Zo onderhoud u het beste uw dakgoot!

De dakgoot mag dan wel niet meer dan een detail lijken te zijn van de woning, het tegendeel is waar. Vooral in landen als Belgiƫ en Nederland is het van belang dat die goed onderhouden wordt, aangezien er erg veel neerslag, sneeuw en bladeren vallen. Meer regen en sneeuw betekenden ook meer vuiligheid, die de dakgoot kan verstoppen en op de lange termijn zelfs kan beschadigen! Lees meer over: Dakgoten: Soorten, Materialen, Prijzen & Onderhoud

Zo onderhoud u het beste uw dakgoot!

De beste tips voor het onderhouden van de dakgoot

1. Regelmatige controle

Eerst en vooral is het de moeite waard om uw dakgoot regelmatig te controleren op vastzittende bladeren, vuiligheid en andere obstakels. Als u dit wekelijks doet, dan is het risico op langdurige problemen veel kleiner. Gewoon al losse bladeren of ander vuil met de hand uit de dakgoot verwijderen kan wonderen doen als het gaat om de duurzaamheid en veiligheid van je dakgoot!

2. Ga voor een nieuwe filter in de dakgoot

De filter van een dakgoot zorgt ervoor dat verstopping minder snel voor kan komen. Het kan echter altijd gebeuren dat deze verstopt geraakt, met als gevolg op de lange termijn dat hij kapot gaat. In dat geval is een nieuwe filter waarschijnlijk de beste oplossing. Er zijn verschillende soorten filter voor dakgoten, en bij een speciaalzaak vind je ongetwijfeld de beste optie voor uw situatie.

3. Kleine scheurtjes in de dakgoot afplakken

Een van de grootste oorzaken van een dakgoot die lekt is de aanwezigheid van zure regen en een zware belasting. Hierdoor komen immers kleine scheurtjes in het materiaal, waardoor het water er langzaam maar zeker doorsijpelt. U kunt deze gemakkelijker dichten door soldering of door beschadigde onderdelen van de dakgoot te vervangen.

4. Een coating voor grote beschadigingen

Is het al lang geleden dat u uw dakgoot op schade hebt gecontroleerd, dan bestaat het risico dat die erg aangetast is door regen en andere invloeden. In dat geval is het een goed idee om die kapotte delen te behandelen met een bitumineuze coating, die lekkages tegengaat. Dergelijke coatings worden doorgaans in twee lagen aangebracht, teneinde een extra bescherming te bieden tegen lekken!

5. Laat het werk over aan een specialist

Ten slotte is het een goed idee om te vertrouwen op een professioneel als u wilt dat uw dakgoot in goede staat verkeert. Een dakgoot specialist weet precies welke soorten schade op welke manier opgelost moeten worden en maakt hierbij gebruik van professioneel materiaal en een deskundige aanpak!

Een betrouwbare specialist - zeker een meerwaarde voor uw dakgoten!

De dakgoot is een essentieel onderdeel van elke woning. Zonder zouden vocht, vuiligheid en bladeren zich blijven ophopen op het dak, wat natuurlijk alleen maar negatieve gevolgen heeft. Het onderhoud van uw dakgoot is dus een zaak waar u best wat aandacht en tijd aan besteedt - en iets wat u beter ook een professional overlaat. Op die manier blijft uw dakgoot vrij en geniet u van een comfortabele en gezondere woning!