Beter slapen dankzij een dakvenster dat geluid dempt van Velux

Het is goed mogelijk om het geluid dat je hoort op een dak te dempen. Dat doe je doe je door voor een geluiddempend dakvenster te kiezen. Daarmee is bijvoorbeeld de hinder van neerslag te halveren. Natuurlijk is het tikken op het raam best gezellig. Anderzijds is het ook zo dat veel mensen er last van hebben. Daardoor slapen zij minder goed. Daar is nu dus iets aan te doen. Lees meer over het vinden van de juiste dakwerkers uit Limburg

velux dakvenster

Het regengeluid dempen

Een manier om het regen geluid met 7 dB terug te dringen is door een nieuw dakvenster te monteren. Het gebruikelijke venster, zal tot wel het dubbele geluid doorlaten. Dit komt omdat deze vensters niet beschikken over de speciale coating. Bovendien is het slim om een nieuwe dubbele beglazing te kiezen. Samen zorgt dit ervoor dat het geluid van de vallende regen sterk terug te dringen is. Zelfs tot onder de drempel waarop geluid mensen kan wekken. Die grens ligt op 50 dB. Dit is ook de sterkte van het geluid van de meeste wekkers.

Beter methode van isoleren

Het voordeel van deze nieuwe manier van werken is niet alleen te ervaren op het gebied van geluid. Ook is het zo dat op deze manier kou en hitte minder kans krijgt om binnen te dringen. Dat komt doordat de isolatiewaarde flink beter is. Bovendien is het ook veiliger om met dubbele beglazing te werken. Wat ook nog eens aantrekkelijk is om te weten, is dat er op die manier een vermindering van de belasting mogelijk is.

Kennis over het product

De vensters zijn bruikbaar bij dakhellingen tussen 15 en 90 graden. Het is zowel handmatig als elektrisch bedienbaar te maken. Er is sprake van dubbel gelaagde beglazing die extra veilig is een geluiddempend werkt. Er zijn vier verschillende formaten van dit glas te krijgen.