Hoe blijf je op schema met een dakbedekkingsproject?

In een perfecte wereld zou elk dakwerk eerder dan gepland worden voltooid, zonder onverwachte vertragingen of uitdagingen die het werk uitstellen. Helaas kunnen er tijdens een dakbedekkingsproject in werkelijkheid verschillende situaties ontstaan die een dakdekker van zijn beoogde tijd kunnen doen afzien, zonder dat hij vooruit plant, dat wil zeggen. Lees meer over nieuw dak laten plaatsen.

Hoewel het moeilijk is om elke weersomstandigheid en elk obstakel te beheersen, kunt u met een beetje vooruitziende blik uw dakdekkersbemanning helpen om veel van deze vertragingen te vermijden en uw werk draaiende te houden. Een vlot dakbedekkingsproject komt meestal neer op de communicatie, organisatie en planning van het werk, die allemaal op voorhand kunnen worden beheerd.

dakwerker aannemer

Blijf op de hoogte van het weer

IJzige, ijskoude omstandigheden gaan natuurlijk niet goed samen met dakwerk. Gladde dakoppervlakken kunnen dodelijke omstandigheden creƫren voor arbeiders, die vaak hun evenwicht moeten bewaren op schuine vlonders en hoge ladders. Zelfs bij koud weer kan het werk van een dakwerker in de war raken - als de werknemers zich laag voor laag moeten bundelen om het warm te houden, kunnen de omvangrijke kledingstukken hun mobiliteit beperken en het werk langzamer laten verlopen.

Hoewel het moeilijk is om elke weersomstandigheid te voorspellen, kunt u met behulp van satelliet-weermonitoringsystemen een nauwkeuriger beeld krijgen van wat er in uw omgeving gebeurt. Vertrouw bovendien niet zomaar op een weer-app voor uw weersvoorspellingen. Forecast Advisor, die de nauwkeurigheid van verschillende weersites beoordeelt, heeft vastgesteld dat slechts twee apps het regelmatig goed doen: Weather Underground en The Weather Channel. Toch is hun nauwkeurigheidsgraad slechts ongeveer 84 procent, dus zorg ervoor dat u een plan hebt om het projectgebied te bestrijken in het geval van een bevriezing.

Hebben uw Rooferplan voor materiaalleveringen

Materiaal vertraging kan een demper op een dakbedekking zetten - er is geen manier om te werken zonder gordelroosjes aan te spijkeren! Zorg ervoor dat uw aannemer een plan heeft om materialen op voorhand aan te leveren, zodat alles aanwezig is als de arbeiders op de werf komen. Vraag in het bijzonder of ze op het dak worden gehesen of dat de dakwerkers elk stuk zelf naar de bouwplaats moeten dragen. Dat laatste kan het project enorm veel tijd geven.

Maak ook duidelijk wat de levertijden zijn van de speciaal voor uw project bestelde producten. Alle benodigde materialen moeten ruim voor aanvang van de werkzaamheden ter plaatse zijn.

Zorg ervoor dat uw dakbemanning een ervaren dakwerker heeft

Zoals elk team, werken dakwerkers beter als er iemand de leiding heeft. Daarom heeft uw dakbedekkingsproject een supervisor nodig die het hele werk in de gaten houdt en ervoor zorgt dat alles op schema blijft. In de bouwsector staat deze persoon bekend als voorman. Zij houden toezicht op de levering van de materialen, zorgen ervoor dat het werk voldoende mankracht heeft en plannen het werk van tevoren om ervoor te zorgen dat alles op schema blijft.

Zorg ervoor dat uw dakbedekkingsbedrijf een arbeider heeft aangewezen om deze rol te vervullen. Wees niet bang om hun naam te vragen, en de beste manier om vragen te stellen tijdens het werk. Houd er rekening mee dat sommige dakbedekkingsbedrijven u kunnen vragen om projectproblemen niet rechtstreeks met de bemanning te bespreken, maar om in plaats daarvan contact op te nemen met een medewerker. Zoek dus uit welke methode uw dakwerkers verkiezen voordat u vragen gaat stellen.

inspectie van de dakwerker aannemer

Vraag naar de projectplanning en hoe uw Roofer zich aan de planning houdt.

De beste dakwerkers maken gedetailleerde projecttijdlijnen en gebruiken job scheduling software om te jongleren met hun verschillende jobs. Stel uw aannemer gedetailleerde vragen over de planning en hoe ze van plan zijn om het project te verplaatsen.

Ga dieper dan het gebruikelijke, "hoe lang zal het duren?" Als de klus meer dan een dag duurt, hoe gaan ze dan het huis bedekken en de materialen opbergen? Zijn er delen van het dak waar ze uitdagingen voorzien? Wat zijn de verschillende onderdelen of stappen van het werk? Als bonus zal dit soort quizzen u helpen om te zien of uw aannemer echt weet wat er in het werk gaat, en of ze wel of niet goed georganiseerd en ervaren zijn.

Schoonmaken van uw dak en goten Voorafgaand aan de inspectie

Voordat uw project zelfs maar begint, zal uw dakbedekkingsbedrijf meestal een medewerker op pad sturen om het dak te inspecteren en te zien wat voor werk er gedaan moet worden. Spuit uw dak af met een sproeislang om het puin op te ruimen en bespaar tijd als de inspecteur arriveert.

Ruim ook uw dakgoten op voordat het project begint. Dit helpt ervoor te zorgen dat er geen dakspijkers verloren gaan in het puin (om later in uw autobanden te blijven hangen!).

Maak alle aspecten van het project inzichtelijk voor de toekomst

Als een dakdekker eerlijk was, zouden ze je vertellen dat een van de grootste obstakels voor het project van de tijdlijnen de huiseigenaren zelf zijn. Als u van gedachten verandert in het midden van het project, zal dat alleen maar leiden tot kostbare vertragingen. Laat uw dakdekker u monsters van de dakspanen, dakpannen of materialen die u koopt, en vraag ook om foto's, zodat u kunt zien hoe deze producten er na de installatie uitzien.

Vraag uw dakdekker om je te lopen door de soffit, fascia, decoratieve afwerking, en andere functies die uw nieuwe dak zal begeleiden en invloed hebben op het algehele uiterlijk. Op die manier weet u precies wat u krijgt, zonder onaangename verrassingen als het werk eenmaal in volle gang is. Als u vooruit plant, moet uw dakbedekkingsproject probleemloos verlopen!