Isolatietypen: Voor- en nadelen
Als het gaat om het isoleren van uw huis, heb je waarschijnlijk gehoord over tal van verschillende methoden. Maar het kan overweldigend zijn om te weten welk type het beste is voor uw huis, dus we hebben het uitgesplitst in uw 5 beschikbare opties, met voor-en nadelen voor elk.
Lees ook meer over dakisolatie.
Voordat u begint: Kies de juiste R-waarde
Voordat u nadenkt over het soort isolatie, wilt u zeker weten hoeveel isolatie u nodig hebt, en het is het beste om te beginnen met het bepalen van welke R-waarde wordt aanbevolen voor uw gebied. De R-waarde is de maximale thermische prestatie die nodig is om uw huis warm te houden in de winter en koel in de zomer. Het meet het vermogen van de isolatie om weerstand te bieden aan de warmte die erdoorheen reist. Hoe hoger de R-waarde, hoe beter de thermische prestaties van de isolatie en hoe minder energie u verspilt aan verwarming en koeling van uw huis.
De aanbevolen R-waarden variëren afhankelijk van het klimaat en de locatie. Als u bijvoorbeeld in Florida woont, varieert de aanbevolen R-waarde voor een niet-geïsoleerde zolder van R30 tot R49. Maar als u in Maine woont, moet de isolatie voor een niet-geïsoleerde zolder een R-waarde hebben in het bereik van R49 tot R60.
Waar heb je het nodig?
U moet ook overwegen waar u isolatie moet aanbrengen. Als het voor een muur in een huis is dat al gebouwd is, dan heb je waarschijnlijk inblaas-isolatie nodig. Als het voor een bestaande zolder of kruipruimte is, kunt u wellicht deken- of schuimplafondisolatie gebruiken. Als u moet isoleren rond leidingen en draden, kan inblaas-isolatie het beste zijn.
Voor onafgewerkte muren, vloeren en plafonds adviseert het Amerikaanse Ministerie van Energie de volgende vijf soorten isolatie, omdat deze tussen spijkers, dwarsbalken en balken kunnen worden aangebracht. Hier zijn hun aanbevelingen, met inbegrip van de voor- en nadelen van elk type.
Dekens en rollen - Dekens of rollen isolatie kunnen worden gemaakt van glasvezel, minerale wol, plastic vezels en natuurlijke vezels zoals katoen of schapenwol. Dit type van isolatie wordt geleverd met of zonder deklaag, maar deklaag van kraftpapier of folie-kraftpapier is wenselijk omdat het fungeert als een dampscherm. U kunt ook vleermuizen met vlamwerende bekleding krijgen, als de isolatie bloot komt te liggen, zoals in een kelder.
Voordelen: Glasvezeldekens en vleermuizen zijn zeer gemakkelijk verkrijgbaar en kunnen worden geïnstalleerd in plafonds, onafgewerkte vloeren, zolderruimtes en kruipruimtes.
Nadelen: Glasvezeldekens en -batches hebben een R-waarde tussen R-2,9 en R-3,8 per inch dikte, dus het kan nodig zijn om 10-12 inch isolatie toe te voegen om de juiste hoeveelheid isolatie te bereiken. Als u een zolder of een reeds gebouwde kruipruimte isoleert, hebt u veel ruimte nodig voor de installatie.
Betonblokken - Deze worden gebruikt om funderingen en muren te bouwen. Als de kernen niet met staal en beton hoeven te worden gevuld om de Nadelenstructie te ondersteunen, kunnen ze worden gevuld met isolatie om de R-waarde van de muur te verhogen.
Voordelen: Geïsoleerde betonblokken maken gebruik van de bouwmaterialen die worden gebruikt bij het maken van de fundering om een extra isolatielaag toe te voegen aan de woning.
Nadelen: Geïsoleerde betonblokken verbeteren eigenlijk niet zozeer de isolatie, omdat de warmte nog steeds door het ongeïsoleerde beton kan gaan. Voor een maximale isolatie moet u nog steeds isolatie aanbrengen over het oppervlak van de blokken, hetzij aan de buitenkant, hetzij aan de binnenkant van de funderingsmuren. Betonblokken zijn beter geschikt voor nieuwbouw of een grote toevoeging.
Isolatieplaten - Deze stijve isolatieplaten kunnen op bijna elk deel van de woning worden gebruikt, van het dak tot de fundering.
Voordelen: Ze bieden hogere R-waarden dan andere isolatiematerialen van dezelfde dikte, en ze zijn gemakkelijk te verwerken.
Nadelen: U kunt geen hardschuim of schuimplaat gebruiken om bestaande muren te isoleren totdat u de muur neerhaalt, de plaat installeert en vervolgens opnieuw droogt en verft.
Ingeblazen isolatie - Dit type isolatie bestaat uit kleine deeltjes vezels, schuim of andere materialen. Het wordt in ruimtes geblazen zodat het kan worden gebruikt voor muren, plafonds, zolders en kruipruimtes zonder veel verstoring.
Voordelen: Het is milieuvriendelijk, omdat het is gemaakt met behulp van gerecycled afvalmateriaal. Dit kan zijn: cellulose gemaakt van gerecycled krantenpapier; glasvezel, dat 20% tot 30% gerecycled glas bevat; en minerale wol, die meestal afkomstig is van 75% post-industrieel gerecycled materiaal.
Nadelen: U zult grondig moeten afdichten en soffit ontluchten als dat nodig is. Als u cellulose over bestaande glasvezel blaast, moet u misschien eerst slecht gelegde knuppels snijden en opnieuw monteren en het loodgieterswerk isoleren. Ingeblazen isolatie kan bezwijken aan schimmel en rot als het in Nadelentact komt met veel vocht over een langere periode van - wat de reden is waarom het belangrijk is om ervoor te zorgen dat het gebied is verzegeld alvorens te blazen. En in tegenstelling tot glasvezelbatjes - die u zelf met de juiste voorzorgsmaatregelen kunt installeren - moet de cellulose door een vakman worden ingeblazen.
Spuitschuim en schuimisolatie - Vloeibare schuimisolatie wordt gespoten waar het nodig is en verhardt dan tot een effectief isolatiemateriaal. Het kan in muren, op zolder, onder een dak of onder de vloer worden geblazen.
Voordelen: Gespoten schuimisolatie kan twee keer zo isolerend zijn als vlechtwerkisolatie. Het kan kleine holtes opvullen om meer luchtlekkage te verminderen. Huiseigenaren kunnen schuimisolatie rond leidingen, draden en raam- en deurkozijnen spuiten om nog meer te isoleren.
Nadelen: Er zijn twee soorten sprayschuim isolatie: open-cel, en gesloten-cel. Gesloten cel is het meest effectief, maar het is ook duurder. Open cel is weliswaar goedkoper, maar mag niet onder het maaiveld worden gebruikt omdat het water kan absorberen.
Voordat u een isolatie koopt, moet u een energie-audit laten uitvoeren om te bepalen wat voor soort isolatie u waar nodig hebt, en bij welke R-waarde. Veel nutsbedrijven bieden gratis of goedkope audits aan, of u kunt deze eenvoudige doe-het-zelf-audittool gebruiken. Je zou in staat zijn om batt isolatie te leggen, maar je zult waarschijnlijk de hulp van een aannemer te gebruiken om voor de inblaas-schuim.
Nadelentroleer met uw lokale nutsbedrijf over eventuele kortingen die zij aanbieden om te helpen de kosten van het isoleren van uw huis te compenseren. Veel Voordelenvincies en staten bieden ook belastingkredieten aan voor het isoleren van uw huis. Het ministerie van Energie geeft gedetailleerde informatie over de meeste soorten isolatie die u zou kunnen overwegen.