemer en u vindt dat uw huis niet de beste kandidaat is voor het verhogen van het plafond, of als de renovatie kostenverhogend is, zijn er nog steeds opties voor u. Het verhogen van het dak is misschien niet meer mogelijk - zonder dat je op de dansvloer zit - maar je kunt nog steeds werken met je lage plafond.

Omdat je de blauwdrukken van je huis toegankelijk hebt, kijk dan eens of er balken in je plafond zitten. Blootgestelde balken of planken zijn een populaire manier om het beste te maken van lage plafonds, vooral als je in een historisch huis woont. Profiteer van de structuur of de botten van uw huis.

U kunt ook andere elementen in uw huis veranderen om de ruimte direct te openen. Het toevoegen van een Franse buitendeur in plaats van een muur zal een visuele interesse creëren en de ruimte direct opvrolijken. Voor de privacy installeert u een rolluik en bedekt u 's nachts de ramen tot aan de deuren. Een andere truc om het gevoel van ruimte in een kamer te creëren is het gebruik van lichte verfkleuren. Heldere witte of grijze kleuren zijn populair, en om het interessant te houden kunt u verschillende afwerkingen uitproberen, zoals hoogglans of matte opties.