Vloeibare dakafdichting - het werkt ook

Daken, zelfs platte daken, hoeven niet noodzakelijkerwijs te worden afgedicht met bitumen afdichtingsplaten - er zijn andere mogelijkheden. Een daarvan is de vloeibare waterdichting van het dak. Er zijn echter enkele voor- en nadelen die hier in overweging moeten worden genomen, en de verscheidenheid aan producten is zeer groot. U kunt hier meer over lezen, inclusief prijzen en leveringsbronnen.

Vloeibare dakafdichting
Vloeibare dakafdichtingsmiddelen vinden vele toepassingen op het dak

Vloeibare waterdichting is soms een alternatief

In de handel zijn er veel producten met zeer verschillende prestatiekenmerken en van veel verschillende fabrikanten.

Heel vaak wordt voor de afdichting een vliesinleg aanbevolen, die in de afdichting wordt aangebracht (8,90€), maar dit is niet noodzakelijk voor alle afdichtingsmaterialen in de handel - en niet noodzakelijk voor alle renovaties.

Lekken op het dak - zelfs op betonnen daken met scheuren - kunnen vrij goed en permanent worden gerepareerd met deze materialen, die eenvoudigweg worden gerold, geschilderd of luchtloos worden gespoten.

Een nadeel van deze afdichtingsmethode is echter zeker de prijs: vooral in combinatie met vliesinzetten is het grondverbruik van de meestal dure producten zo hoog dat men soms zeer hoge kosten moet betalen.

Zelfs met goedkope doe-het-zelf producten is de totale prijs meestal meer dan 20 EUR per vierkante meter, met sommige speciale producten kan de prijs oplopen tot 100 EUR per vierkante meter bij verwerking met fleece interlining.

Procedure voor het aanbrengen van een coating

  • Grondige reiniging van het dak
  • Aanbrengen van de borstel in rand- en grensgebieden
  • Grondverf op het oppervlak
  • Toepassing van de vloeibare afdichting
  • Vaak gevolgd door een kleurcoating

Hoe maak je het goedkoper?

De prijzen zijn hier vaak erg verschillend - een vergelijking tussen verschillende producten van verschillende fabrikanten is altijd aan te bevelen. Goedkope doe-het-zelf producten zijn ook mogelijk.

TIPS&TRICKS

Er is een mogelijkheid tot dakafdichting en gelijktijdige isolatie door bepaalde PUR-kunststoffen, die in vloeibare vorm worden toegepast. Dit kan soms een verstandige optie zijn.