Innoverende producten voor daken

Het is altijd aantrekkelijk om te bekijken welke ontwikkelingen er allemaal op het gebied van daken plaatsvinden. In dat opzicht is het ook goed om te bekijken wat de belangrijke fabrikanten allemaal doen op dit moment. De volgende zaken zijn bijvoorbeeld om te bekijken. Meer info over Dakwerken prijzen: kosten en relevante informatie

Nieuwe dakpannen van microbeton

De manier waarop met beton wordt omgegaan is al enkele jaren flink aan het ontwikkelen. Dit is bijvoorbeeld te danken aan het mengen van additieven met de betonmortel. Op die manier zijn hele nieuwe structuren met eigen eigenschappen te krijgen. Zo is er bijvoorbeeld de Evertop. Dit is een nieuwe generatie dakpannen de geheel anders is dan de andere dakpannen van beton. Dit biedt een kwaliteit de niet te evenaren is door andere fabrikanten. Alleen al omdat het flink duurzaam is om op deze manier te werken. Terwijl ook het dak er mooier van wordt. Andere kenmerken die meewegen zijn de hoge duurzaamheid, het vermogen om zelfreinigend te zijn, kleurvastheid, vorstbestendigheid en milieuvriendelijkheid. Er zijn verschillende varianten.

Dakisolatie laten spuiten in PUR-vorm

dakisolatie pur polyurethaan

Het is misschien al langer op deze manier mogelijk, maar de echte doorbraak moet nog komen. Het gaat da natuurlijk over het spuiten van dakisolatie. Dit gebeurt in PUR-vorm. Er zijn een aantal bedrijven die dit zowel voor particuliere als zakelijke klanten kunnen aanbieden. PUR is een middel dat uit twee componenten bestaat en in 4 seconden tijd een duurzame vorm van isolatie vormt. Die is vochtdicht, zonder naden en schimmelwerend. Dat maakt het gemakkelijk om het werk snel uit te voeren. Dit is de belangrijkste winst bij het aanbrengen ervan. De techniek is altijd al gebruikt bij renovaties. Al wordt het tegenwoordig meer en meer de gebruikelijke optie voor nieuwbouwprojecten. Dat komt onder andere door de manier waarop de laag gespoten kan worden. Dit kan direct tussen de balken of tegen de onderkant van de dakpannen. Omdat het middel sterk klevend is, is het gemakkelijk mogelijk om naadloze isolatie ermee te verzorgen. Het voordeel van PUR is de lage Lambda-waarde. Dat betekent dat je veel minder dikte nodig hebt dan andere materialen die je voor isolatie gebruikt om toch gelijkwaardig te isoleren. Dit maakt het bijvoorbeeld handig voor rieten daken. Dit is immers een vorm van een dak die niet altijd goed isoleert. Zeker wanneer er een harde wind staat kan dit problemen opleveren. De PUR-laag kan hier dan de oplossing voor zijn. Zo ben je goed beschermd tegen water en wind door de laag.

Makkelijker daglicht binnen krijgen

dakvenster lichtinval

Het is ook gemakkelijker dan ooit om daglicht binnen te krijgen. Dat doe je door Solarspot te gebruiken. Je kan met dit systeem zorgen dat er altijd licht op iedere plek komt. Dat doe je door een koepel op het dak te plaatsen dit met reflecterende buizen naar andere delen van de woning te transporteren. Dit komt door met een prismatisch effect te werken. Zo is het licht goed te verdelen over de gehele ruimte. Doordat met reflecterende folie aan de binnenzijde wordt gewerkt, is een hoge reflectiewaarde te garanderen. Dit is 99,5%. Dat blijft tot over een lengte tot 25 meter mogelijk. Zonder dat daarbij de warmte wordt mee gereflecteerd. Dat betekent dus dat er geen broeikaseffect, zoals dat bij dakramen kan optreden, aanwezig zal zijn.

Lees ook plaatsen en vervangen van een dakvenster

Werken met het witte dak

roofing dak imperbel

Het witte dag, ook wel bekend als Derbigum Brite. Dit is een manier om met een witte acryltoplaag een waterdichtingsmembraan aan te brengen. Het ziet er mooi uit en is lekker efficiënt. Het draagt eraan bij dat je minder energie gaat verbruiken. Dat komt omdat de toplaag beter in staat is de zonnestalen te weerkaatsen. Dit loopt op tot wel 76 procent lichtweerkaatsing. De warmte die normaal via het dak de woning binnen kan komen zal hiermee geen kans krijgen. Het is met de witte laag mogelijk om de temperatuur van het dak met 45 graden te verlagen in verhouding tot zwarte daken. Bovendien blijft dit ook op de lange termijn zo. Zelfs tot 5 jaar na aanbrengen is er nog maximaal effect. Daarnaast ziet het er ook gewoon mooi uit. De acryltoplaag is kleurvast en bestand tegen uv-licht. Bovendien biedt het thermische bescherming en is nauwelijks onderhoud nodig. Ook schimmels vormen geen probleem voor deze toplaag.

Nieuwe dakpan met ouderwetse uitstraling

latem verouderde dakpan koramic

Het renoveren van een oude woning, zoals een hoeve of een landhuis, heeft daar de juiste dakpannen voor nodig. Bij voorkeur kies je voor de oude dakpannen. Zo houdt het dak zijn uitstraling. Het is echter lastig om deze pannen nog te vinden. Daarnaast is het moeilijk om deze te plaatsen. In dat opzocht is het interessant om te zien dat er nu een volwaardige dakpan ontwikkeld is. Daardoor heb je de kwaliteit van vandaag, maar de uitstraling van het bouwjaar van je huis. De authentieke uitstraling komt ook deels voort uit het verweren. Daarom is het goed om te zien dat de ongebakken dakpannen een speciale bewerking krijgen. Op die manier is hiervoor te zorgen. Terwijl de pannen gewoon perfect de vorm en maat weten te houden. Zo kan je gemakkelijk weer 30 jaar vooruit met je dak. Het is ook nog eens zo dat ze gemaakt zijn om gemakkelijk te leggen. Zo zijn er bijvoorbeeld ook allerlei hulpstukken te krijgen. Zonder dat het duur hoeft te zijn.

Makkelijker hellende daken isoleren

Met behulp van een powerroof is het gemakkelijker om een hellend dak te isoleren. Dat doe je door een schild aan te leggen. Dit houdt de koude buiten in de wintermaanden en zorgt dat de warmte niet binnen kan dringen in de zomer. Daarnaast is het ook waterdicht zodat je geen dampscherm nodig hebt. Het is ook gemakkelijk op de draagstructuur te plaatsen. Je kan daarmee dus ook koudebruggen voorkomen. Een andere vernieuwing is het nieuwe afschotsysteem. Daarmee is het makkelijker om een afschot voor een plat dak te regelen. Dit helpt zowel bij nieuwbouw als bij renovatie.

Nieuwe tinten geprepatineerd zink

Ook op het gebied van zink is alles aan het veranderen. Zo zijn er nieuwe varianten in soepele vorm die gemakkelijk in de juiste vorm te krijgen is. Het is voor de specialist daardoor gemakkelijker mogelijk om wat details in het afwerken te verzorgen. Er zijn bovendien een aantal nieuwe tinten op de markt gekomen. Het gaat om rood, blauw en groen. Die zorgen dat er een heel nieuw beeld van de woning kan ontstaan. Mede ook door de wisselende lichtval. Het is leuk om te weten dat dit op allerlei soorten gebouwen is toe te passen. Zeker ook omdat het in alle mogelijke manieren aan te passen is. Zo past het bij elke soort bedekking wanneer de helling meer dan 5 procent bedraagt. Er is een hele reeks aan vormen en accessoires die te krijgen is.

Platte daken, maar dan anders

Woningen met platte daken leveren vaak een probleem met daglicht en frisse lucht. Dit is echter anders door de nieuwe soorten dakramen die voor platte daken zijn gemaakt. Zo kan je toch de lucht en het licht krijgen waar je zo naar op zoek bent. Bovendien ziet het er van binnen en van buiten gewoon mooi uit. De ramen zijn ook nog eens elektrisch te bedienen. Zo kan je er dus gewoon alles mee.

De nieuwste generatie dak-elementen

velux dakraam plat dak raam dakvenster

Het is ook voor dak-elementen zo dat er een nieuwe generatie ontwikkeld is. Vooral de uitstraling is hierbij aangepakt. Het heeft een wat mooier karakter. Zo maak je van een nieuwe of een bestaande woning dat echte droomhuis met nog wat meer ruimte op de hogere verdiepingen. Het nieuwste systeem is alles in één. Daardoor is het gemakkelijk bovenop het dak aan te brengen en is de ruimte optimaal te benutten.

De afgeronde boorden op lei

eternit lei boronda

Bornoda-lei is iets geheel nieuws. Dat is te danken aan de afgeronde boorden. Bovendien is het oppervlak helemaal glad. Dit is vooral aantrekkelijk omdat het regenwater gemakkelijker weg kan lopen. Ook is er minder kans op mos of op vuilafzetting op deze leien. De leien blijven daardoor dus veel beter in goede staat. Dit komt mede ook doordat de lei is ontwikkeld uit een mengsel van speciale vezels, mineralen en cement. Bovendien is er een afwerkingslaag aangebracht waarop geen krassen zullen ontstaan. Het fijne hieraan is ook dat de kosten daardoor beperkt blijven, zowel op de korte als op de lange termijn. De leien passen goed op een hellingsgraad vanaf 25 graden. Er zijn verschillende tinten en formaten te krijgen. Zo past het dus altijd.