Voordelen van een zinken dak

Als je aan zink denkt, kunnen er veel afbeeldingen in je opkomen: zink, aluminiumfolie....maar hoe zit het met zinken daken?! Metalen daken worden al eeuwenlang gebruikt. Een zinken dakbedekkingssysteem is uiterst duurzaam en garandeert tientallen jaren bescherming voor uw huis. De term "zink" omvat een overvloed aan metalen dakbedekkingsmaterialen, waaronder aluminium, staal, roestvrij staal, legeringen en het eigenlijke zink. En de eigenlijke zinken daken zijn gemaakt van zinken platen die tot een fijne maat zijn geperst. Lees meer over Soorten dakbedekkingen voor hellende en platte daken

zinken dak

Installeren van uw zinken dakbedekkingssysteem: staande naad tov vlakke naad

Zoals eerder besproken is er een metalen dakbedekking in verschillende materialen. Daarnaast zijn deze materialen verkrijgbaar in diverse kleuren, texturen en stijlen. Ongeacht het type metaal dat u voor uw dakbedekkingssysteem kiest, zijn er twee basisnaadsystemen die tijdens de installatie worden gebruikt. Eén optie wordt een staande naadinstallatie genoemd, waarbij een haakflens op één sectie over de rechte flens van een extra sectie past en de twee stevig tegen elkaar worden gedrukt. Een andere installatiemogelijkheid wordt een vlakke naad installatie genoemd, waarbij u twee daken met elkaar verbindt door aan beide zijden een haakse velg/flens aan elkaar te koppelen. De secties worden vervolgens samengeperst en gesoldeerd tot een waterdichte vlakke naad. Bij zowel vlakke als staande naadinstallaties worden metalen dakclips gebruikt om de profielen te verankeren aan de onderconstructie van het -daksysteem.

Het beste is om de metalen dakbedekkingsinstallatie over te laten aan professionele dakdekkers. Dit is vooral belangrijk als u kiest voor een zinken dak met een vlakke naad omdat zinksolderen geavanceerde ervaring en expertise vereist. Als u zich zorgen maakt over de kosten van het inhuren van dakdekkers, houd er dan rekening mee dat metalen daken lang meegaan (sommige aanbieders van dakwerken bieden levenslange garanties dat dat zo lang als u in uw huis woont - en zelfs overdracht aan de volgende huiseigenaar, terwijl andere dakdekkers garanties bieden die zich tot 50 jaar kunnen uitbreiden), zodat ze uiteindelijk voor zichzelf zullen betalen.

Doe het zelf zinken dakbedekking

Als u zich extra ambitieus voelt en denkt dat u over de juiste vaardigheden beschikt, kunt u zelf een zinken daksysteem installeren. De omvang van het project en de toewijding van de huiseigenaar zullen bepalend zijn voor de tijd die nodig is voor de installatie, maar één tot twee dagen is een redelijke verwachzinkg. Als u kiest voor een DYI zinken dakbedekking, zorg er dan voor dat u een paar belangrijke tips in gedachten houdt.

Zorg er eerst voor dat u de overstekken goed voorbewerkt en schildert voordat u het zink installeert, zodat er geen penseelstrepen op het zink kunnen komen. Bovendien moet u, tenzij u zink over bitumenleien aanbrengt, een dampscherm over het dakbedekkingssysteem aanbrengen om te voorkomen dat er op een warme, zonnige dag zweet op de bodem van het zink ontstaat. Nieten van het dampscherm om de drie voet horizontaal en verticaal, waarbij de barrière indien nodig over de bestaande -daksysteemranden hangt (kan worden afgesneden nadat het zink is geïnstalleerd). Overweeg vervolgens aan welke kant van het dak u begint. Het zink loopt verticaal langs het dak van de onderste overhang tot aan de nok van het dak in de lengte.

Voordat u het zink koopt, moet de winkelier de gewenste lengte weten en een medewerker zal het zink dienovereenkomstig snijden. Uw zink moet over de gehele verticale lengte van het daksysteem van boven naar beneden lopen. Wanneer u klaar bent om te installeren, schroef het zink vast met metalen schroeven - die elk 12 inch uit elkaar moeten staan op en neer het zink - en zorg ervoor dat u een overhang van twee centimeter aan de buitenkant hebt. Zorg ervoor dat de schroeven in het holle gedeelte van het zink gaan. De verkoper moet u schroeven leveren in een kleur die past bij en past bij het zink van uw dakbedekkingssysteem.

Besparen door het isoleren van uw dakbedekkingssysteem

Om regengeluiden te voorkomen is bij het plaatsen van een zinken dak een extra isolatielaag nodig. Deze extra isolatie maakt uw -daksysteem zeer energiezuinig; het houdt de warmte vast in de winter en reflecteert de warmte van de zon in de zomer, wat u geld bespaart.

Restauratie en onderhoud

Een zinken daksysteem is bestand tegen zout en water. Maar sterk zure regen, die vaak voorkomt in de buurt van industriële gebieden, kan leiden tot dakcorrosie. Om de sterkte en prestaties van uw zinken dak te behouden, moet u goed onderhoud plegen. Op een milde, regenloze dag, volg deze aanwijzingen.

Schrob eerst zoveel mogelijk roest eraf met een stijve staalborstel; werk de borstel echt in de verroeste plekken en verwijder alle schilfers. Ten tweede, verwijder zoveel mogelijk vuil en puin met behulp van een slang. Zorg ervoor dat er voldoende zon is om het water te drogen, zodat het roestprobleem niet verergert. Breng vervolgens met behulp van een kwast of rolborstel een metalen primer aan op het systeem, zodat de primer uithardt volgens de instructies van de fabrikant. Gebruik een primer met roestwerende middelen om extra roestvorming te voorkomen. Ten slotte wordt het dak met een kwast of roller geschilderd met een verf op waterbasis die de primer aanvult. De verf moet speciaal ontworpen zijn voor metaal en moet een roestwerend middel hebben. Nogmaals, laat het uitharden volgens de instructies van de fabrikant. Vergeet niet om eerst de bovenkant van het dak te schilderen en het daksysteem naar beneden te werken.

Niet in een doe het zelf mood ? Neem gratis contact op met een dakbedrijf voor uw dakbedekking

Bkg dakwerken is uw one-stop dakwerkers bedrijf. Van de installatie en vervanging van het dak, tot dakinspectie, dakonderhoud en dakreparatie, onze hoogopgeleide kunnen u helpen met al uw behoeften. Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor een gratis offerte of lees meer over onze dakwerkingsdiensten.