Beste dak ontmossen producten in 2024

Veranderende weersomstandigheden leiden op natuurlijke wijze tot het verschijnen van mos, algen, schimmels en korstmossen op het dak, ongeacht het materiaal dat voor het ontwerp ervan is gebruikt. Om uw dak schoon en fris te houden, moet u een dakmosverwijderaar gebruiken. Maar welke te kiezen? Volg deze gids en vind het beste antimoss product voor uw dak.

ontmossingsproduct

Gerelateerd: Ontmossen van daken

Anti schuim dakbedekking Batimouste 130 030

Het beste anti-schuim dak

Deze kant-en-klare biologische dakmosverwijderaar is een gezonde manier om van ongewenste schimmels en planten op daken af te komen. Het is zeer gemakkelijk te gebruiken en kan worden aangebracht op zowel harde als zachte materialen.

Batimouste 130 030

Bekijk de dagprijs

Batimousse PE 130 030 is de ideale oplossing om mos te verwijderen zonder het milieu te belasten. Het is inderdaad een ecologisch product met een biologische afbreekbaarheid van meer dan 96%. Gemakkelijk in gebruik, u hoeft het niet te verdunnen met water want het is al klaar voor gebruik. Bovendien kan hij een oppervlakte van 150 m² behandelen en tast hij het oorspronkelijke uitzicht niet aan omdat hij niet agressief is.

Deze vloeistof kan een einde maken aan allerlei micro-organismen die in overvloed op uw dak van dakpannen, leisteen, beton, enz. voorkomen. Het is ook reukloos en hoeft niet te worden afgespoeld voor meer gemak. Batimousse PE 130 030 heeft het voordeel dat het snel werkt (ongeveer 12 uur) en lang houdt.

PAE Starwax 5L

De beste dakmosverwijderaar op instapniveau

Geschikt voor vloeren, maar ook voor daken en muren. Starwax 5L PAE verwijdert korstmos, mos, schimmel en groen op doeltreffende wijze. Het wordt aangebracht bij droog weer en is verkrijgbaar in vloeibare vorm.

PAE Starwax 5L

Bekijk de dagprijs

Hoe kunt u uw dak onderhouden tegen een lagere kostprijs? Door Starwax 5L EAP te kiezen natuurlijk. Met dit anti-mos product, kunt u zich gemakkelijk ontdoen van alle groene aanslag op dit deel van uw huis. Het kan ook worden gebruikt op buitenmuren en vloeren, ongeacht het materiaal: vezelcement, baksteen, tegels, hout, leisteen, pleisterwerk, marmer of natuursteen. Merk op dat dit product de goede werking van uw watercollector niet beïnvloedt.

Starwax 5L EAP is zo samengesteld dat het geen bleekmiddel of enig ander product bevat dat schadelijk is voor uw gezondheid. In plaats daarvan is het verrijkt met geconcentreerde actieve bestanddelen, waardoor het al binnen 24 uur na de eerste toepassing werkt. En zelfs als het de volgende dag regent, zal het geen moeite hebben om mos te verwijderen. Met deze capaciteit van 5 L kunt u een totale oppervlakte van 25 m² behandelen, d.w.z. 1 L/m².

Algimouss - Anti mos dak, muren, gevels

Het beste anti-mos dakbedekkingsproduct van topklasse

Algimouss dak anti-mos trekt aan door zijn grote capaciteit. Zonder spoelen of voorbereiding, dit product is het toppunt van gemak. En bovenal, de samenstelling is milieuvriendelijk.

Algimouss - Anti mos dak

Bekijk de dagprijs

Zoals alle schuimwerende dakbedekkingsproducten, is Algimouss niet erg doeltreffend bij regen. Toch heeft het zich onder de juiste omstandigheden bewezen. U zult een geschikte verstuiver moeten aanschaffen om het product te verdelen, aangezien dit accessoire niet bij deze dak-, muur- en gevelontschuimer wordt geleverd. Gebruik de gebruiksaanwijzing voor een betere controle van de toepassing.

In ieder geval, er is niets ingewikkelds aan. U kunt het verdunnen of niet, afhankelijk van uw voorkeur en de hoeveelheid mos die moet worden verwijderd. Dankzij de biologisch afbreekbare bestanddelen heeft Algimouss geen blijvende en ernstige gevolgen voor het milieu. Dit is een echt pluspunt voor degenen die aan dit criterium bijzondere waarde hechten.

Batimouste 140 005 dakmos verwijderaar

Een effectieve dakmos verwijderaar

Batimouste UC 140 005 is een ultrageconcentreerd antischuim voor daken van 5 liter dat een grote oppervlakte van 250 m² bestrijkt. Naast zijn snelle werking is het ook een schimmelwerend middel met een langdurige werking.

Batimouste 140 005

Bekijk de dagprijs

Dit ultrageconcentreerde fungicide van 5 liter kan een grote oppervlakte van 250 m² bestrijken. Batimouste UC 140 005 voorkomt het verschijnen van algen, korstmossen, schimmels, enz. op uw dak en elimineert al diegenen die er op voorkomen. Het is geschikt voor alle materialen (tegels, leisteen, waterdichtingsmembranen, geverfde oppervlakken, enz.) zonder het uiterlijk ervan te veranderen.

Bovendien kan het na het aanbrengen worden geverfd. U kunt ook een waterafstotend additief toevoegen om deze materialen waterdicht te maken. Deze dakmosverwijderaar is snelwerkend, zodat het mos in slechts enkele dagen is verdwenen. Maar het heeft ook een langdurig effect. Bovendien hoeft het niet te worden afgespoeld en is het geurloos.

Diall 20L

Een goedkoop alternatief

Dit is een gebruiksklaar antimosproduct dat speciaal is ontwikkeld voor daken, muren en vloeren. Met een inhoud van 20 L kan het met een borstel, een gieter of een sproeier worden aangebracht.

Diall 20L

Bekijk de dagprijs

Het belangrijkste voordeel van Diall 20L is zijn doeltreffendheid. Het werkt binnen de eerste 24 uur. Maak je geen zorgen, ook al regent het de volgende dag. Het product hoeft niet te worden afgespoeld. Bovendien maakt het geen vlekken op uw dak, vloeren of muren. De ontmossingsproduct moet worden aangebracht bij droog weer, bij voorkeur tussen mei en september.

Schraap eerst alle dikke mosafzettingen weg. Breng vervolgens Diall 20L op het hele dak aan met behulp van een tuinsproeier, een eenvoudige gieter of een borstel. Werk van boven naar beneden en zorg dat je planten en gazons vermijdt. Laat het product ten minste 24 uur inwerken. Wanneer de aanslag zwart wordt, verwijdert u het residu met een borstel, bezem of hogedrukreiniger.

Sika Sikastop rood 5L

Voor curatief en preventief gebruik

Dit vloeibare preparaat is verkrijgbaar in een 5L versie. Hiermee kunt u groene en rode algen op uw dak verwijderen. Het is gemakkelijk aan te brengen zonder af te spoelen. Merk op dat het product zowel reukloos als kleurloos is.

Sika Sikastop rood 5L

Bekijk de dagprijs

Sika Sikastop rood 5L is het perfecte anti-schuimmiddel om rode en groene algen van uw dak te verwijderen. Het wordt over het algemeen gebruikt als een curatief product, maar niets weerhoudt u ervan het te gebruiken om de vorming van algen en mos tegen te gaan. Gebieden van gebruik zijn onder meer de bouw, landschapsarchitectuur en recreatievoorzieningen. Dit betekent dat het kan worden gebruikt op gevelwanden, maar ook op bootrompen, standbeelden en vijvers.

Sika Sikastop rood 5L vereist geen speciale vaardigheden om te gebruiken. Het kan horizontaal of verticaal worden aangebracht. Afspoelen is niet nodig. Het werkt snel, maar laat geen sporen na, op welk materiaal u het ook hebt aangebracht. In het geval van geverfde oppervlakken, doe een kleine test en wacht tot 72 uur minimum alvorens het gehele oppervlak te behandelen. Kijk of de verf is afgebladderd of dat de ondergrond is verkleurd.

Arcane Industries Ultra Geconcentreerde Fungicide Behandeling

Een duurzaam anti-schuim dak

Aangezien dit product een geconcentreerd antischuim voor daken is, verschilt het enigszins van de andere hierboven vermelde modellen. Dit verklaart de grote dekking, want het reinigt een oppervlakte tot 250 m².

Arcane Industries Ultra Geconcentreerde Fungicide

Bekijk de dagprijs

De Arcane Industries Traitement Fongicide Ultra Concentré is samengesteld uit doeltreffende schimmeldodende middelen en maakt komaf met alle soorten van groene aanslag. Dit antischuimmiddel verandert het uiterlijk van het oppervlak waarop het wordt aangebracht niet. Het duurt slechts 2 tot 3 uur voor het product werkt. Wees voorzichtig, het moet worden aangebracht als het niet regent. Het is bewezen dat het resultaat tot 3 keer langer aanhoudt dan bij andere producten van hetzelfde gamma.

Er is ook vastgesteld dat het economische aspect de reden is voor de populariteit ervan. Met dit geconcentreerde product van 1 L kunt u een groot en kwaliteitsvol werk leveren op een oppervlakte van 250 m². Opgelet: dit product moet verdund worden.

Sikagard Dakbescherming

Een waterafstotende en waterafstotende ontschuimer voor dakbedekking

Sikagard Roof Protection is populair op de markt voor de bestrijding van mos op daken en is zeer effectief wanneer het eenmaal is aangebracht. Dit gemakkelijk aan te brengen product zal u geen problemen geven.

Sikagard Dakbescherming

Bekijk de dagprijs

Met Sikagard Roof Protection beschikt u over een gebruiksklare ontmossingsproduct van 5 liter die een oppervlakte tot 20 m² kan bedekken. Omdat dit product kleurloos is, laat het geen lelijke resten achter op uw dakoppervlak. U kunt zelfs het dak opnieuw schilderen nadat de werkzaamheden zijn voltooid. Merk op dat dit product geschikt is voor alle soorten materialen.

Er is echter één beperking waarmee rekening moet worden gehouden: dit Sika anti-schuim wordt alleen bij droog weer aangebracht. Het is minder effectief als het regent. Zodra dit product zijn werk heeft gedaan, bent u echter zeker van een schoon en onberispelijk dak voor de komende jaren.

Hoe kiest u uw ontmossingsproduct

ontmossingsproduct kiezen

Deze selectiecriteria zullen u helpen om de beste dakmosverwijderaar te vinden.

Criterium 1: Geconcentreerd of verdund?

Het enige verschil tussen een geconcentreerd en een verdund product is dat het laatste reeds water bevat. Het is dus klaar voor gebruik. Dit gemak kost iets meer. Met een verdund antischuim is er geen risico van vergissing in de dosering. U kunt echter een paar euro besparen door een geconcentreerd product te kiezen. In dit geval moet je het gebruik ervan onder de knie krijgen, vooral wanneer je het verdunt.

Criterium 2: Het type dak

Elk dakbedekkingsmateriaal heeft specifieke eisen. Als het dak gemaakt is van leisteen, vermijd dan producten die bleekmiddel bevatten. Bleek verzwakt de waterdichtheid van dit materiaal. Hetzelfde geldt voor chloor. In feite loopt elk pannendak het risico te gaan lekken als het wordt gereinigd met dit soort anti-mos product. Bij kunstleien wordt de behandeling noodzakelijkerwijs gevolgd door het aanbrengen van een waterafstotend middel. Informatie over de compatibiliteit van producten moet gemakkelijk verkrijgbaar zijn bij de verkopers.

Criterium 3: De onderdelen

Naast de sterkte en de vereisten van elk materiaal, moet u ook rekening houden met de algemene samenstelling van het product. Antischuimproducten worden gemaakt met chemicaliën, waarvan sommige gevaarlijk kunnen zijn voor de elementen rondom het huis en het dak zelf. U moet zeer voorzichtig zijn wanneer er zich bijvoorbeeld dieren of planten in de buurt van de schoon te maken plaats bevinden. En om jezelf te beschermen, moet veiligheidsuitrusting serieus genomen worden. Sommige bestanddelen kunnen niet worden ingeademd en kunnen geen brandwonden veroorzaken. De vooraf te nemen maatregelen hangen derhalve af van de kenmerken van de schadelijke produkten die moeten worden vermeden.

Criterium 4: Productcapaciteit

Dit verwijst naar de hoeveelheid van het product. Antischuim wordt vaak verkocht in een container die tot 5 liter kan bevatten. De evaluatie van de capaciteit is gebaseerd op de grootte van het te ontschuimen dak. Let wel dat u met een geconcentreerd product een groter oppervlak kunt bestrijken dan met een reeds verdund product, zelfs nog meer als ze dezelfde hoeveelheid hebben.

Criterium nr. 5: Snelheid van handelen

Er zijn twee soorten antischuim op basis van de tijd die nodig is om het schuim kwijt te raken. Snelwerkend antischuim werkt door sproeien. Het duurt ongeveer 15 minuten om zijn werk te doen. Na deze tijd kunt u het afspoelen. Deze stap is verplicht om de levensduur van het dak niet te verkorten. Het tweede type product is het langzaam werkende antimosproduct dat dagen nodig heeft om te werken. Daarom hoeft het niet gespoeld te worden.

De snelwerkende anti-schuim wordt aanbevolen als er veel schuim is. Langzaam werkende antischuim moet worden vermeden in de warmere seizoenen. Het zal verdampen onder invloed van de zon.

Hoe antimos voor daken aanbrengen?

De ideale tijd om antimos aan te brengen is in de lente. Allereerst moet u weten dat de manier om dit te doen niet voor alle soorten producten dezelfde is. Kijk daarom in de eerste plaats goed naar de gebruiksaanwijzing van het antimosproduct, ongeacht het type.

Een van de voorbereidende stappen is het controleren van de conditie van uw dak. Dit moet al gebeuren voordat u het product kiest, want in dit stadium beoordeelt u alle bovengenoemde criteria. Als het mos over het hele dak zit, zal bijvoorbeeld een snelwerkende mosverwijderaar nodig zijn.

Voordat u het product gebruikt, schraapt u het bemoste oppervlak af. Het mos zal er op deze manier gemakkelijker afkomen en het antimosproduct zal het dak grondig behandelen. Het spoelwater en de schoonmaakmiddelen worden via de goten afgevoerd. Deze moeten vrij en schoon zijn voor deze functie.

Zodra alles klaar is, brengt u het product aan met de bijgeleverde spuit. Doe dit van boven naar beneden voor een consistente verdeling. Neem voor het spoelen de aangegeven pauzetijd in acht.

De verschillende soorten ontmossingsproducts

Er zijn twee hoofdcategorieën van dakmos verwijderaars.

Vloeibaar anti-schuim

Vloeibaar anti-schuim

Dit is de meest voorkomende vorm. Vloeibaar antischuim is gemakkelijker in het gebruik, wordt verkocht in een container en wordt aangebracht met een spuit. In sommige gevallen wordt een tuinslang gebruikt, wat praktischer is, maar voldoende waterdruk vereist. Met dit hulpmiddel bespaart u tijd, zelfs op een groot dak. Het is altijd raadzaam om het hele dak in verschillende secties te verdelen. Zo kunt u er zeker van zijn dat u alles goed hebt schoongemaakt. Afgezien van het gemak dat het biedt, wordt de vloeibare dakmosverwijderaar gelijkmatig verdeeld.

Antischuim in poedervorm

Antischuim in poedervorm

Antischuim in poedervorm is minder handig. Het is echter zeer effectief als het gaat om het verwijderen van een kleine hoeveelheid mos. Dit product wordt gewoon op de aangetaste plekken gestrooid, bij voorkeur in een verticale lijn. Indien het dak uit verschillende delen bestaat die moeten worden ontschuimd, vergeet dan niet een tussenruimte van ongeveer 30 cm tussen elke toepassing te laten. Je gebruikt deze keer geen water. Dit betekent dat de poeders door de regen worden weggespoeld. Het ergste is dat ze door de wind kunnen worden weggeblazen terwijl het mos nog niet helemaal is verdwenen. Dan is het moeilijk om het product regelmatig aan te brengen.

Klassieke dakmosverwijderaar of natuurlijke mosverwijderaar

Klassieke dak mos verwijderaar

Bij de klassieke dakmosverwijderaar heeft u verschillende keuzes, want de markt biedt een rijke verscheidenheid van dit product. De keuze hangt af van het soort dak, de manier waarop u het liefst werkt en de samenstelling. Met deze keuze hoeft er minder voorbereiding te worden gedaan. En de producten zijn veelzijdiger.

Natuurlijke mosverwijderaar

Sommige consumenten geven de voorkeur aan natuurlijke mosverwijderaar omdat die minder chemicaliën bevat. Dit is de perfecte optie voor de milieubewuste. Maar het brengt wel meer werk met zich mee. Het punt is dat u uw eigen product maakt van de meest effectieve antischuimingrediënten. Het is geen raketwetenschap om dit te doen. Je hebt citroenzuur, zuiveringszout, een essentiële olie en water nodig.

Conclusie

Het is niet moeilijk te kiezen tussen een geprefabriceerde dakmosverwijderaar en een natuurlijke mosverwijderaar. Als u uw leven gemakkelijker wilt maken, kies dan voor het eerste product. De prijs varieert naargelang uw keuze. Het is zeker dat u de juiste reiniger voor uw behoeften zult vinden. Maar als het milieu voor u belangrijker is dan wat dan ook, dan is het beter om het product te maken van natuurlijke bestanddelen. Dit kan echter een moeilijke taak zijn als het dak in kwestie erg groot is. Het is ook niet het beste alternatief voor professionals.

Waarom een dakmos verwijderaar kopen?

dakmos verwijderaar kopen

Dit product behoudt het esthetisch uitzicht van het dak

Korstmossen en mossen verschijnen als onooglijke groene vlekken op het dak. Ze zijn afkomstig van vocht en kunnen goed behandeld worden. Vandaar het gebruik van een dakmos verwijderaar. Het doel van dit product is om uw huis er mooi uit te laten zien.

Om de waterdichtheid van het dak niet te verminderen

Hoe groter het mos wordt, hoe groter de kans dat het het dak binnendringt. Als gevolg daarvan verschuift het dak naar boven en laat vocht en kou binnen. De materialen zullen dus langer vochtig blijven. Het is duidelijk dat ze na verloop van tijd broos worden.

Om het dak jarenlang te beschermen

Het effect van mosafstotend middel op het dak is langdurig, vooral met betrekking tot de sterkte van het dak. Hij is jarenlang tegen deze planten beschermd. Dit vermindert uw onderhoudswerk.

Om altijd het juiste product bij de hand te hebben

Het dak wordt twee keer per jaar gereinigd. Maak van deze gelegenheden gebruik om mos van het dak te verwijderen. Het product dat hiervoor wordt gebruikt, is geschikt in het voorjaar en het najaar. U zult nooit gebrek aan keuze hebben.

Sommige antischuimproducten voor daken zijn ook geschikt voor gevels

Het dak is niet het enige deel van het huis dat last heeft van mosgroei. Muren en gevels worden ook aangetast. Het is goed nieuws dat er veelzijdige producten zijn voor al deze toepassingen. Dit zal resulteren in tastbare besparingen.

De verschillende merken van dakmos verwijderaar

Naar onze mening zijn de beste merken van dakmos verwijderaar in 2022 :

Algimouss

Algimouss is een expert in de behandeling van de buitenkant van huizen en gebouwen. Het is een populair merk onder schoonmaakprofessionals. De producten staan bekend om hun vermogen de levensduur te verlengen van de materialen die worden gebruikt om huizen te bouwen.

GFC Industries

Dit bedrijf is gespecialiseerd in veiligheid en industriële productie. Zij vervaardigt ook producten voor hygiëne. Effectieve chemische componenten worden door GFC Industries gebruikt om aan de veeleisende behoeften van haar klanten te voldoen.

D-mouss Pro

De D-Mouss Pro dakmos verwijderaar elimineert deze slechte planten voorgoed. Deze doeltreffendheid heeft het populair gemaakt. Zowel professionals als particulieren gebruiken dit product om alle soorten daken te reinigen.

Rubson

Rubson biedt een compleet assortiment groene aanslag verwijderaars voor muren, daken, vloeren en terrassen. De producten worden gebruikt voor het reinigen, maar ook ter voorkoming van het ontstaan van deze stoffen.

Hoeveel kost een dakmos verwijderaar?

Onderstaand schema zal u helpen een idee te krijgen van de gebruikelijke prijzen voor elke prijsklasse (instapmodel, middenklasse en topmodel).

Duurder betekent echter niet noodzakelijkerwijs beter.

Wij raden u daarom aan altijd onze ranglijst te raadplegen alvorens te beslissen, in plaats van blindelings af te gaan op de prijsklassen.

  • Instapniveau: € 10 tot € 30
  • Middenklasse: € 30 tot € 50
  • Topklasse: meer dan € 50

Dak laten ontmossen door een professional ? Bekijk hier de prijs voor het verwijderen van mos.

Tips

Bomen rond het dak kappen is niet altijd een goed idee

Huiseigenaren die grote bomen op hun terrein hebben, zijn geneigd deze om te hakken zodat het dak rechtstreeks door de zonnestralen kan worden geraakt. Het feit is dat deze bomen schaduw creëren op de top van het huis. Het is een effectieve oplossing tegen mos, maar u zult er snel spijt van krijgen als het warme seizoen aanbreekt. Bovendien is het een duur alternatief.

Een conventioneel huishoudelijk product is minder duur, maar moet worden vermeden

Een ongeschikt product zal uw dak waarschijnlijk beschadigen. Er zijn huishoudelijke schoonmaakmiddelen die zeer effectief zijn, maar het is beter om te investeren in een geschikte mosverwijderaar als u uw dak niet snel wilt vervangen.

Kras niet te hard op het dakoppervlak

Dit is de eerste stap bij het aanbrengen van een antimos produkt. Maar wees voorzichtig, want het dakoppervlak kan scheuren als je te hard krabt. Kies de juiste uitrusting voor de klus.

Goede praktijken toepassen door het water te sproeien

Bij het spoelen, spuit het water verticaal van boven naar beneden. Dit is om te voorkomen dat het water het dak binnendringt en de waterdichtheid aantast.

Zorg eerst voor uw veiligheid

Anti-schuim dakbedekkingsproduct is een chemisch product dat schadelijk kan zijn voor de huid. Bovendien gelden voor het gebruik ervan veiligheidsvoorschriften die u tijdens het hele proces in acht moet nemen. Draag handschoenen, een veiligheidsbril, een masker en extra veiligheidsuitrusting zoals een harnas en anti-slip laarzen.

Faq

Wat bevordert schuimvorming?

Allereerst is het belangrijk te weten dat mossen en korstmossen niet op dezelfde manier werken, ook al hebt u maar één product nodig om er vanaf te komen. Hoe dan ook, mossen gedijen in vochtige omstandigheden en bij gebrek aan zonlicht. Regio's met een vochtig klimaat hebben meer last van dit verschijnsel, zoals die in het noorden van Frankrijk of in Bretagne.

Heb ik een vakman nodig om mos van mijn dak te verwijderen?

Nee. Het verwijderen van mos van het dak kan door iedereen gedaan worden. Het is geen onderhoudsklus die door een vakman moet worden gedaan. Natuurlijk zijn er een aantal stappen die moeten worden genomen om ervoor te zorgen dat de behandeling goed wordt uitgevoerd. Door de nodige materialen te huren, kunt u uw uitgaven beperken. Vooral omdat deze operatie maar twee keer per jaar wordt gedaan. Als u niet in staat bent uw eigen veiligheid en die van uw buren te garanderen, moet u het aan de deskundigen overlaten.

Hoe kun je de vorming van deze ongewenste stoffen voorkomen?

U kunt voorkomen dat u veel geld uitgeeft aan dakbehandeling door de ontwikkeling van mos te voorkomen. Snoeien is een van de meest voorkomende vormen van tuinonderhoud. U kunt dit gebruiken om de schaduw van het dak te verminderen. Daarnaast voorkomt het regelmatig schoonmaken van dit deel van het huis de ophoping van mos. Met deze goede praktijken is één mosverwijdering per jaar voldoende.

Hoe ga je om met kleitegels?

De toepassing van het product is dezelfde, ongeacht het materiaal van uw dak. Maar met kleitegels moet de druk van het spoelwater gecontroleerd worden, niet te sterk om geen schade te veroorzaken. Ten tweede mag de sproeikop niet te dicht bij de tegels komen. Het water zou ze kunnen verschuiven of breken.