Zo krijg je overal voldoende licht

Het is altijd zo dat er donkere hoekjes in een woning te vinden zijn. Dat komt omdat er dan geen raam in de buurt is om voor voldoende daglicht te zorgen. Het is dan oom slim om eens te bekijken welke mogelijkheden de fabrikanten tegenwoordig bieden. Bijvoorbeeld door met lichttunnels te werken. Een lichttunnel is de manier om het dak en het plafond te verbinden zodat via een buis en reflectie wordt gezorgd dat er in die ruimtes toch van daglicht genoten kan worden. Neem vandaag nog contact op met BKG dakwerken voor een gratis offerte.

lichttunnel velux

Hoe werkt de lichttunnel?

De nieuwe generatie lichttunels werken op een vernieuwde manier. Zij brengen licht in de ruimte met dank aan de zogenaamde edge glow diffusor. Dit is een soort glazen cirkel die rond de tunnels te vinden is. Daarmee is het daglicht goed te verdelen. Op die manier is er ook de hele dag op een goede manier van te genieten. Het is bovendien zo dat de diffusor mooi wordt vormgegeven. Daardoor ziet het er strak uit. Ook is het gemakkelijk om het glas los te koppelen. Zo is er gemakkelijk te zorgen dat er ook voor reiniging gezorgd kan worden.

lichttunnel

Gemakkelijk aan te leggen

De nieuwe generatie van dit systeem is ook nog eens heel gemakkelijk aan te leggen. Dat komt door het zogenaamde Flexi-loc systeem. Daarmee is elke buis gemakkelijk te verbinden. Door ze aan de binnenzijde met elkaar vast te maken is dit mogelijk. Met een bevestigingsring die aan de module wordt vastgemaakt is te zorgen dat het alleen maar nog gemakkelijker gaat. Omdat het kader lost te maken, is het ook gemakkelijker om het buiten te installeren. Ze zijn op zowel platte als hellende daken te installeren. Bovendien is het gemakkelijk om minder condensatie te verzorgen. Zo wordt het glasoppervlak niet aangetast. Daar dient het speciale reservoir dan voor.

dakraam velux