Hoeveel kost een dak in Antwerpen?

Redenen om een nieuw dak te laten plaatsen

Er kunnen diverse redenen zijn om een nieuw dak op uw woning in of rond Antwerpen te plaatsen. Het oude dak is lelijk geworden en uit de tijd. Het fraaie rieten dak of een dak met metaalplaten kan uw huis al behoorlijk opknappen. Of u wilt een beter isolerende dakbedekking hebben. Kiezen voor een ander dak kan leiden tot een aanzienlijk betere isolatiewaarde. Daardoor verbruikt u minder energie en spaart u jaarlijks een mooi bedrag uit. En ten slotte is een dak dat in slechte staat is een reden om een nieuw dak te opteren. U kunt hierbij denken aan daken die te lijden hebben onder lekkages. Of zijn aangetast door houtrot, waardoor de dakconstructie instabiel is geworden. Stuk voor stuk goede redenen om te kiezen voor het laten plaatsen van een nieuw dak.
Lees meer over: Dakwerken Antwerpen & Kempen

wat is de prijs van een nieuw dak in Antwerpen ?

Soorten nieuwe daken

Globaal kunt u als huiseigenaar kiezen uit drie hoofdsoorten dakbedekking. Ten eerste dakbedekking van beton, leien of keramisch materiaal (klei). Ten tweede is er de optie om te gaan voor een metaalsoorten, zoals aluminium, zink of koperen dakplaten. En ten slotte is er nog de mogelijkheid om een rieten dak op uw huis te plaatsen. Hieronder leest u per categorie meer over de diverse bedekkingssoorten en de kosten die aan elk daktype verbonden zijn. De kosten worden weergegeven in gemiddelde kosten per m2, exclusief btw. Verder moet u er rekening mee houden dat de totale kosten kunnen variëren, waarbij de volgende factoren een rol spelen in de uiteindelijke prijs:

  • Moet het oude dak volledig verwijderd worden, of kan de nieuwe dakbedekking over de oude dekking heen gelegd worden? De laatstgenoemde optie is natuurlijk een stuk voordeliger.
  • Wilt u als extra optie dakisolatie laten plaatsen of niet?
  • De totale oppervlakte van het dak is een belangrijke factor die de eindprijs bepaalt. Hoe groter het dak, hoe hoger uiteindelijk de totaalprijs.
  • De moeilijkheid van het te leggen materiaal is een factor van belang in de prijsstelling. Hoe ingewikkelder het materiaal te leggen is, hoe meer arbeidsloon en dus kosten.

Dakbedekking van beton, leien of keramisch materiaal (klei)

Kiest u voor beton op uw dak, dan kunt u rekenen op circa 50 euro per vierkante meter. Beton is een relatief voordelige optie. Beton als dakdekking gaat gemiddeld zo'n dertig jaar mee. Leien dakbedekking kost gemiddeld zo'n 70 euro per m2 voor standaard leisteen. Kiest u echter voor natuurlijk leisteen, dan kan de prijs oplopen tot zo'n 120 euro per vierkante meter. Voordelig aan leisteen is de lange levensduur: tot wel honderd jaar! Ook een dak van keramisch gesteente, klei, heeft een lange levensduur van vijftig tot - in gunstige gevallen - wel honderd jaar. Voordelig is de relatief geringe prijs van keramische dakpannen: 60 euro per m2.

Metaalsoorten dakbedekking: aluminium, zink of koper

Metaalbedekking op uw dak heeft als voordeel dat metalen een lange levensduur hebben, en een moderne look bieden en tevens flexibel bruikbaar zijn. Kiest u voor aluminium dekking, dan kunt u rekenen op dakbedekking die tot vijftig jaar meegaat en waarmee elk soort dak fraai te beleggen is. Kosten? Ongeveer 75 euro per vierkante meter. Zinken dakbedekkingen gaan doorgaans zo'n honderd jaar mee. De kosten voor het leggen hiervan zijn circa 80 euro per vierkante meter. Ten slotte koper, de duurste metalen variant. Dit materiaal kost 120 euro per m2 en is relatief aan de prijzige kant. Fijn is dat koper lang, zo'n tachtig jaar, meegaat.

Daken met rieten bedekking

Een laatste mogelijkheid is een dak met rieten dekking. Deze daken ogen erg natuurlijk en passen goed binnen bosrijke omgevingen. De kosten per vierkante meter dakriet liggen rond de 100 euro. Rieten daken hebben een levensduur van zo'n veertig jaar.

Meer informatie over goede en voordelige nieuwe daken

Wilt u ook een nieuw dak laten plaatsen, laat u dan verder informeren door BKG Dakwerken in Antwerpen. Wij zijn dé Vlaamse expert als het aankomt op het leggen en vernieuwen van alle soorten dakbedekking.