Dak herstellen Sint-Lievens-Houtem: soorten en prijzen

Jaarlijks zijn er een hele hoop mensen die te maken krijgen met lekkages aan het dak in Sint-Lievens-Houtem. Dit is uiteraard ontzettend vervelend, wanneer uw dak lekt kunt u immers vrij veel schade verwachten aan uw spullen in de woning. Gelukkig is een dak herstellen in Sint-Lievens-Houtem één van de meest voordelige werkzaamheden die u kunt laten verrichten voor uw woning. Door een professioneel team in te schakelen bent u binnen een zo kort mogelijke periode voorzien van een dak wat tenminste wel naar behoren werkt. Wij zullen u in dit artikel het een en ander laten zien omtrent het laten herstellen van het dak in Sint-Lievens-Houtem, hierdoor weet u precies wat u kunt verwachten.

Een plat dak herstellen in Sint-Lievens-Houtem

herstellen van een plat dak in Sint-Lievens-Houtem

We kennen verschillende soorten daken, voor ieder specifiek soort dak is er een ander soort dak herstelproces vereist. Laten we eerst eens kijken naar de platte daken, dit zijn namelijk de daken die we vaak terugzien in de grotere steden van het land. Wanneer u uw platte dak wilt laten herstellen zullen er enkele stappen doorlopen moeten worden. De eerste stap is het schoonmaken van het betreffende dak. Deze schoonmaak is vereist om de gebreken van het dak sneller aan het licht te brengen. Wij kunnen zien waar er sprake is van schade of van lekkage, hier kunnen wij vervolgens onze herstelwerkzaamheden op richten. Al het vuil, grind en bladeren moeten van het dak verwijderd worden. De volgende stap is de analyse van de gebreken. Dakschade kan lastig zijn om te zien, hierdoor is het verstandig om altijd advies in te winnen bij een professioneel team. De laatste stap is uiteraard de dak reparatie zelf. Bij kleine gebreken kan het voldoende zijn om speciale dak reparatie pasta aan te brengen, bij de grotere gebreken is het echter wel vaak zo dat er een strook dakbedekking nieuw aangebracht moet worden.

Hellend dak herstellen in Sint-Lievens-Houtem – wat is het verschil met een plat dak?

hellend dak laten herstellen in Sint-Lievens-Houtem

Maar waar moet u nu aan denken als u uw hellend dak wilt herstellen? Een dak herstellen is aan de ene kant makkelijker en aan de andere kant lastiger dan een plat dak reparatie. Een groot voordeel is dat het dak niet eerst geheel schoongemaakt moet worden. Op een hellend vlak blijven nu eenmaal niet zo vaak steentjes of blaadjes liggen, dit scheelt dus aanzienlijk veel tijd. Het is echter wel zo dat het iets lastiger is om de plekken te bereiken die gerepareerd moeten worden, men komt er nu eenmaal niet zo eenvoudig bij. Bij een plat dak herstellen kan men het nog zelf doen, echter is dit bij een hellend dak gewoonweg niet mogelijk. Door te kiezen voor een dakdekker zal u veel preciezer de zwakke plekken kunnen herstellen. Mochten er bepaalde dakpannen kapot zijn dan vervangen wij deze uiteraard voor u.

Een bijzondere vorm van herstel voor de EDPM daken

herstel epdm dak in Sint-Lievens-Houtem

Woningen die beschikken over de zogeheten EPDM daken zullen een iets andere vorm van reparatie kunnen verwachten als het aankomt op het dak herstellen. Over het algemeen is de kans op lekkages bij EPDM daken een stuk kleiner dan bij reguliere daken. Dit heeft voornamelijk te maken met het feit dat de EPDM bedekking bekend staat om de hoge elasticiteit en de waterdichtheid. Hierdoor zal het dak minder snel gevoelig zijn voor invloeden van het weer. Mocht u nu toch last hebben van lekkage aan uw EPDM dak dan is het mogelijk om uw dak te herstellen. In dit geval maken wij gebruik van een speciale soort EPDM rubberfolie. Deze folie wordt strak over de plek gespannen waar het lek is ontstaan, hierdoor ziet men er na de werkzaamheden vrijwel niets meer van. Dit is een relatief goedkope manier om het dak van uw woning weer van de juiste bescherming te voorzien. Lees meer over het herstellen van epdm daken

Een leien dak herstellen in Sint-Lievens-Houtem

herstellen leien dak

Het herstellen van een leien dak neemt gemiddeld iets meer werk in beslag dan het herstellen van een plat dak of een hellend dak. Bij een normaal dak is het namelijk mogelijk om de dakpannen vrij eenvoudig te verwijderen en te vervangen. Bij een leien dak ligt dit iets anders, hier is er namelijk sprake van een speciaal soort dakbedekking. Hoewel een leien dak vaak een van de meest duurzame soorten daken is die men maar kan vinden op woningen is het niet zo dat alle mogelijke lekkages voorkomen kunnen worden. Bij veel daken komen er over de jaren heen kleine barstjes in het materiaal terecht, dit kan zorgen voor de lekkages. Wanneer wij uw leien dak herstellen maken wij gebruik van speciale trektangen. Deze tangen stellen ons in staan om de dakbedekking met de benodigde voorzichtigheid los te maken. Wanneer wij de dakbedekking nieuw aanbrengen maken wij vaak gebruik van leihaken, deze zorgen ervoor dat alles goed op zijn plaats zal blijven zitten. Leien bekleding kan niet worden vastgezet met lijm of siliconen, ga hier dan ook niet mee aan de haal.

Dakpannen herstellen in Sint-Lievens-Houtem

herstellen dakpannen

Mocht u dakpannen op uw dak hebben liggen dan is het verstandig om regelmatig de kwaliteit van de betreffende pannen te controleren. Door te bekijken of uw dak nog naar behoren functioneert kunt u schade in de toekomst voorkomen. U wilt namelijk liever een lekkage voorkomen, door uw dakpannen even te controleren weet u gelijk of het nodig is om deze te laten herstellen. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt zien dat het verstandig is om de dakpannen te laten herstellen. Ziet u dat er enkele dakpannen missen of dat deze scheef liggen dan moet u zo snel mogelijk iemand inschakelen voor uw dak. Dit is namelijk een teken dat de dakpannen nodig aan vervanging toe zijn. Een andere manier waarop u kunt zien dat het dak herstellen een verstandige keuze is, is wanneer de dakpannen aan het verschilferen zijn. Dit houdt namelijk in dat de bovenste bescherming laag is versleten. Dit krijgt u nu eenmaal na verloop van tijd, door de regen en de hagel slijten de dakpannen. Ziet u dat de voegen bij de nok van het dak versleten zijn dan zult u er ook goed aan doen om de dakpannen te laten vervangen of herstellen.

Zelf dak herstellen in Sint-Lievens-Houtem – enkele tips voor de ervaren klusser.

Veel mensen vragen zich af of zij ook niet zelf het dak op kunnen klimmen om het dak te herstellen in Sint-Lievens-Houtem. Wij raden dit af omdat het een klus is die aanzienlijk veel kennis en expertise met zich meebrengt. De meeste mensen weten niet waar ze op moeten letten bij het herkennen van gebreken aan het dak, laat staan het herstellen van het dak. Om te voorkomen dat u extra schade aanbrengt aan het dak is het verstandig om een professioneel team in te schakelen. Tenzij u een ervaren klusser bent zouden wij dus afraden om het klusje zelf te klaren. Wilt u het nu toch zelf doen en bent u redelijk bekend met daken dan hebben wij hieronder nog enkele tips voor u die u kunt gebruiken.

  • Let op het soort dak – Het is belangrijk dat u altijd, en dan ook echt altijd, het soort dak bekijkt wat u wilt herstellen. Afhankelijk van het soort dak is er een andere aanpak vereist. Zoals u bijvoorbeeld heeft kunnen zien is het bij een leien dak niet mogelijk om lijm te gebruiken, dit in tegenstelling tot de reguliere platte daken waar dit wel weer kan. Door het soort dak te bekijken en door hier de aanpak op af te sluiten haalt u het meeste uit de herstelwerkzaamheden.
  • Ga voor kwaliteitsproducten – Als het aankomt op producten voor het herstellen van uw dak zal u op zoek moeten gaan naar de hoogste kwaliteit. Wilt u uw dak herstellen dan raden wij aan om contact op te nemen met gespecialiseerde bedrijven die gericht zijn op dakdekker werkzaamheden. Bij deze producten weet u zeker dat deze van de hoogst mogelijke kwaliteit zijn.
  • Voer een grondige analyse uit – In tegenstelling tot wat veel mensen denken zitten er vaak meerdere zwakke punten op een dak, een lekkage begint vrijwel nooit bij één enkel plekje. Door het uitvoeren van een grondige analyse ziet u beter welke plekken op het dak u zal moeten behandelen. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom u zou moeten kiezen voor gespecialiseerd advies van een professioneel team, u weet vaak namelijk niet waar u op moet letten bij deze analyse.
  • Maak uw dak grondig schoon (plat dak) – Heeft u een plat dak dan is het echt van cruciaal belang om alles goed schoon te maken. Doet u dit niet dan is het mogelijk dat kleine steentjes of vuil onder de dakbedekking terecht komt. Dit kan ervoor zorgen dat u juist meer lekkages krijgt in de woning, niet waar u op zit te wachten natuurlijk. Begin dus pas echt met het aanbrengen van een nieuwe strook dakbedekking wanneer u zeker weet dat al het vuil van het dak is verwijderd.

Zoals u wel kunt zien zijn er aardig wat stappen die u zal moeten doorlopen wilt u uw dak herstellen. Heeft u twijfel of weet u niet waar u moet beginnen dan heeft u altijd nog de optie om een professioneel team in te schakelen. U zult hieronder straks zien dat het een relatief goedkope klus is om te laten verrichten, vanuit financieel oogpunt zou u zich dus niet moeten weerhouden om hulp te zoeken.

Wat kost een dak herstellen?

De kosten om een dak te herstellen zullen afhangen van verschillende soorten factoren. Op de eerste plaats moet men kijken naar het soort dak wat hersteld zal moeten worden. Wanneer u een hellend dak wilt herstellen zal u vaak niet al te veel geld kwijt zijn. Dit komt door het feit dat het vaak voldoende is om enkele dakpannen te laten vervangen. Voor het vervangen van dakpannen kunt u denken aan een prijs € 125 – € 250 per m2. Wilt u de nokvorsten van het dak vervangen dan bent u € 40 – € 95 per meter kwijt.

herstellen dak

Hoe zit het dan met de platte daken? Platte daken zijn, afhankelijk van de materiaalsoort, niet veel duurder dan een hellend dak. Bij het vervangen van een lekkend gedeelte van de dakbedekking kunt denken aan een prijs van € 150 – € 240 per m2. Let er echter op dat deze prijs is berekend aan de hand van de normale soort dakbedekking. Heeft u een leien dak dan zullen de prijzen al snel hoger oplopen. Het handigste is om een offerte aan te vragen. Middels een offerte kunt u namelijk in een oogopslag zien aan wat voor prijzen u zal moeten denken voor de dakdekkerswerkzaamheden. Hier op de site kunt u deze offerte aanvragen, voor u het weet heeft u hem binnen. Zie het verrichten van deze werkzaamheden als een investering, doet u namelijk iets aan de schade aan uw dak dan kan het zijn dat u na verloop van tijd heel het dak moet vervangen. En laten wij u verzekeren, de kosten hiervoor lopen nog veel hoger op dan voor het dak herstellen.

Het laten herstellen van uw dak is één van de beste dingen die u kunt doen om lekkages en andere gebreken te verhelpen. Een lekkage kan zorgen voor aanzienlijk veel schade, deze wilt u dan ook ten alle tijden voorkomen. Door op tijd actie te ondernemen en een professioneel team in te schakelen bent u binnen no time weer voorzien van een dak dat wel naar goed functioneert. U kunt er tevens voor kiezen om elke zoveel jaar een dakrenovatie uit te laten voeren, op die manier elimineert u heel het risico op lekkages. Voor meer informatie omtrent onze dakdekker werkzaamheden raden wij u aan om hier even op de site te blijven hangen. Heeft u bepaalde vragen dan kunt u deze altijd stellen aan onze klantenservice, zij staan immers altijd klaar om u van antwoord te voorzien. Dankzij onze professionele service en onze ervaren vakmensen hoeft u zich om lekkages geen zorgen meer te maken.

Ontdek ook deze diensten in Sint-Lievens-Houtem:

Regio's

Bij BKG dakherstelling kan je offertes aanvragen voor all regio's in België.

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest