Dakgoot reinigen Laarne en reparatie

Het schoonmaken van uw dakgoten in Laarne lijkt misschien een project dat kan wachten, maar het uitstellen kan meer werk en duurdere reparaties in de toekomst met zich meebrengen. We laten u zien hoe u uw dakgoten kunt schoonmaken in Laarne en hoe u gootafschermingen kunt installeren om puinophoping te voorkomen.

Gerelateerd: 2021 Dakgoot reinigen prijs: Naadloze dakgoten & regenpijpen

Onderhoud van dakgoten in Laarne

onderhoud van dakgoten

Bladeren en twijgen kunnen zich in de loop van de tijd ophopen en uw goten en regenpijpen verstoppen. Dit betekent dat uw dakgoten kunnen overlopen en het dak, de fascia en - nog erger - langs de fundering van uw huis in Laarne kunnen beschadigen. Het goede nieuws is dat al deze waterschade te vermijden is als u een paar eenvoudige stappen volgt:

Offerte aanvragen

  • Maak uw dakgoten in Laarneminstens twee keer per jaar schoon - een keer in het voorjaar en dan nog een keer in het najaar.
  • Controleer ze voor en na zware regenbuien om er zeker van te zijn dat uw dakgoten nog steeds schoon zijn.
  • Schoonmaken is meestal het makkelijkst als het weer en het puin een paar dagen heeft moeten drogen, maar dat is niet altijd een optie en soms heb je te maken met natte bladeren.

Gerelateerd: Dakreiniging: mogelijkheden, prijzen en werkwijze

Gebruik van een Ladder en dakgotenreiniging Veiligheid

ladder veiligheid bij reinigen van dakgoten

De beste manier om bij uw dakgoten te komen is met een ladder (laat werken vanaf het dak tot aan de profs). Als u zich ongemakkelijk voelt op een ladder of als er elektriciteitskabels in de buurt van uw dakgoten liggen, bel dan een professional voor hulp.

Zet een ladder altijd op een stevige, stabiele en vlakke ondergrond. Vermijd om op de bovenste drie sporten te staan en kom niet verder dan de zijhekken of de gesp van uw riem. Sommige ladders hebben een verstelbare poot voor een oneffen ondergrond. Volg de veiligheidsaanwijzingen op de zijkant van de ladder. Voor een huis met twee verdiepingen heeft u een verlengladder nodig. Gebruik haken om een emmer voor gereedschap of puin te bevestigen, of laat puin gewoon op plastic of een valdoek op de grond vallen. Zorg ervoor dat uw ladder niet op het plastic staat. Zie voor meer tips onze Ladder- en Steigeraankoopgids.

Draag werkhandschoenen bij het schoonmaken van goten omdat u in contact kunt komen met scherp metaal. Als u met nat afval werkt, kunt u overwegen om nitrilhandschoenen onder uw werkhandschoenen te dragen.

Offerte aanvragen

Instructies

Stap 1

verwijderen van vuil in de buurt van de regenpijp

Begin met het verwijderen van vuil in de buurt van de regenpijp. Verwijder ook eventuele downspoutzeefjes als u ze heeft. Een troffel is handig bij het reinigen van ingepakt en aangekoekt materiaal, of u vindt dat het gebruik van uw handen beter werkt.

Stap 2

gootreinigingsvoorzetstuk gebruiken

Spoel de rest van het puin door met een slang. Een gootreinigingsvoorzetstuk kan ook nuttig zijn. Begin aan het einde en ga in de richting van de regenpijp. Probeer niet onder de gordelroos te spuiten, omdat dit de gordelroos kan losmaken. Als uw dakgoot niet leegloopt, kan het zijn dat er een verstopping in de regenpijp zit.

Stap 3

spoel je regenpijp uit

Spoel je regenpijp uit. Als uw regenpijp één massief stuk is, verwijder dan de banden om hem te verwijderen (de regenpijp moet eruit glijden), spoel hem dan door met een slang en bevestig hem opnieuw. Als u een kort stukje regenpijp in een ondergronds tegelsysteem heeft lopen, verwijder dan alleen dat korte stukje.

Stap 4

dek de open buis af

Dek de open buis die naar het ondergrondse tegelsysteem leidt (als u die heeft) af met een emmer voor het geval er veel puin naar buiten komt. Voer vervolgens de slangmond op de tuit, en spuit met volle druk om de verstopping te verwijderen. Als dat niet werkt, probeer dan een handboor, ook wel loodgietersslang genoemd. Voer de leiding omhoog door de regenpijp. Vergrendel de kraag als hij stopt, en draai de lijn verder in de regenpijp (sommige handboren kunnen met een boormachine worden gebruikt). Trek hem dan terug om het puin los te maken.

Stap 5

verstoppingen verwijderen

Zodra u eventuele verstoppingen hebt verwijderd, bevestigt u de regenpijp opnieuw en spoelt u de goten opnieuw door met een slang. Als u stilstaand water opmerkt, betekent dit dat uw goot niet correct is geplaatst. Om dit te verhelpen, maakt u de hangers los en past u de goot aan om de juiste helling te krijgen voor een goede waterdoorstroming. Gebruik een waterpas om er zeker van te zijn dat de goot naar beneden afloopt. De ideale helling is 1⁄4-inch naar 1⁄2-inch daling voor elke 20 voet goot die naar de regenpijp loopt. Voor doorzakkende goten, installeer extra hangers. De steunhangers moeten om de 2 voet langs de goot worden geplaatst. Het kan eenvoudiger zijn om op kleine delen tegelijk te werken om te voorkomen dat het hele dakgootsysteem valt.

Hangers vervangen of toevoegen:

  • Installeer schroef- en hulsenhangers door hun positie op de goot te markeren. Boor vervolgens de gaten in de gootlip en -fascie, waarbij u de schroef met een boormachine door de huls duwt.
  • Installeer de ingeschroefde of verborgen hangers volgens de aanwijzingen van de fabrikant. De meeste worden door de achterzijde van de goot en in de fascieplaat bevestigd en vervolgens aan de binnenzijde van de goot vastgeklikt.
  • Als er geen fasciabord bestaat, gebruik dan dakhangers met riemen en volg de instructies van de verpakking. Typische installatie bestaat uit het bevestigen van een hanger over de gootgoot, het knippen van een band aan de hanger en vervolgens het bevestigen van de hanger onder de dakspanen.

Offerte aanvragen

Stap 6

lekken in de dakgoot afdichten

Repareer eventuele lekken in de goot. Voor het beste resultaat moet u ervoor zorgen dat uw dakgoten volledig droog zijn. Dit is ook een goed moment om de buitenkant van uw dakgoot schoon te maken en goten en regenpijpen bij te werken met verf als dat nodig is.

Voor specifieke gootlekkages:

  • Om lekken in de naden te repareren, moet u ervoor zorgen dat de gootlengtes strak tegen elkaar aanliggen en aan beide zijden van alle voegen een kraal van gootkit aanbrengen.
  • Om lekken aan de eindkappen te repareren, voegt u afdichtingsmiddel toe langs de binnenkant van de voeg.
  • Om gaten in het gootmateriaal te repareren, vraagt u een medewerker van Lowe's om producten die ontworpen zijn om aluminium of glasvezelgoten te repareren.

Stap 7

dakgootbeschermers toevoegen

Nadat uw dakgoten zijn schoongemaakt en goed zijn afgesloten, kunt u overwegen om dakgootbeschermers toe te voegen. Ze zijn zeer eenvoudig te installeren en houden het meeste vuil uit uw dakgoten. Er zijn verschillende opties beschikbaar. De door ons geselecteerde afschermingen zijn ontworpen om onder dakschindels te schuiven en kunnen worden vastgezet met schroeven. Volg de instructies van de fabrikant voor de dakgootafschermingen die u kiest.

Stap 8

Zodra uw dakgootbeschermers zijn geïnstalleerd, controleert u ze in het voorjaar en in het najaar om er zeker van te zijn dat ze vrij zijn. Indien nodig borstelt u de bovenkant af met een kleine borstel en laat u de slang draaien om eventuele kleine vuildeeltjes die in het systeem terecht zijn gekomen, op te ruimen.

Ontdek ook deze diensten in Laarne:

Regio's

Bij BKG Dakgoot reinigen kan je offertes aanvragen voor all regio's in België.

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest