Hoe beschermt u uw dak tegen sneeuw en ijs?

Hoe beschermt u uw dak tegen sneeuw en ijs?

In de winter moet u altijd snel sneeuw en ijs rond uw woning verwijderen. Veel huiseigenaren verwaarlozen echter het verwijderen van sneeuw en ijs op de plek waar het het meest van belang is: het dak. Een overvloed aan sneeuw kan leiden tot aanzienlijke schade die duizenden dollars kan kosten om te repareren. Hier zijn eenvoudige manieren om uw dak veilig te houden tijdens de winter. Lees meer over dakreiniging.

Huur een professional in om het te laten verdwijnen.

Het is gevaarlijk om op een dak te komen als je geen professionele training hebt. Elke keer dat uw dak werk nodig heeft, moet u een professionele dakdekker in uw omgeving inhuren om het te hanteren. Na een grote sneeuwstorm verwijdert een professionele dakdekker het zware gewicht van de sneeuw veilig. U wilt niet de fout maken om de sneeuw zelf te verwijderen met zout of chemicaliƫn, omdat deze uw dakspanen kunnen beschadigen en mogelijk de dakgoten kunnen doen eroderen. U zou uiteindelijk meer kwaad dan goed kunnen doen als u zout of chemicaliƫn gebruikt om de sneeuw op uw dak te verwijderen.

Blijf op de hoogte van de tekenen van dakschade

Na een sneeuwstorm is het ook mogelijk dat er zich zonder dat je het weet ijs op je dak opbouwt. Dit komt vaak voor omdat de sneeuw overdag langzaam smelt en 's nachts weer bevriest. U zult zich bewust willen zijn van eventuele tekenen dat er iets met uw dak gebeurt. Sommige structurele symptomen in het interieur die u zou kunnen ervaren als uw dak beschadigd is door sneeuw en/of ijs, zijn onder andere:

  • Gebarsten binnenmuren
  • Zichtbare waterlekken
  • Verzakkende zadellijn
  • Krakende geluiden in je huis
  • Hangende plafonds
  • Vastgelopen deuren

Sneeuw- of ijsschade op het dak kan worden voorkomen, je hoeft alleen maar te weten wie je moet bellen als er een sneeuw- of ijsstorm komt.