Hoeveel kost het om een lekkende schoorsteen te repareren

Schoorstenen die lekken zijn veel voorkomende problemen, vooral in oudere huizen en in huizen met gemetselde schoorstenen. Lekken kunnen in veel verschillende gebieden van de schoorsteen ontstaan en in de structuur van het huis sijpelen, waardoor structurele problemen, schimmelgroei en meer kunnen ontstaan. Als uw schoorsteen een lek heeft, is dit wat u moet weten over de kosten van reparatiewerkzaamheden. Lees meer over Schoorsteenveger: Nut, verplichtingen, werkwijze & Prijzen

lekkende schoorsteen

Gemiddelde prijs van een schoorsteenreparatie

HomeAdvisor verzamelt rouzinkematig informatie van meer dan 4.000 huiseigenaren om inzicht te geven in de gemiddelde prijzen voor gemeenschappelijke woningprojecten, inclusief open haard reparatie. Volgens een studie in 2019 kunnen de huiseigenaars van €85 tot €1.600 besteden aan een openhaardherstelling.

De reparaties van het waterlek langs de daklijn en de reparatie van de schoorsteenkroon kunnen van €150 tot €350 gemiddeld kosten. Hoewel deze prijzen een betrouwbare basis bieden, is elk reparatieproject anders. De omvang van de schade, de plaats van de schade en de gekozen optie zullen allemaal van invloed zijn op de totale prijs van schoorsteenlekkages.

Veel oudere schoorstenen (en sommige nieuwe schoorstenen) hebben bijvoorbeeld niet de juiste waterafstotende behandelingen om veelvoorkomende oorzaken van lekkages af te wenden. Naast het repareren van de structuur van de schoorsteen, kiezen veel huiseigenaren ervoor om te investeren in upgrades die de prestaties van een schoorsteen voor de komende jaren zullen ondersteunen. Bij BKG Dakwerken raden we vaak onze siloxaan waterdichte behandeling aan. De oplossing dringt door in gemetselde schoorstenen om een naadloze, onzichtbare en duurzame waterkering te creëren.

De verborgen kosten voor de reparatie van lekken bij schoorstenen

schoorsteenrenovatie

Terwijl sommige schoorsteenreparatiebedrijven verborgen kosten in hun kosten gooien, hebben we het over een ander soort verborgen kosten. Schoorsteenlekken zijn niet altijd wat ze lijken.

Sommige symptomen, zoals watervlekken op plafonds en muren bij een schoorsteen, komen niet van de schoorsteen zelf maar van het dak. Lekken kunnen een paar dozijn voet van het beginpunt aan de watervlek reizen, die huiseigenaars van de ware bron van het probleem misleiden.

Als een dakbedekkingsspecialist de bron van het lek langs de kroon van de schoorsteen, het gootstuk of de structuur niet kan vinden, kan hij of zij elders zoeken. Een daklek kan de omvang van het project en de prijs volledig veranderen. Als je verklikkersignalen van een lek ziet, onthoud dan dat lekken reizen.

Hoelang voordat mijn schoorsteen gerepareerd moet worden ?

Een van de meest voorkomende vragen die huiseigenaren zich stellen over schoorsteenlekken is hoe lang hun schoorsteen zou moeten meegaan of zou moeten meegaan. Schoorsteenconstructies kunnen overal van 15 tot meer dan 100 jaar meegaan. Het niveau van de vaardigheden die tijdens de bouw worden gebruikt, de materialen en de omstandigheden/omgeving zijn allemaal factoren die een lange levensduur bepalen. Onze ervaring is dat schoorsteenkroontjes sneller barsten en lekken dan de structuur zelf en het omliggende gootstuk. Het goede nieuws is dat schoorsteenkronen gemakkelijk te repareren zijn, ervan uitgaande dat het lek geen ernstige structurele schade heeft veroorzaakt.

Uw adres voor de reparatie van uw schoorsteen.

kapotte schoorsteen

BKG Dakwerken kan je offertes aanvragen bij een schoorsteenveegbedrijf. We kennen de schoorstenen en de juiste manieren om ze te repareren. Als u de symptomen van een schoorsteen of daklekkage in uw huis ziet, neem dan contact op met professionals.