Schoorsteenvegen prijs

Type werkRichtprijs
Eén rookkanaal vegen€60 - €100
Reinigen centrale verwarming + schoorsteen€100 - €150
Camera inspectie€100

De moderne schoorsteenveger doet meer dan je denkt. Met al deze diensten is het niet altijd duidelijk wat de gemiddelde schoorsteenvegen prijs is. Denk aan het schoonmaken van rookkanalen en de centrale verwarming en reparaties uitvoeren. Op deze pagina geven we meer informatie over de diverse werkzaamheden van een schoorsteenveger en een indicatie van de tarieven.

Vergelijk snel en eenvoudig offertes door de schoorsteenvegen prijs op te vragen bij meerdere aanbieders in de regio via ons handige offerte formulier.

Schoorsteen schoonmaken

Het reinigen van een schoorsteen is mogelijk op twee verschillende manieren. Het is mogelijk vanaf beneden bij de schouw te werken, of van boven op het dak. Wanneer de methode van bovenaf wordt toegepast zal er een flinke bal worden neergelaten door het gat van de schoorsteen. Vanaf de onderzijde wordt er een borstel naar boven geduwd waarvan de steel steeds verlengd wordt. Het doel van deze methoden is het losmaken van het roet dat zich in de binnenmantel bevindt. Het afval wordt verzameld en afgevoerd, dit hoort ook bij de verplichtingen van een professionele schoorsteenveger.

Vogelnest in de schoorsteenpijp

Het komt regelmatig voor dat vogelnesten de schoorsteen verstoppen. De schoorsteenveger kan deze nesten verwijderen om het kanaal weer vrij te maken. Omdat voorkomen beter is dan genezen kun je vragen om een rooster te laten plaatsen zodat vogels geen nest meer kunnen bouwen.

Schoorsteenvegen kosten

Gemiddeld liggen de kosten voor een rookkanaal schoonmaken tussen de 60 euro en 100 euro. Het reinigen van de centrale verwarming inclusief schoorsteen kost tussen de 100 euro en 150 euro. Een inspectie met camera kost ongeveer 100 euro. Wanneer er meer rookkanalen gereinigd moeten worden zal de prijs per kanaal dalen, vraag daarom altijd eerst offertes aan voor de totale werkzaamheden.

Moderne oplossingen bij bijzondere problemen

Na het reinigen van de schoorsteen kan het voorkomen dat de schoorsteen nog steeds niet goed functioneert. Zo kan er schade aanwezig zijn die met het blote oog niet waar te nemen is. Door een speciale camera te gebruiken kunnen deze problemen opgespoord worden. Deze additionele schoorsteenvegen prijs voor camera inspectie kost rond de 100 euro.

Onderhoudscontract bij een schoorsteenveger

Wanneer onderhoud te lang wordt uitgesteld kunnen de kosten flink oplopen. De schoorsteenvegen prijs is aanzienlijk beter te bepalen wanneer je kiest voor een onderhoudscontract op jaarbasis. Veel aanbieders bieden scherpe tarieven aan op basis van een onderhoudscontract. Eventuele schade en ernstige vervuiling of verstopping wordt op deze wijze tijdig ontdekt.

Lagere schoorsteenvegen prijs dankzij BTW voordeel

Voor veel producten en diensten moeten consumenten 21% BTW betalen. Wanneer je de schoorsteen laat schoonmaken door de schoorsteenveger wordt er een gereduceerd tarief van 6% berekend, dat is direct een voordeel.

Waarom geld uitgeven aan een schoorsteenveger?

In de meeste gevallen valt de schoorsteenvegen prijs mee, maar niet iedereen ziet direct de meerwaarde van een schoorsteen professioneel laten reinigen. Toch zijn er meerdere voordelen te benoemen:

  • Wanneer de schoorsteen met enige regelmaat wordt gereinigd zullen de energiekosten ook lager uitvallen. De verwarming in huis kan een hoger rendement behalen wanneer de doorgang goed schoon is en blijft. Omdat er minder brandstof nodig is worden er kosten bespaard, daarmee verdient de schoorsteenveger zichzelf weer terug.
  • Wanneer de schoorsteen schoon is, en de verwarming optimaal functioneert zal er ook minder CO² vrijkomen. Dit is goed voor het milieu. Hoe minder schadelijke stoffen er vrij komen hoe beter dat is voor de omgeving en daarmee ook voor jezelf.
  • Wanneer de schoorsteen niet op tijd gereinigd wordt kunnen er roetdeeltjes en andere fijnstoffen in de woning terechtkomen met alle gevolgen van dien. Bij een ernstige verstopping is het zelfs mogelijk dat er koolstofmonoxide in de lucht terecht komt. Koolstofmonoxide is niet te zien, niet te ruiken maar wel zeer gevaarlijk voor de gezondheid en zelfs dodelijk.

Schoorsteenvegen prijs weten van meerdere aanbieders? Ga naar de offerte pagina en vraag gratis en vrijblijvend offertes op.

Schoorsteen renovatie

In de loop der jaren zal de kwaliteit van de schoorsteen afnemen, zelfs bij goed onderhoud. Deze slijtage zal ook effect hebben op het functioneren van de schoorsteen, dat kan met alleen schoonmaken niet meer opgelost worden. Gelukkig is het mogelijk schoorsteen renovatie uit te voeren. Dit vindt plaats door middel van impregnatie, er wordt een waterdichte laag in de schoorsteen aangebracht waarmee voorkomen wordt dat er water in het rookkanaal kan doordringen. Lekkages kunnen ontstaan bij poreus voegwerk, het is van belang om deze gebreken snel te herstellen om grotere én duurdere problemen te voorkomen.

Schoorsteenvegen prijs vergelijken

Niet iedere schoorsteenveger hanteert dezelfde tarieven, ook op basis van de wensen en voorkeuren kunnen de prijzen sterk uiteen lopen. Om kosten te besparen zonder te veel tijd te besteden aan offertes aanvragen hebben wij een handige en gratis te gebruiken offerte pagina ingericht. Daarmee zul je geheel vrijblijvend meerdere offertes voor schoorsteenvegers in de regio ontvangen. Binnen enkele minuten vraag je offertes aan, binnen enkele dagen ontvang je maatwerk prijsopgaven per mail.