Kun je dakpannen schilderen?

Huiseigenaren die een nieuw dak nodig hebben kunnen direct profiteren van deze trendkleuren, maar hoe zit het met huiseigenaren die alleen maar willen vernieuwen of de kleur van hun bestaande dak willen veranderen? Het is mogelijk om uw dak te schilderen, maar het is een complex project dat moet worden onderzocht en gebudgetteerd.

dakpannen laten schilderen

Plan een dakinspectie

Het schilderen van uw dak mag nooit worden gebruikt als vervanging voor het repareren van het dak. Voor het begin van uw verfproject, Modernize adviseert het plannen van een dakbedekkingsinspectie met een gekeurde aannemer.

Het is belangrijk om de levensduur van uw dak te overwegen voor dit project, en te bespreken met uw aannemer. Deskundigen schatten dat een geschilderd dak elke vijf tot zeven jaar moet worden vernieuwd. De meeste asfaltschindels hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar en zullen in die periode meerdere malen opnieuw geschilderd moeten worden.

Aankoop Gespecialiseerde Dakbedekkingsverven

Interieurverven die u in woonwinkels kunt vinden, zoals Home Depot, passen niet bij de behoeften van uw dak. Dakoppervlaktetemperaturen bereiken regelmatig 150 graden Fahrenheit, en de verf moet bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden om barsten en afschilfering te voorkomen. Regelmatige verf zal ook niet goed hechten aan asfalt, hout of dakspanen.

Behr blijft een leider in de verfindustrie en heeft een multi-surface acryllatexverf ontwikkeld die bestand is tegen de inherente uitdagingen van dakoppervlakken. Deze speciale lijn van verf helpt schimmel en algen te weerstaan, wat een zorg kan zijn met een opnieuw geschilderd dak. Verf kan condensatie onder de buitenste coating van uw dakspanen opvangen, wat kan leiden tot schimmelvorming en beschadiging van het oppervlak van uw dak. Sommige deskundigen adviseren huiseigenaren om elastomere dakbedekkingsverven te vermijden, vooral op houten oppervlakken, omdat deze verf vocht en schimmelschade kan verergeren.

Zoals bij elk project is het belangrijk om niet te bezuinigen op materialen. De grootte van uw dak zal bepalen hoeveel verfblikken u nodig heeft voor het project. Dakverf is duur, maar goedkopere coatings kunnen problemen veroorzaken voor uw huis.

dak groen geschilderd

Trends in witte daken

Terwijl u onderzoek doet naar dakverf, vindt u veel artikelen over het schilderen van daken in het wit. Het schilderen van een dak met reflecterende of witte verf is een populaire groene beweging, die de energiekosten van een woning mogelijk kan verlagen.

Zoek een bekwame dakaannemer

Bijna alle dakbedekkingsprojecten moeten worden behandeld door een professional vanwege de risico's, maar het kan moeilijk zijn om een dakdekker te vinden die gespecialiseerd is in het schilderen van het dak van uw huis. Het schilderen van dakspanen blijft een zeldzaam verzoek.