Wat kost EPDM dakbedekking per m2

EPDM dakbedekking gaat een stuk langer mee dan pvc. De kostprijs voor EPDM zal beginnen bij €40m² en kunnen oplopen tot €130m² . De prijs per m² is afhankelijk van het aantal m² en de moeilijkheid van het dak bij het aanbrengen van de EPDM.

EPDM plaatsen kost gemiddeld €60 à €80 per vierkante meter, inclusief materiaal, btw en arbeidskosten. Bij een dakrenovatie waarbij de oude dakbedekking verwijderd moet worden, kan de prijs oplopen tot gemiddeld €150 à €200 per vierkante meter

wat kost epdm dakbedekking per m2 vervangen

Voor het bedekken van platte daken wordt EPDM steeds populairder. EPDM is dan ook nog een relatief nieuwe product, maar een zeer goed alternatief voor het aloude bitumen waar momenteel de meeste platte daken nog mee bedekt zijn. De populariteit heeft vooral te maken met de lange levensduur van minstens 50 jaar en dat het zeer sterk materiaal is dat bestand is tegen uv-licht en allerlei weersomstandigheden. Met EPDM Heb je een volwaardig dak waar je lange tijd geen omkijken meer naar hebt. Als jij ook EPDM op je dak wilt laten leggen is het verstandig om wel eerst een goed beeld te hebben van de prijzen voor een EPDM dak. Lees meer over: EPDM dakbedekking: info en prijzen per vierkante meter

dakbedekking epdm

Wat kost een EPDM dak?

Een EPDM dak kent vele voordelen en is erg veelzijdig. Het is namelijk zo dat een dak van EPDM ook wortelvast is en bestand tegen rotten. Dit zorgt ervoor dat een EPDM dak een ideale ondergrond is voor een groendak. Ga je uiteindelijk ooit het EPDM dak eens vernieuwen dat is EPDM volledig recyclebaar. Een EPDM dak heeft alles in zich om een ecologisch verantwoord dak te zijn. De veelzijdigheid van EPDM komt ook terug in de kostprijs. Ook als je een groendak met EPDM als ondergrond wilt overwegen, zul je daar met de kostprijs rekening mee moeten houden.

Zelf verwijderen oude dakbedekking en EPDM laten plaatsen

Om de kostprijs zo goedkoop mogelijk te houden is enkel een EPDM dak laten plaatsen de meest ideale oplossing. Maar natuurlijk moet het oude dak ook verwijdert en afgevoerd worden. Normaliter zal een dakdekker dit ook allemaal kunnen regelen, maar dit zal een verhogende uitwerking op de kostprijs hebben. Als je zelf je oude dakbedekking gaat verwijderen en afvoeren, dan kun je dat in ieder geval uitsparen. In dit geval zal het plaatsen van een EPDM dak tussen de € 1.300,- en € 1.700,- kosten.

Alles door dakdekker laten doen

Maar natuurlijk kan het zijn dat je geen tijd of zin hebt om de oude dakbedekking te verwijderen en af te voeren. In dat geval kun je het door de dakdekker laten doen. Hij zal je oude dakbedekking verwijderen, afvoeren en vervolgens EPDM aanbrengen. Jij hebt er zo geen omkijken meer na en je weet zeker dat je dak vakkundig en waterdicht geïnstalleerd wordt. In dit geval zal de gemiddelde kostprijs tussen de € 1.400,- en € 1.900,- liggen.

Groendak

Een groendak realiseren heeft de nodige voordelen, onder andere is een dergelijk dag ecologisch verantwoord. Een groendak is direct te realiseren met het aanleggen van EPDM dat als ondergrond dient. Wel is het zo dat een groendak een veel hogere investering vergt. Maar daar tegenover staan wel weer diverse voordelen waarmee je kunt besparen. Ga voor een groendak uit dat de gemiddelde kostprijs ligt tussen de € 3.400,- en € 4.900,-. Dit is een richtprijs voor het totale project, waarbij de oude dakbedekking wordt verwijdert, het leggen van EPDM en het aanleggen van het groendak.

Hoe is de prijsopbouw van een EPDM dak?

Wanneer je de kostprijs nader gaat bekijken, dan zul je een prijsopbouw zien dat bestaat uit vier onderdelen. Hiervan is 40% het grootste gedeelte van de kostprijs en bestaat uit de aankoopprijs van EPDM en ander materiaal. 27% van de kostprijs dekt de huur van de container die nodig is om de oude dakbedekking af te voeren. Voor het afvoeren van de container moet natuurlijk volgens de geldende regels gebeuren en neem 10% van de kostprijs in. Ten slotte bestaat 23% van de kostprijs uit arbeidskosten voor het verwijderen en afvoeren van het oude dak en het plaatsen van een EPDM dak.

Welke keuzes beïnvloeden de kostprijs van een EPDM dak?

Welke keuzes je maakt betreffende een EPDM dak kunnen van invloed zijn op de kostprijs. Het gaat onder andere om de volgende keuzes:

De dikte van EPDM

EPDM folie is beschikbaar in diverse diktes. Hoe dikker het EPDM, des te beter dient het als dakbedekking. Om te besparen op de kostprijs van een EPDM dak kun je ervoor kiezen om een minder dikke EPDM te laten leggen. Je zult hier uiteraard goedkoper mee uit zien, maar er dient wel rekening mee gehouden te worden dat je gehele dak ook van mindere kwaliteit is dan dat je kiest voor een dikkere EPDM folie. Het is een manier van kostenbesparing, maar je moet de kostprijs wel in verhouding zien met de kwaliteit die je wenst. Met een dikkere EPDM folie en dus ook een betere kwaliteit, heb je meer zekerheid en weet je zeker dat je er de volledige levensduur van kunt genieten. Bij een minder dikke EPDM folie loop je het risico dat er in de loop der jaren schade kan ontstaan en dat je een gedeelte moet vervangen.

Wel of geen groendak?

Wanneer je kiest voor een groendak dan is het nog maar af te vragen of je daar daadwerkelijk op moet besparen. Ook omdat een groendak tal van voordelen oplevert waar je weer op kunt besparen. Zo zal een groendak een zeer goede dakisolatie zijn, wat je energiekosten naar beneden kan brengen. De luchtkwaliteit rondom je woning zal ook schoner zijn, omdat een groendak veel fijnstof kan absorberen. Kies je voor een groendak, houd dan rekening dat je kostprijs zal stijgen met € 50,- tot € 80,- per vierkante meter. Vergeet niet om in het totale kostenplaatje de subsidie mee te nemen waar je recht op kan hebben. Deze subsidie kan oplopen tot € 50,- per vierkante meter.

Meer besparen op een EPDM dak

Om de kwaliteit van een EPDM dak te garanderen is het verstandig sowieso niet zoveel te besparen op de materiaalkosten. Anderzijds valt er op de arbeidskosten ook niet veel te besparen omdat een EPDM dak vooral goed gelegd kan worden door een specialist. Toch zijn er nog enkele middelen om op de kostprijs te besparen.

Kwantumkorting

Laat je een EPDM dak aanleggen in samenwerking met de buren, dan zal de leverancier meestal een kwantumkorting geven. Dit is een leuke manier om flink op de kostprijs te besparen.

Zelf het voorwerk doen

Een EPDM dak plaatsen vergt het nodige voorwerk. Wanneer je een beetje handig bent en de nodige kennis hebt, dan kun je ervoor kiezen om dit voorwerk zelf uit te voeren. Zo kun je besparen op de arbeidsuren. Neem contact op met dakwerken BKG voor je offerte.