Jaarlijkse controle van uw roofing dak in Antwerpen

Belang van een goede onderhoudsstaat van uw woning

Als u woningbezitter bent in Antwerpen is het van groot belang om de kwaliteit en onderhoudsstaat van uw woning op allerlei fronten goed in de gaten te houden. Dat geldt voor het schilderwerk, de muren, de stookkosten en zeker ook de staat van uw dak. Door goed in de gaten te houden of er geen sprake is van schade of achterstallig onderhoud, kunt u in de toekomst veel ellende voorkomen. Het tijdig repareren en isoleren van bijvoorbeeld muren, vloeren, kozijnen en daken levert u op termijn veel meer op dan telkens achter de feiten aanlopen en achteraf ingrijpen.Meer informatie over dakwerken provincie antwerpen

Uw roofing dak jaarlijks laten controleren: een slim idee!

Met name het jaarlijks controleren van uw dak in Antwerpen is een belangrijk aandachtspunt. Met name roofing daken, dat zijn platte daken van bitumen, hebben een jaarlijkse controle nodig die wordt uitgevoerd door een ervaren dakspecialist. Dit heeft te maken met het feit dat roofing als daktype naast voordelen, ook enkele nadelen heeft die dit soort daken kwetsbaar maken. De belangrijkste minpunten van roofing daken zijn:

 • Plaat daken met roofing (bitumen) staan erom bekend dat ze minder goed bestand zijn tegen uv-straling via zonlicht dan andere soorten platte daken, zoals metalen materiaal of EPDM of PVC. Daarom is op dit punt een jaarlijkse controle van belang.
 • De levensduur van roofing daken is met zo'n 25 jaar nog steeds lang, maar korter dan andere daktypen, die wel 50 tot 100 jaar meegaan.
 • Roofing bestaat uit materiaal dat is gerecycled en daardoor kwetsbaarder kan zijn dan andere dakmaterialen.
 • Net als ander materialen die op daken worden gebruikt, is bitumen bedoeld voor platte daken. Platte daken zijn, hoe goed het materiaal ook gemaakt is, toch kwetsbaarder voor het intrekken van vocht dan schuine daken en vragen dus extra alertheid.
Jaarlijkse controle van uw roofing dak in Antwerpen

Aandachtspunten bij de jaarlijkse controle van een roofing dak in Antwerpen

Kies daarom voor een jaarlijkse controle van uw roofing dak door een ervaren dakdekker. BKG Dakwerken in Antwerpen is dé lokale en regionale expert op dit gebied. Bij de jaarlijkse inspectie van uw roofing dak besteedt onze dakdekker nauwkeurig en intensief aandacht aan de kwaliteit van uw dakbedekking, zodat de kans op problemen, schade en/of lekkage tot een minimum beperkt wordt. Hierbij let onze medewerker onder meer op de volgende aspecten:

 • De eventuele aanwezigheid van zogenoemde vliegende of rollende steenslag.
 • Overlappingen in het roofing dak die eventueel los zijn gaan zitten.
 • De aanwezigheid van scherpe voorwerpen of bevestigingsonderdelen die na een eventuele reparatie op het dak zijn blijven liggen.
 • De onderhoudsstaat van bevestigingsonderdelen op het dak.
 • De dikte en kwaliteit van de deklaag van uw roofing dak: zitten hier scheuren, bobbels, kleine gaatjes in of niet?
 • Eventueel stilstaand water op het dak of vochtlekkage via het bitumen.
 • Aanwezigheid van mos, bladeren en andere groeisel dat niet op uw dak thuishoort.

Regel nu een jaarlijkse dakcontrole via dé expert BKG Dakwerken

Heeft u een roofing dak en nog geen jaarlijkse controleur geregeld? Contacteer dan snel de Vlaamse expert in dakwerken en dak-onderhoud: BKG Dakwerken in Antwerpen. U kunt uiteraard vrijblijvend contact met ons opnemen of een prijsopgaaf opvragen via onze website.