Hoe belangrijk is dakisolatie?

Hoe belangrijk is dakisolatie

Veel commerciële gebouwen investeren in een duurzame, waterdichte dakbedekking, sommige ondernemers vergeten te investeren in een goede dakisolatie. Of uw dak nu volledig ongeïsoleerd is of minder dan optimaal geïsoleerd is, lees verder om enkele belangrijke voordelen te ontdekken die u zult genieten door uw bedrijfsdak goed te isoleren.

Lagere rekeningen

Het primaire doel van isolatie is om warme of koele lucht in uw gebouw op te vangen. Of u nu uw airconditioner in de zomer gebruikt of uw oven in de winter, isolatie vermindert het energieverbruik van deze twee units en zorgt voor een comfortabel gecontroleerde binnentemperatuur.

Omdat de warme lucht opstijgt, kan uw oven vooral profiteren van een goede dakisolatie. De isolatie wordt gemeten in R-waarden, met een aanbeveling voor dakisolatie tussen R-20 en R-49, afhankelijk van uw klimaat en andere factoren. Neem contact op met een lokale dakbedekkingsexpert om de R-waardebehoefte van uw bedrijfsgebouw te bepalen.

Verbeteren van de brandveiligheid

Een van de ergste scenario's in een commercieel gebouw is een brand. In het ongelukkige geval van een brand kan isolatie uw dakmateriaal beschermen tegen ontbranding. Zorg ervoor dat u een brandwerend isolatiemateriaal gebruikt om uw bedrijfsgebouw nog een extra beschermingslaag toe te voegen.

Voorkom schimmelvorming

Klimaatbeheersing in een bedrijfsgebouw produceert veel vocht. Of u nu verwarmt of koelt, vochtige lucht kan onder uw dak vast komen te zitten. Zonder isolatie kan dit vocht condenseren op het binnenwerk en schimmelvorming in de haven. Isolatie kan schimmelwerend zijn en uw gebouw en uw luchtkwaliteit beschermen.

Isoleer uw gebouw vandaag nog

Het is nooit te laat om je dak goed te isoleren. Neem contact op met Andrews Roofing om meer te weten te komen over uw isolatiemogelijkheden en een oplossing te vinden die voor u werkt. Of u nu uw dak vervangt, uw interieur renoveert of zich alleen richt op nieuwe isolatie, u zult genieten van een professioneel installatieteam dat uw isolatiebehoeften kan identificeren en u kan helpen om te genieten van energiezuinige oplossingen die u geld kunnen besparen.