Betonnen dakpannen koopgids

Beton- versus kleidakpannen

Betonnen dakpannen zijn een populair, budgetvriendelijk alternatief voor de traditionele kleidakpannen. Betonnen dakpannen hebben een lange levensduur tot 50 jaar, vereisen weinig onderhoud, bieden een goede bescherming tegen brand (klasse A) en zijn bestand tegen rot en insecten. Ze zijn ook aanzienlijk lichter in gewicht dan kleidakpannen, waardoor de structurele problemen die vaak gepaard gaan met kleidakpannen worden voorkomen. Betonpannen zijn uiterst duurzaam en hun sterkte wordt versterkt door de in elkaar grijpende modus die is ontwikkeld in nieuwe dakbedekkingsprocessen voor betonnen pannen.

Gerelateerd: Soorten dakpannen en prijzen

Kosten van betonnen dakpannen

De gemiddelde installatieprijs voor een betonnen dakpan kost ergens tussen de 20.000 en 40.000 euro, afhankelijk van een paar factoren zoals de grootte van uw huis. U kunt verwachten dat u 3 tot 5 euro per vierkante meter betaalt of 300 tot 500 euro per geïnstalleerd vierkant. De kosten zullen variëren afhankelijk van de gemiddelde lokale prijzen in uw omgeving. Betonnen dakpannen zijn vaak goedkoper te installeren dan kleidakpannen. Tegel dak installatiekosten zal variëren per regio, is het het beste om ten minste vier offertes te krijgen voor het inhuren van een aannemer.

Gerelateerd: Soorten daken: populaire daktypes overzicht

Beton pannen gewicht

De zwaarte van betonnen tegels zijn iets om over na te denken als je onderzoek doet naar het installeren van een betonnen dak op je huis. Betonnen dakpannen zijn meer dan twee keer zo zwaar als asfaltschindels, dus tenzij uw huis eerder een dakpan heeft gehad, moet u uw huis laten evalueren door een bouwkundig ingenieur om er zeker van te zijn dat het het gewicht van uw nieuwe dak aankan. Een gekwalificeerde lokale dakbedekking installatie aannemer zal in staat zijn om dit te evalueren voor u. Als uw huis extra structurele ondersteuning nodig heeft, kan dit de totale kosten van de installatie te verhogen met duizenden euros.

Betonnen dakbedekking

Een van de mooie dingen van betonnen pannendaken is dat ze lang meegaan. Het dak onder de dakpannen is echter minder stevig en zal om de 20 jaar vervangen moeten worden. Betonnen dakpannen zijn ondanks hun duurzaamheid ook wat kwetsbaar, dus zorg ervoor dat u alleen een ervaren betonpanneninstallateur op uw dak toelaat, zelfs voor een schijnbaar eenvoudig dakreparatieproject, ongeacht het type dakpannen dat u installeert. Het goede nieuws is dat als het gaat om onderhoud, het meeste wat u moet doen (tenzij de betonnen dakpannen schade oplopen) is ze één keer per jaar lichtjes afspoelen.

Onderhoud van betonnen dakpannen

Betonpannen zijn ontworpen om lang mee te gaan, maar het onderhoud ervan is belangrijk om grote problemen zoals lekkende daken te voorkomen, maar ook om de kleur van de pannen en de algehele decoratieve aantrekkingskracht van uw dak te behouden. Overweeg om overhangende bomen te snoeien of te verwijderen om vochtophoping door mos of korstmossen te voorkomen. In tegenstelling tot kleitegels kunt u een hogedrukreiniger gebruiken om uw betonnen dakpannen te reinigen, maar gebruik de betonnen sproeier en was vanaf een afstand van 3-4 meter om te voorkomen dat er water onder de tegels wordt geforceerd.