Zo kunt u de leien op de juiste manier installeren

Elegante oppervlakken van natuursteen zijn meer dan een rage. De dunne en lichte designpanelen zijn geschikt als elegante wandbekleding. Ze kunnen op verschillende manieren worden toegepast. Lees hier meer over hen.

leisteen montage
Leien kunnen op verschillende manieren worden bevestigd

Gebruik leistenen tegels en de voordelen voor u

Leien bieden u tal van voordelen. Het zijn natuurlijke oppervlakken die zorgen voor een heel bijzondere uitstraling op de muur of op een vloeroppervlak. Leisteenplaten bieden u vele voordelen zoals de volgende:

  • Het is een natuurstenen oppervlak.
  • De leien zijn relatief licht, mooi en flexibel.
  • Ze creëren geen kunstmatige patronen, maar natuurlijke.
  • Bij correct gebruik zijn de platen zeer veerkrachtig.
  • Dankzij hun ongevoeligheid voor spatwater zijn ze ook zeer geschikt voor natte ruimtes.
  • De leien kunnen worden toegepast op een grote verscheidenheid aan materialen.

Belangrijke instructies voor de installatie van leien

Normaal gesproken is het leggen van leien relatief eenvoudig en snel. Afhankelijk van het type kunnen ze zelfs zonder voegen en met stootvoegen aan de muur of vloer worden gelijmd. Leien zijn ook relatief eenvoudig te snijden en met de juiste afdichtingskit krijgt u een slijtvast oppervlak. De verwerking van de leien gebeurt in verschillende stappen. Eerst worden de onderdelen op de gewenste maat gesneden. Vervolgens wordt de lijm aangebracht, hetzij op de muur, hetzij op de achterkant van het materiaal. Nu moet je de plaat positioneren en met de hand aandrukken. Het beste is om een geschikte kit of impregnering aan te brengen nadat de panelen op het gewenste oppervlak zijn geplaatst, om de panelen vanaf het begin te beschermen en een beter onderhoud mogelijk te maken.

De juiste onderconstructie voor leien

Toepassing is alleen succesvol als de ondergrond schoon, droog en vrij van scheuren of andere beschadigingen is. Voordat u de planken aanbrengt, dient u stof en vuil zorgvuldig te verwijderen van de oppervlakken. Het is ook het beste om niet te grote oppervlakten leisteen in één keer te leggen. Het is zeer belangrijk om bij het gebruik van lijmen de verwerkingsvoorschriften goed in acht te nemen om een optimaal bewerkingsresultaat te verkrijgen en ervoor te zorgen dat de leien voldoende hechten aan het gewenste oppervlak.