Installatiekosten van de nokventilatie

Zeker, het is leuk om de regen van je rug te houden, maar je dak doet eigenlijk meer dan alleen je beschermen tegen het weer. Ventilatiesystemen op het dak helpen de lucht in uw huis te laten circuleren en de afvoer van uw verwarmingstoestellen te ventileren, waardoor de luchtkwaliteit in uw huis veilig en gezond blijft.
Lees meer over dakwerker plat dak of hellend dak.

Niet elk dak heeft een nokventilatie nodig, maar uw dakdekker kan u aanraden er een te installeren wanneer u een nieuw dak laat plaatsen, vooral als u een oudere woning heeft met gevelventilatie. Veel aannemers hebben het gevoel dat gevelopeningen geen effectief ventilatiesysteem zijn, dus ze zullen vaak aanraden om ze aan te vullen met een nokventilatiesysteem. Zoals u misschien al heeft geraden, lopen nokluiken over de nok van uw dak.

golfdak

Misschien wilt u de duizenden die u al aan uw nieuwe dak gaat besteden niet aanvullen, maar hoeveel meer gaat het kosten? Typisch, niet zoveel. Dakventilatiesystemen zijn een kleine uitgave in vergelijking met de kosten voor het herhalingsdak. Ze kunnen een paar honderd euro aan uw project toevoegen.

De meeste daken voegen nokluiken toe tijdens bestaande dakbedekkingsprojecten.

Het toevoegen van een nokventilator aan een dak komt meestal naar boven tijdens een volledige dakinstallatie.

Als dat het geval is, zal de aannemer de nokvent in de kosten voor het bestaande nokdakproject rollen, wat betekent dat je misschien een deal krijgt omdat je toch al een nieuw dak van hen koopt. Op zijn minst, zult u waarschijnlijk besparen op arbeid als je beide onderdelen samen geïnstalleerd.

De gemiddelde kosten voor het afzonderlijk laten installeren van een dakventilatie

Het installeren van een nokventilator zonder de rest van het dak aan te raken kost ongeveer €400 tot €500. Materialen kosten tussen de €100 en €125, en de rest van de prijs is voor de arbeid. Arbeidsintensieve projecten of complicaties, zoals extra reparaties of sloop, kunnen de prijs verhogen.

Houd er rekening mee dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van uw locatie op basis van de materiaalkosten en de concurrentie voor arbeid in die gebieden.

Welke factoren kunnen van invloed zijn op de kosten van de installatie van de nokventilatie?

Veel factoren kunnen van invloed zijn op de totale kosten, maar het volgende is gebruikelijk:

  • Lengte van uw dak - dakdekkers zullen uiteraard meer moeten uitgeven aan materialen voor een uitzonderlijk lange nok.
  • Dakstijl - sommige dakstijlen bevatten meerdere verhogingen, wat betekent dat er eigenlijk twee nokken zijn die ontlucht moeten worden.
  • Bestaande gevelroosters - als u gevelroosters heeft, kan uw dakdekker adviseren deze te blokkeren om de circulatie te bevorderen.
  • Verwijderen van bestaande nokventilatie - hiervoor moet ook de eerste gang van de dakspanen worden vervangen.
  • Steil dak - uw dakdekker kan meer in rekening brengen om het werk gedaan te krijgen als het dak niet beloopbaar is
  • Andere reparaties - beschadigde dakspanen, verrotte vlonders of andere problemen

Pas ontdekte problemen zijn onaangenaam, maar het is beter om ze aan te pakken dan een daklek of instorting. Veel dakbedekkingsbedrijven zullen onderhandelen over financiering of betalingsplannen om de kosten van onverwachte reparaties te dekken.