Dak isoleren: wat kost dat?

Een dak isoleren zorgt ervoor dat je al snel met minder energiekosten geconfronteerd wordt. Al zal je wel eerst moeten investeren. Om je een beeld te geven van wat je mag verwachten, is het goed om de volgende informatie eens door te nemen. Lees meer over Wat kost dakisolatie ?

dakisolatie

In de basis

Het begint met een spantendak van 100 vierkante meter. Ook is er een onderdak. Als isolatiemateriaal is er gekozen voor glaswolplaten met een dikte van 16 centimeter. Andere opties zijn bijvoorbeeld rotswol of flensdekens. Vooral voor complexe daken zijn flensdekens heel goed. Dit komt omdat het plaatsen van een dampscherm daar wel heel moeilijk is. Toch wordt glaswol meestal geplaatst.

De kosten uitgerekend

Als het gaat om de kosten, dan is het goed om van een richtprijs van tussen 22 en 28 euro per vierkante meter uit te gaan. Dit is inclusief plaatsing, maar exclusief btw. Elke twee centimeter dikte extra, zal je een euro per vierkante meter meer kosten. Bij een gemiddelde van 25 euro zijn de kosten voor materiaal 11 euro en voor de arbeid 14 euro. Het materiaal bestaat uit isolatiemateriaal, een dampscherm voor de binnenzijde en een aantal rollen tape. Daarnaast moet je ook rekenen op een bepaalde hoeveelheid dichtingskit. Dit is om de bevestiging helemaal af te werken. Al deze zaken samen vormen een prijs van 11 euro per vierkante meter.

dampscherm

Hoeveel ben je uiteindelijk kwijt?

Uitgaande van het dak van 100 vierkante meter ben je dus tussen 2.200 en 2.800 euro in het totaal kwijt. Daar zit dan dus de plaatsing van het materiaal in. Wel is het exclusief btw. Heb je een groter dak, dan kan je simpel de prijs uitrekenen door per vierkante meter zo’n 25 euro extra te rekenen. Zoek daarnaast ook uit wat de mogelijkheden zijn op het gebied van premies voor de isolatie.