De juiste dakbedekking voor je hellend dak in Antwerpen

Toe aan nieuwe dakbedekking? Vergelijk de mogelijkheden goed!

Wanneer er sprake is van lekkage van uw dak, de bedekking is poreus geraakt of wanneer u een specifieke dakbedekking wilt plaatsen op uw nieuw te bouwen woning, dan is het belangrijk om de mogelijke opties op dit gebied goed te vergelijken alvorens een keuze te maken voor materiaal en/of een aanbieder. Een dakbedekking leggen is een activiteit die u liever maar één keer, en dan ook meteen goed, wilt laten uitvoeren. Maar welke mogelijkheden zijn er op het gebied van dakbedekking, qua materiaalsoorten, precies? En wat zijn de pluspunten en minpunten van de diverse soorten bedekking?
Lees meer over Dakwerken met ervaren dakwerkers in Antwerpen

Soorten dakbedekking: er is keuze genoeg

Als u een hellend ofwel schuin dak wilt laten bedekken is er gelukkig voldoende keuze qua materialen dakbedekking. U kunt bij een hellend dak gaan voor een van de volgende bedekkingsmethoden:

  • Betondakpannen
  • Leien dakbedekking
  • Kleidakpannen
  • Aluminium dakbedekking
  • Koperen dakbedekking
  • Zinken dakbedekking
  • Rieten daken

Per soort dakbedekking vindt u hieronder een overzicht van de specifieke voordelen en nadelen van het soort bedekking dat op een hellend dak gelegd kan worden. Voor de genoemd soorten dakbedekking kunt u goed terecht bij BKG Dakwerken in Antwerpen, dé betrouwbare expert als het gaat om het bedekken van schuine daken.

Dakbedekking voor een hellend dak in Antwerpen

Dakpannen van beton, klei of leisteen

Dakbedekking van beton wordt gevormd door hard cement en heeft als grootste voordeel dat het een voordelige keuze is. Betonnen dakpannen zijn namelijk groot qua afmeting en daardoor snel op het dak te leggen. Gemiddeld kost het leggen per vierkante meter ongeveer 50 euro. Betonnen dakbedekking heeft een levensduur van ongeveer 30 jaar. Dakpannen van klei, keramische dakpannen dus, hebben als grootste voordeel hun ongelofelijk lange levensduur van minstens 50 jaar tot wel 100 jaar. Ruim voldoende voor minstens drie generaties dus! De kosten per m2 kleisteen liggen rond de 60 euro. Ten slotte leien dakbedekking: dit materiaal bestaat uit natuurlijke stenen die uw dak een natuurlijke aanblik geven. Er bestaan van dit type dakpannen ook kunststof varianten, die voordeliger zijn in de aanschaf. Doorgaans gaat leisteen 40 jaar mee, langer dan beton maar korter dan kleisteendaken.

Metaalplaten dakbedekking

Metaalplaten op het dak - gemaakt van aluminium, koper of zink - zijn ook een mogelijkheid. Het voordeel van metalen dakbedekking is het feit dat dit materiaal lang meegaat, goed te buigen is, weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk geplaatst kan worden. Verder heeft metalen dakbedekking een eigentijdse en stoere uitstraling. Aluminium is de meest buigzame en flexibele daklaag en gaat tot 50 jaar mee. Dit materiaal is waterafstotend en goed te gebruiken voor eigen unieke dakontwerpen. Kosten voor het leggen zijn circa 75 euro per m2. Voorts koper. Dit materiaal kost 120 euro per m2, is dus relatief duur, maar gaat wel ongeveer 80 jaar mee. Zink ten slotte, heeft de langste levensduur, namelijk 100 jaar. Dit materiaal laten leggen kost zo'n 80 euro per m2.

Rieten daken

dakbedekking rieten daken

Ten slotte kunt u ook kiezen voor rieten daken. Voordelen zijn de natuurlijke uitstraling van het materiaal. Nadelig zijn de hoge kosten per m2, namelijk 100 euro, en de beperkte levensduur van 40 jaar. Riet geeft uw woning wel een erg authentieke look en is dus erg fraai. Echt luxe dakbedekking dus!

Gratis offerte opvragen

Vraag nu een gratis offerte op voor uw ideale soort dakbedekking. Dit kan snel en voordelig bij dé dakdekker van Antwerpen en omstreken: BKG Dakwerken. Wij helpen u graag verder, zodat u straks een fraaie woning heeft met een nog fraaier dak!