Schatting van de grootte en de kosten van uw afvalcontainer voor een dakbedekkingsproject

Bent u van plan om uw huis zelf te herbewerken? Maak je klaar. Je gaat veel afval produceren. Dakbedekking scheurt vaak in de tonnen voor het gewicht, wat betekent dat je een royale container nodig hebt om je overtollige afval op te ruimen. Maar welke grootte container is juist? Hoe weet u dat? Hier is hoe u uw berekeningen kunt maken - voordat u uw voet op het dak zet.

dakwerken container

Misschien bent u ook geïnteresseerd in onze stap-voor-stap handleiding voor het installeren van asfaltdakschindels.

Bewust blijven van uw vuilnisbakgewicht

Aangezien de afmetingen van de dumpers meestal worden uitgedrukt in yards - bijvoorbeeld tien yards of twintig yards - kan het verleidelijk zijn om te concluderen dat uw dakbedekkingsafval een kwestie van lengte is.

Meestal gaat het bij dakbedekkingsprojecten echter meer om het gewicht. Dakpannen zijn zwaar, en kunnen gemakkelijk de gewichtslimieten voor dumpers overschrijden als je niet voorzichtig bent. Het berekenen van het gewicht voor uw dakscheur is geen exacte wetenschap, maar u kunt een algemeen gevoel krijgen voor het gewicht dat uw Dakpannen zullen hebben als ze eenmaal in een container zijn gestapeld en het hangt af van wat ze zijn gemaakt, de grootte van uw dak, en hoeveel lagen u op uw dak hebt geïnstalleerd.
Meer informatie als u een container huren wil.

Verschillende materialen hebben verschillende gewichten

De meeste huizen hebben een van de twee verschillende soorten asfaltschindels op hun dak. Er zijn drie-takt dakspanen, een meer traditioneel uitziend exemplaar met een gladde, lichtgewicht uitstraling, en architectonische dakspanen, die dikker zijn en ontworpen om oppervlakken een getextureerde uitstraling te geven. Zoals u zich kunt voorstellen, wegen architectonische asfaltsjalotten veel meer dan hun drie-trappige tegenhangers.

Echter, deze gewichten zijn meestal niets vergeleken met de belasting van meer gespecialiseerde materialen. Klei, leisteen en betontegels wegen allemaal meer dan asfalt, vele malen meer. In het algemeen slaat asfalt ergens rond de 1 tot 2 kilo per vierkante meter. Aan de andere kant kan een lading van ¾ meter leistenen tegels wel 11 kilo per vierkante meter wegen, dus dat is zeker een drastisch verschil. U kunt een dakbedekkingsgewichtcalculator, zoals deze, gebruiken om uit te vinden hoeveel elk materiaal dat u eraf trekt zal wegen.

Houd er rekening mee dat sommige daken meerdere lagen dakpannen hebben, dus dat kan ook van invloed zijn op uw gewicht.

dak afbreken

Dakspanen en dakpannen zijn niet het enige wat je in een scheur naar beneden haalt.

Dakbedekking bestaat niet alleen uit dakspanen. De spullen in de container bevatten veel andere dingen, zoals de onderlaag en de spijkers die onder het dak zaten. Ze noemen het misschien viltpapier, maar het spul is niet licht, het zit vol met asfalt, dus het is een punch op zich. Je kunt deze snelgids gebruiken om het gewicht van je teer papier in te schatten. Zorg ervoor dat je het bij het gewicht van je gordelroosjes optelt als je aan het schatten bent:

  • 7 kilo papier: 0,01 kilo per vierkante meter
  • 14 kilo papier: 0.13 kilo per vierkante meter
  • 20 kilo papier: 0,22 kilo per vierkante meter

Schatting van de grootte van uw dakoppervlak

Elk dak is natuurlijk uniek, en de grootte en de vorm van uw dak zullen meewegen in het uiteindelijke gewicht van de materialen die u in de afvalcontainer gooit. Daken meten meestal oppervlakken in vierkanten - een vierkant is gelijk aan 100 vierkante meter. Heeft u een dak van 2000 vierkante meter? Je hebt 20 vierkanten, enzovoort.

Terwijl het type dak en de onderlaag van invloed kunnen zijn op het uiteindelijke gewicht, als algemene regel, voor asfalt Dakpannen, kunt u ongeveer 115 kilo per vierkant schatten voor standaard drie-tab Dakpannen, en ongeveer 180 kilo per vierkant voor architectonische Dakpannen. Vergeet niet, nogmaals, als u meerdere lagen dakspanen heeft, moet u het totale aantal vierkanten vermenigvuldigen met het aantal lagen voordat u het gewicht vindt. Bijvoorbeeld, een dak van 2000 vierkante meter met twee lagen dakspanen moet worden behandeld als 40 vierkanten, niet als 20, omdat het gewicht dan verdubbeld wordt.

Welke maten komen de dumpers binnen?

Wanneer u een container huurt, moet u minimaal kiezen tussen een tien-, vijftien-, twintig- of dertigwerfmaat, elk met een eigen gewichtscapaciteit. Hier is een snelle referentie voor deze:

  • 10 meter container: 4,84 ton
  • 15 meter container: 7,26 ton
  • 20 meter container: 9,68 ton
  • 30 meter container: 14,51 ton

Uw verhuurbedrijf kan ook zijn eigen specifieke gewichtslimieten hebben voor de afmetingen van de afvalcontainers. Zoals de meeste dingen in het leven, is het beter om een fout te maken op de grotere maat. U kunt altijd een halfvolle container terugbrengen, maar het is veel frustrerender om materiaal te moeten verwijderen en een tweede container te moeten huren voordat u uw project helemaal kan inpakken.

Ken uw alternatieven: Dakpannen recycleren

Het storten van uw dakafval is maar één manier om te gaan. Recycleren van dakpannen wordt op veel gebieden steeds populairder en kost over het algemeen veel minder dan het afvoeren van uw materialen naar de stortplaats. Gerecycleerde Dakpannen kunnen gebruikt worden om asfaltwegen en bestrating te maken, en dat zijn enkele tonnen afval die u net van de stortplaats hebt afgevoerd! Recyclingbedrijven helpen u meestal graag bij het plannen van uw afvalverwijdering en het is zeker een manier om uw dakbedekkingsproject te vergroenen.