Het leggen van bitumineuze platen

Het bedekken van dakoppervlakken met een bitumineuze folie is de meest populaire methode voor waterdichte isolatie geworden. Afhankelijk van de eisen en het type gebouw strekt het assortiment zich uit van een eenvoudige laag tot meerdere gelaste membranen die over elkaar heen worden aangebracht en gelast. Het bitumen, dat aan beide zijden van een dragerlaag zoals synthetisch of glasvlies wordt aangebracht, krijgt zijn sterk hechtende werking door verhitting, die na afkoeling overgaat in een vochtondoorlatende laag. Het leggen en lassen kan goed worden gedaan, zelfs door een ervaren vakman, als er rekening wordt gehouden met bepaalde procedures.

bitumineuze platen leggen

Het kopen van de juiste lasmembraan en het correct leggen ervan

  1. Bij de aankoop van bitumineuze platen speelt naast de oppervlakteberekening ook het type bitumen een rol. Er zijn stoffen van glas, polyester of jute geïmpregneerd met verschillende soorten bitumen. Gespecialiseerde dealers kunnen informatie verstrekken over het juiste type voor uw persoonlijke project.
  2. Sla voor het leggen de bitumineuze folie op de rand op om te voorkomen dat deze door externe hitte aan elkaar plakt.
  3. De benodigde gasbrander (38,99€ bij Amazon*) kan worden geleend in bouwmarkten. Controleer de functie voordat u met het leggen begint en koop indien nodig gaspatronen of flessen.
  4. Met een lichte sjaal van de onderlaag van het dak, zoals dekvloer, steen, beton of hout, wordt de ondervloer weer uitgedroogd.
  5. Rol de vellen achter elkaar uit en laat ze minstens acht centimeter overlappen. Afhankelijk van de gelaste plaat en de manier waarop deze wordt gelegd, verwarmt u de plaat gelijkmatig over de gehele breedte en rolt u deze eerst uit of rolt u deze gewoon uit.
  6. Verw
  7. arm de overlappende randen aan één kant tot de bitumen zichtbaar vloeibaar wordt. Breng gelijkmatig aan langs de gasvlam over een lengte van ongeveer een meter. Bij het aanbrengen van de tweede en elke volgende laag, verhoog je de gereedheid en het hechtvermogen van de bitumen door de onderliggende plaat kortstondig te sjacheren.