Prijs voor het verwijderen van mos op daken | Tarieven m² (2024)

De prijs van een dak mosvrij maken hangt af van verschillende criteria. In ieder geval is het verwijderen van mos van je dak een essentiële stap die je regelmatig moet nemen om je dak in goede conditie te houden en je huis te onderhouden.

De prijs van preventief dakmos verwijderen varieert over het algemeen tussen €5 en €10 per m². De prijs van een volledige dakverwijdering varieert van €10 tot €20 per m².

dak ontmossen prijs

Hoeveel kost dak mos verwijderen?

De prijs van dakontmossen varieert tussen €15 en €30 per vierkante meter, afhankelijk van het type dakpannen, de oppervlakte en de moeilijkheid om de locatie te bereiken.

Kosten voor dakontmossen per soort dienst

Mossen verwijderen is een dienst op zich die expertise vereist. De gebruikte techniek moet worden aangepast aan de situatie en het doel. Er zijn verschillende manieren om mos van een dak te verwijderen:

  • eenvoudige preventieve dakreiniging (voordat mos verschijnt, als preventieve maatregel, zonder behandeling). Dit kost tussen €7 en €15 per vierkante meter.
  • een volledige verwijdering van mos van het dak, ook wel curatieve verwijdering genoemd (met waterafstotende en schimmelwerende behandeling, levering en arbeid). Dit kost tussen de €15 en €27 per vierkante meter.
  • de optie om de dakgoten te reinigen, wat tussen de €50 en €150 per dakgoot kost.

Nieuwe technieken beginnen steeds meer ingang te vinden, zoals mosverwijdering met behulp van een drone, waardoor ook moeilijk bereikbare daken kunnen worden aangepakt.

Prijs van mos verwijderen per m² per type dak

De prijs voor het verwijderen van mos op daken wordt over het algemeen berekend per vierkante meter, en zelden op basis van een vast bedrag of per uur.

Soort dakPrijs m² incl. btw in euro
Prijs van een kleipannendak ontmossen20 - 30 €
Prijs van een betonnen dak ontmossen15 - 25 €
Prijs voor een natuurleien dak ontmossen30 - 50 €
Prijs voor een kunststof leien dak ontmossen15 - 25 €
Voorbeeld van een groendak dat moet worden ontmost

Criteria die de prijs van mos verwijderen beïnvloeden

De prijs van dakmos verwijderen varieert volgens verschillende criteria.

Ten eerste hangt de prijs af van het soort dak en het dakbedekkingsmateriaal: terracotta, leisteen, riet of beton. Sommige materialen zijn kwetsbaarder dan andere en vereisen speciale voorzorgsmaatregelen.

Je moet er ook rekening mee houden dat de gemiddelde prijs per m² voor het verwijderen van dakmos afhangt van de oppervlakte die moet worden verwijderd. Hoe groter het oppervlak, hoe duurder de verwijdering. De staat van het dak is ook belangrijk. De aanwezigheid van mos, in combinatie met andere vegetatie zoals algen, korstmossen en schimmels, maakt het verwijderen van mos moeilijker en tijdrovender.

Tot slot is het uurtarief van de vakman ook een factor, aangezien alle vakmannen hun eigen prijzen hanteren. Het gemiddelde uurtarief voor een dakdekker ligt tussen de €50 en €70. Houd er rekening mee dat de prijs die je betaalt afhankelijk is van waar je woont. Tarieven in stedelijke gebieden zijn vaak hoger dan in landelijke gebieden. Als je in de regio Parijs woont, betaal je waarschijnlijk ook meer voor het verwijderen van mos op je dak dan elders.

De kosten om een dak te laten ontdoen van mos variëren afhankelijk van hoe moeilijk het is om bij de plek te komen en de hoogte en helling van het dak (plat, zeer steil of licht hellend).

Ook de producten die worden gekozen om het mos te verwijderen, variëren de uiteindelijke prijs. Bovendien geldt: hoe vuiler het dak, hoe hoger de prijs.

Hoeveel kosten dakontschuimingsproducten?

Antischuim dakbehandeling wordt verkocht in bussen van 5, 10 of 20 liter. De gemiddelde prijs ligt tussen €1,20 en €4 per liter. Houd er rekening mee dat 1 liter ongeveer 5 m² dekt (als een enkele toepassing voldoende is).

De prijs van een antischuimbehandeling ligt dus tussen €0,24 en €0,80 per vierkante meter.

Als je van plan bent om mos zelf van je dak te verwijderen, moet je meer dan € 1.000 aan materialen toevoegen aan de kosten van het product (ongeveer € 200 aan producten).

Je kunt apparatuur huren zoals een hogedrukreiniger: reken op een bedrag tussen de €30 en €50 voor een dag werk. Het kopen van een Karcher of hogedrukreiniger van een ander merk kost je tussen de €200 en €700 inclusief btw.

Vakmannen gebruiken vaak hoogwerkers voor dit soort werk. Houd er rekening mee dat het huren van een hoogwerker ongeveer €350 per dag kost.

Hoeveel kost het om mijn dak te laten verwijderen door een dakdekker?

De kosten van professioneel daknotmossing op een dak in goede staat, zonder noodzaak voor renovatie of reparatie, liggen gemiddeld tussen de €30 en €45 per vierkante meter. Deze prijs is inclusief alle materialen, producten en veiligheidsuitrusting die nodig is om op hoogte te werken.

strong>Pas op voor uurtarieven
Vermijd vaklui die je een uurtarief aanbieden: mos verwijderen van een dak duurt over het algemeen 2 dagen, omdat het product tussen de lagen moet drogen.

Tarief voor een dakdekker die een dak reinigt met anti-mos producten

Waarom een vakman inschakelen om mos van je dak te verwijderen?

Een dakdekker heeft alle apparatuur die nodig is om mos van een dak te verwijderen, dus hij kan onmiddellijk effectief zijn. Een dakdekker is een ervaren professional met een grondige kennis van de verschillende methoden om mos te verwijderen en de verschillende soorten daken. Zijn gedegen advies is van onschatbare waarde en zijn tussenkomst voorkomt beschadiging van uw dakbedekking als u het mos zelf verwijdert met ongeschikte apparatuur en producten.

Bovendien vereist het verwijderen van mos van een dak werken op hoogte, wat gevaarlijk kan zijn. De apparatuur die een professional gebruikt is veilig. De vaardigheden en ervaring van een dakdekker zorgen ervoor dat je zonder risico kunt werken, wat niet het geval is als je het mos zelf verwijdert.

Tot slot zal een professional een algemene controle van het dak uitvoeren, wat vaak betekent dat u op de hoogte bent van eventuele problemen voordat ze te ernstig worden. Bepaalde tekenen van verslechtering zijn soms moeilijk zelf te ontdekken en het oog van een expert is essentieel om op tijd te kunnen reageren. Zo kunt u preventief of bij het begin van een verslechtering reparaties uitvoeren.

De garanties van een professionele dakdekker
Als u een beroep doet op een vakman, profiteert u ook van de tienjarige garantie, die u 10 jaar lang beschermt tegen gebrekkig vakmanschap, en de wettelijke aansprakelijkheidsgarantie. Deze twee verzekeringen zijn verplicht als je als dakdekker wilt werken.

3 voorbeelden van offertes voor dakmos verwijderen

De gemiddelde prijs voor 100 m² dakmossen verwijderen is ongeveer € 2.000 inclusief btw.

Schatting voor 50 m² dakmos verwijderen met routineonderhoud

U neemt contact op met een dakdekker voor het verwijderen van mos van een kleipannendak van 100 m². U wilt uw dak een schone, aangename uitstraling geven door het mos gewoon te verwijderen zonder speciale behandeling.

De totale kosten van de klus bedragen €750 (incl. btw).

Schatting voor mos verwijderen met behandeling

Je dak zit vol mos en korstmos. Je zit er tot over je oren in en het is tijd voor een volledige mosverwijdering met een schimmelwerende en waterafstotende behandeling om je dak te beschermen. Je neemt contact op met een vakman om het mos volledig te laten verwijderen.

Hij geeft je een offerte van €2.700 (incl. btw) voor je dak van 100 m².

Voorbeeldprijs voor leien dakontmossen

Je leien dak heeft een goede grondlaagverwijdering nodig. Je neemt contact op met een specialist, omdat je weet dat leisteen kwetsbaarder is dan terracotta en een speciale behandeling vereist. Je dak heeft een oppervlakte van 60 m2 en de service kost €40/m2.

Je totale rekening komt op € 2.400 voor een complete onderhoudsbeurt.

Lees meer over : De kosten van dakreiniging

Onze andere artikelen met advies en veelgestelde vragen