Projecten voor woningverbetering die de levensduur van uw gevel en dak verlengen

Je dak en je zijspoor - dat is de letterlijke eerste verdediging van je huis tegen de elementen, dus je wilt ze zo lang mogelijk laten meegaan. Helaas kunnen diezelfde elementen uiteindelijk hun tol eisen aan de buitenkant van uw huis, vooral als u er niet veel onderhoud aan doet. Zoals de meeste dingen in het leven, als het gaat om de levensduur van de oppervlakken van uw huis, krijgt u net zoveel uit als dat u er in stopt. Met dat in gedachten zijn er drie verschillende projecten die u kunt gebruiken om de meeste klappen te krijgen voor uw gevelbekleding en dakbedekking. Lees meer over dakreiniging.

schoonmaken dakgoten van bladeren

Verstopte en beschadigde dakgoten en regenpijpen repareren

De goten van je huis zijn er niet alleen om te vullen met bladeren. Ze dienen eigenlijk het praktische doel om uw dak en uw zijkant te beschermen tegen afvloeiing. Dat klinkt misschien onschuldig - het is toch maar regen! - maar denk er eens over na: uw opstelspoor heeft waarschijnlijk kleine scheurtjes van waar planken of zijkanten aan elkaar vastzitten. Dat betekent dat er vocht achter de gevelbekleding van uw huis kan komen, waardoor er lekkage en schimmelvorming kan ontstaan en uw muren en de spouwisolatie kunnen worden beschadigd.

Bovenaan heeft uw dak ook te lijden als de afvoersystemen terugslaan. Als uw afvoersysteem geblokkeerd is, of als uw dakgoten teruggebogen zijn in de richting van uw huis of gewoon ergens beschadigd zijn, kan dat systeem niet goed functioneren - wat mogelijk kan leiden tot regenwater naar het zwembad of de "vijver", zoals het bekend is in de dakbedekkingsbranche. Verlijming is een probleem omdat het gewicht toevoegt aan uw dak, bijvoorbeeld. Water is zwaar, en overgewicht kan structurele problemen veroorzaken. Het biedt ook een kans om lekken te vormen, of kan leiden tot de groei van algen of vegetatie langs de lijn. Een letterlijke vijver op uw dak? Nee, dank u wel!

Om de buitenkant van uw huis te beschermen, moeten uw dakgoten minstens twee keer per jaar in het najaar en één keer in het voorjaar worden gereinigd. Maar u kunt ze vaker doen als u in een bijzonder puingebied woont. Gebruik een slang om ze schoon te spoelen en zorg ervoor dat de goten en regenpijpen goed werken.

Dit is een goed moment om uw afwateringsapparatuur te controleren op lekkages. Als u gaten of lekkende verbindingen opmerkt, kunt u deze zelf repareren met behulp van een metalen patcheset en een buis van dakbedekkingscement. Niet in het doe-het-zelf ding? U kunt een professionele uit om uw dakgoten voor u te reinigen en te repareren voor ongeveer €50 tot €100.

verbetering zolderventilatie

Verbeter uw zolderventilatie

Als je een aannemer wilt zien animeren, vraag hem dan naar zijn gedachten over zolderventilatie. De juiste manier om een dak te ventileren - en hoeveel luchtverversing de levensduur van uw dak beïnvloedt - is een ietwat controversieel onderwerp onder dakdekkers. De meesten zullen het er echter mee eens zijn dat onjuiste ventilatie op de lange termijn problemen kan veroorzaken. In de zomer kunnen slecht geventileerde daken zeer heet worden, zoals 140 graden Fahrenheit heet. (Dat is heet genoeg om een varkenslende te koken, voor het geval dat u telt.) Als u asfaltschindels hebt, kunnen deze door de hoge temperaturen na verloop van tijd afbreken en afbreken, wat betekent dat u eerder zult moeten herkauwen.

Het probleem is dat het moeilijk kan zijn om te weten of de ventilatie op je zolder voldoende is zonder op je dak te gaan staan. Gelukkig zijn er een paar signalen die een duidelijke tip zijn van onvoldoende ventilatie. Het eerste is de aanwezigheid van ijsvorming op de rand van uw dak. Deze "ijsdammen", zoals ze worden genoemd, ontstaan wanneer er hete lucht op uw zolder vast komt te zitten. De hete lucht gaat naar uw dak en smelt de sneeuw en het ijs op de top, waardoor er waterstromen ontstaan die naar de rand van het dak stromen. Maar de randen van uw dak zijn kouder, omdat ze niet in contact komen met de verwarmde lucht van de zolderinterieurs. Dus daar bevriest het water weer, waardoor er ijskristallen en ijspegels ontstaan.

Een andere manier om ventilatieproblemen te diagnosticeren is om op een warme dag gewoon je hand tegen het plafond te leggen. Als je plafond heet is, laat de zolder waarschijnlijk niet genoeg lucht ontsnappen.

Als u merkt dat een aantal van deze problemen, de gemakkelijkste oplossing is het installeren van een soffit vent op de rand van uw dak. Dit kan echter een vrij geavanceerd project zijn, aangezien u een gat moet snijden om de ventilatieopening te passen met behulp van een cirkelzaag. Als dat niet aanvoelt als iets wat je gemakkelijk kunt doen, kun je altijd een professional inschakelen. In feite kan een aannemer met ervaring in dakbedekking waarschijnlijk de beste plaats om een ventilatieopening toe te voegen op basis van het ontwerp van uw huis.

Laat uw asfaltdak reinigen

Als uw huis een asfaltdak heeft en blootgesteld is aan gedeeltelijke of constante schaduw, droogt het waarschijnlijk niet zo snel uit - en dat kan na verloop van tijd leiden tot problemen met schimmel en algen. In feite geloven sommige professionals zelfs dat de warmte van de opbouw van algen de kosten van de airconditioning kan verhogen. Huur een professionele schoonmaakdienst in om algenstrepen te verwijderen en uw aantrekkingskracht op de stoeprand te herstellen. U wilt deze niet in het weekend bestrijden. Het wassen van uw dak met stroom kan de dakspanen beschadigen - het tegenovergestelde van wat u probeert te doen.

Vraag uw schoonmaakbedrijf om een zogenaamde "soft wash"-oplossing die met een luchtcompressor op uw dak wordt gepompt. Deze zachte reiniging zorgt ervoor dat uw dak er goed blijft uitzien en beschermt ook de levensduur van uw asfaltschindels. Immers, een beetje geld voor onderhoud kan u later veel geld besparen!