Asbestplaten - gewicht per m2

Voor de afvoer van asbestplaten en asbesthoudende isolatiematerialen heeft u een speciale verpakking nodig die voldoet aan de wettelijke eisen. Om er zeker van te zijn dat u voldoende Big Bags in diverse vormen op voorraad heeft wanneer de verwijdering plaatsvindt, tonen wij u hier het gewicht van de Eternit-planken en de kosten die daarmee gepaard gaan.

zware asbestplaten

Gewicht per vierkante meter

Asbestplanken zijn niet alleen een gevaar voor de gezondheid, ze zijn ook zwaar. Het gewicht maakt echter de kosten van de verwijdering goed. Zelfs de lichte isolerende wol onder de asbestplaten is altijd verontreinigd met asbest en moet daarom op dezelfde manier worden afgevoerd.

  • Asbestplanken Gewicht ongeveer 20 kilogram per vierkante meter
  • Asbestplanken Gewicht ongeveer 1,5 ton per kubieke meter
  • Isolatiewol met asbest ongeveer 400 kilogram per kubieke meter (geperst)

Big Bag in vorm

Er bestaan verschillende vormen van big bags voor de verwijdering van asbesthoudende platen. U moet altijd de juiste maten kopen, zodat de platen niet hoeven te worden gesneden of gebroken. Hierdoor zouden hoge niveaus van de schadelijke kleine vezels vrijkomen en zou de verwijdering echt gevaarlijk worden.

Kosten voor afvalverwijdering

De kosten voor de verwijdering van asbest variëren sterk van regio tot regio. U moet op voorhand te weten komen hoeveel de lokale stortplaats u per ton in rekening brengt. Bigbags zijn beschikbaar op het internet tegen prijzen die ook sterk variëren. Hier moet je er echter voor zorgen dat ze de juiste grootte hebben en tegelijkertijd rekening houden met het gewicht van de asbestplaten.

  • Grote zakken tussen 10 en 30 EUR per stuk
  • ton asbest tussen 100 en 300 EUR
  • eventueel container of transportbedrijf
  • Beschermende kleding - stofmasker met ventiel ongeveer 5 EUR wegwerppak ongeveer 3 EUR

Vochtig maar niet nat

Bij het verwijderen van asbest wordt meestal aanbevolen om het asbest te bevochtigen zodat de vezels niet kunnen rondvliegen. Maar dit verhoogt natuurlijk ook het gewicht van de panelen. Dus je moet een fijne middenweg vinden en niet de planken laten weken.

TIPS & TRICKS

Als je kijkt naar alle bovenstaande inspanningen, zul je al snel beseffen wat je te wachten staat. Uit voorzorg dient u daarom een offerte aan te vragen bij een gespecialiseerd bedrijf voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal. Het is misschien niet alle moeite waard en u krijgt een probleemloze allround oplossing voor dezelfde prijs.