5 Fouten die je hebt gemaakt met je dak...

Fouten die je hebt gemaakt met je dak.

Een goed dak boven je hoofd hebben is iets wat we allemaal nodig hebben, maar vaak als vanzelfsprekend beschouwen. Helaas zorgt uw dak niet voor zichzelf, dus het is aan u om uw dak te onderhouden en problemen aan te pakken wanneer ze zich voordoen. Er zijn veel mythes over dakbedekking, waarvan verschillende kunnen leiden tot ernstige schade. Leer de veelgemaakte fouten die mensen maken bij de zorg voor hun dak en leer de juiste manier om die van u te onderhouden.

1. Over-isolatie van uw huis

Ja, dat heb je goed gelezen! Er is zoiets als te veel isolatie gebruiken voor je dak. Als uw huis een zolder heeft, zal te veel isolatie de kamer niet kunnen ventileren waardoor schimmel en andere problemen kunnen ontstaan.

2. Het schoonmaken van uw dak met een hogedrukreiniger

Het schoonmaken van uw dak kan helpen het uiterlijk te verbeteren en schimmelvorming te voorkomen. Veel mensen zullen een hogedrukreiniger gebruiken om het werk te doen dat het oppervlak van uw dak kan beschadigen. De volgende keer dat u uw dak schoonmaakt, kiest u voor een slang.

3. Niet regelmatig uw dak inspecteren

Het feit dat je geen lekken ziet, betekent niet dat er geen problemen zijn met je dak. Neem de tijd om uw dak te inspecteren, zodat u kleine reparaties kunt uitvoeren wanneer dat nodig is.

4. Niet controleren van uw zolder

Als u alleen de buitenkant van uw huis inspecteert, mist u misschien een aantal duidelijke tekenen dat uw dak moet worden vervangen. Controleer altijd uw zolder op tekenen van schimmelgroei of overmatige vochtigheid.

5. Dakbedekking over dakspanen

Wat je ook doet, spijker niet zomaar nieuwe gordelroosjes over oude. Je maakt het alleen maar erger. Oude dakspanen moeten worden verwijderd en vervangen door nieuwe voor een goede afdichting.

Bel een professional!

Dakbedekkingsproblemen kunnen ingewikkeld zijn en moeten worden behandeld door mensen die weten wat ze doen.