De gemiddelde kosten van zolderisolatie

Als uw huis niet goed geïsoleerd is, kunt u een paar negatieve neveneffecten opmerken. Onvoldoende of verrotte isolatie op uw zolder of kruipruimte kan leiden tot temperatuurschommelingen, tocht, zelfs problemen met uw binnenluchtkwaliteit. Onvoldoende zolderisolatie kan zelfs de levensduur van uw dak beïnvloeden. Lees meer over: Soorten dakisolatie en hun prijzen per vierkante meter

zolder isolatie kosten

Wanneer moet ik mijn isolatie vervangen

Als u te laat bent voor zolder of kruipruimte isolatie, kunt u een paar veelbetekenende symptomen opmerken, inclusief:

  • Schommelingen in uw binnentemperaturen. Als het lijkt alsof de temperaturen voortdurend veranderen, zelfs wanneer u al uw ramen en deuren sluit, kan dit betekenen dat uw isolatie aan het einde van zijn levensduur komt. Deze temperatuursveranderingen kunnen betekenen dat uw isolatie verrot of misplaatst is.
  • Hogere energierekeningen. Als uw energierekeningen met elke maand omhoog kruipen, is het meestal een teken dat u isolatievervanging nodig heeft. Uw verwarmings- en koelsystemen werken waarschijnlijk overuren om een comfortabele temperatuur in uw huis te behouden.
  • Natte isolatie. Een daklek kan leiden tot natte isolatie, en als de isolatie eenmaal nat is geworden, is er geen besparing mogelijk. Het zal gewoon niet effectief werken, en het kan beginnen te schimmelen. Vervang de natte isolatie snel.

Waarom heb je goede isolatie nodig ?

Een goede isolatie van de thuiszolder zal geld besparen op uw energierekeningen en zorgen voor comfort en binnenluchtkwaliteit. In feite, zegt het Agentschap voor Milieubescherming dat een goede isolatie een van de eenvoudigste en meest geldbesparende projecten is die een huiseigenaar kan ondernemen voor een gezonder en efficiënter huis.

Zolder isolatiekosten

Zoals bij de meeste woningverbeteringsprojecten is een van de meest voorkomende vragen die consumenten hebben, "Hoeveel zal het kosten?". Het antwoord is, zoals bij zoveel andere projecten, "Het hangt er vanaf."

natte isolatie
  • Volgens een studie kan een zolderisolatieproject tussen de 400 en 2000 euro kosten. Vergeet niet dat dit een energie-efficiënte investering is en dat uw nutsbedrijf of een overheidsinstantie kortingen of onderbrekingen kan bieden op uw belastingen.
  • Gemiddeld kost een zolderisolatieproject tussen de 1,50 en 4,50 euro per vierkante meter. Dit is inclusief de kosten van professionele installatie en eventueel noodzakelijke elektrische werkzaamheden.

Doe-het-zelf-reparaties worden steeds populairder, maar dit is een taak die je aan de professionals moet overlaten. Zolderisolatie vereist speciale apparatuur en voldoende ventilatie. Als je niet weet wat je doet, kan je je gezondheid in gevaar brengen. Bijk BKG kan je in contact komen met een aannemer van zolderisolatie en zal u helpen om de efficiëntie van uw huis te maximaliseren en een kostenbesparend project te installeren dat u de komende jaren geld zal besparen.