Hoe kan het risico op brandschade op mijn dak worden beperkt?

brandschade op mijn dak beperken

Je dak maakt niet alleen het uiterlijk van het huis af. Het beschermt jou, je familie en je spullen. Als uw dak beschadigd raakt, zal het die bescherming niet bieden. Hieronder vindt u enkele maatregelen om het risico op brandschade aan uw dak te verminderen.

Gebruik brandwerende materialen

Als uw dak is geïnstalleerd, praat dan met de aannemer over het type dakbedekking dat wordt gebruikt. Als het iets meer kost om een hogere klasse materiaal te krijgen, is het vaak de investering waard. Klasse A dakbedekkingsmaterialen zijn het meest brandwerend, gevolgd door Klasse B, dan Klasse C, die elk minder bestendig zijn dan de voorgaande. Er zijn ook ongeschatte materialen, die het minst bestand zijn tegen brand.

Reparatiegaten en -gaten

Brandwerende dakbedekkingsmaterialen beginnen met het beschermen van uw dak tegen brandschade, maar u moet ook gaten en kieren laten repareren. Beschadigde delen van het dak hebben niet dezelfde bescherming als andere delen. Of u nu een aantal dakspanen mist of een gat in uw gootstuk heeft, een brand kan door die beschadigde gebieden heen sluipen en in de minder beschermde gebieden eronder.

Gerelateerd: Dakreiniging: laat je dak opnieuw stralen

Maak het dak regelmatig schoon

Brandwerende dakbedekking betekent niet brandwerend. Als u veel puin op het dak hebt verzameld en het begint te branden voor een langere periode, kan de hitte uiteindelijk bij uw dakbedekkingsmaterialen komen en deze ontbranden. Wanneer er puin op het dak valt, door de wisseling van de seizoenen of de verandering van het weer, zorg er dan voor dat het wordt schoongemaakt.