Breed scala aan toepassingen - Bitumen dakverf

De vloeibare bitumenvernis heeft een breed toepassingsgebied en is een van de belangrijkste en meest gebruikte middelen voor talloze doeleinden in de dakbedekkingssector, maar ook in vele andere vakgebieden. Wat u nog meer moet weten over de bitumen daklak, kunt u hier lezen, evenals informatie over leveringsbronnen en richtprijzen.

Bitumen dakverf
De vele toepassingsgebieden van bitumen dakbedekkingsvernis

Bitumen daklak wordt niet alleen gebruikt om verweerde bitumenbedekkingen te beschermen

Hoewel dit waarschijnlijk de meest voorkomende toepassing is van bitumencoatings, is het zeker niet de enige. Het is in principe geschikt voor alles wat in de buitenruimte moet worden afgesloten.

Het beschermt ook hout, plaatstaal of vezelcement, evenals metselwerk en beton. Het wordt in vloeibare vorm verwerkt. Het is ook beschikbaar als bitumenvuller (5,95€). De reparatie van de afdichtingsgaten in daken is ook een belangrijke toepassing - vooral voor dakwerkers.

In tegenstelling tot wat men zou verwachten, is bitumen dakverf niet altijd alleen zwart - om aan te sluiten bij de verschillende tinten van verschillende daken, is het ook verkrijgbaar in rood, groen en vele andere kleuren die vaak gebruikt worden op lokale daken.

Prijzen van bitumen dakverven

Een criterium is zeker de naam van de fabrikant - zoals op alle gebieden zijn er producten waar je al "voor de naam hebt betaald". Over het algemeen beginnen de prijzen bij ongeveer 4 EUR per liter, afhankelijk van de grootte van de container. Grotere containers zijn natuurlijk meestal wat goedkoper.

Samenstelling van bitumen dakverf

  • vloeibare bitumen
  • Oplosmiddelen
  • Lijm

Hoe u kosten kunt besparen

Een prijsvergelijking tussen verschillende fabrikanten is in ieder geval de moeite waard - de prijzen van de afzonderlijke producten kunnen soms sterk uiteenlopen. Ook eigen merken uit de doe-het-zelfzaak kunnen vaak een behoorlijk kostenbesparend alternatief zijn als het gaat om bitumen dakbedekkingen.

TIPS&TRICKS

Voor bitumen dakvernis gelden verschillende basisverwerkingsregels, zoals de noodzaak om bepaalde ondergronden te gronden of scheuren te dichten met bitumenplamuur alvorens de vernis aan te brengen. Om tot een echte waterdichting te komen, moeten deze toepassingsregels precies worden gevolgd.