epdm dakbedekking in Meeuwen-Gruitrode prijzen en Informatie

Epdm dakbedekking bestaat uit een folie van dakrubber wat op duurzame daken oplevert. Een dakbedekking kan uit verschillende materiaalsoorten bestaan. Een rubber folie van Epdm is daar één van. Wanneer je je bestaande dakbedekking wilt vernieuwen of je oude dakbedekking wilt herstellen dan is het het overwegen waard om epdm rubber folie als nieuwe dakbedekking te nemen. De prijs van epdm bedekking ligt wel hoger dan bij traditionele dakbedekking. Maar door het rubber gaat epdm bedekking dan ook veel langer mee. Epdm rubber is vooral erg geschikt voor platte daken. Daarnaast kent het nog meer voordelen. Bekijk hier ook alle kosten van dakwerken.

dakbedekking epdm

Snel naar: voordelenprijs per vierkante meterPlaatsingaandachtspunten

De voordelen van een epdm dak

epdm groendak

Een epdm dak kent vele voordelen. Dit ten opzicht van de traditionele dakbedekking. Dit is vooral omdat er in epdm dakbedekking rubber verwerkt is.

• Epdm dakbedekking staat bekend om de lange levensduur. Epdm bedekking heeft een gemiddelde levensduur van 40 tot 50 jaar.
• Door onder andere het gebruik van rubber in epdm bedekking blijft dakbedekking van epdm bedekking elastisch. Epdm bedekking blijft elastisch, zowel in de hete zomers, als in de koude winters. Hierdoor zal epdm bedekking nooit doorscheuren. Wanneer daken krimpen of uitzetten, zal de dakbedekking van epdm elastisch blijven en niet beschadigen.
• Daken met epdm bedekking zijn in principe onderhoudsvrij. Epdm bekleding heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Mocht het onverhoopt toch beschadigd raken, dan is dit gemakkelijk op te lossen met zelfklevende dakbedekking folie waarmee je de beschadiging kunt herstellen. Na plaatsing van dit epdm folie is je epdm dak weer schadevrij.
• Een groot voordeel is dat een epdm dak beloopbaar blijft. Door het dakrubber in epdm blijft de epdm bedekking elastisch, zelfs als je er over loopt. Smelten van het rubber of scheuren, tijdens het lopen over epdm bedekking of een epdm dak zal niet voorkomen zoals bij bitumen.
• Plaatsing op een epdm dak op elke dakconstructie gaat vrij gemakkelijk en is vrijwel overal mogelijk. Vooral op platte daken is epdm bedekking ideaal. Epdm bedekking is voor platte daken dan ook zeer populair. Ook is het eenvoudig om epdm folie over bestaande dakbedekking te leggen. Zo hoef je niet je oude dakbedekking te verwijderen en heb je direct een nieuwe dakbedekking. Je bestaande dakbedekking dient dan prima als dakisolatie.
• Een groendak als dakbedekking is momenteel ook een trend. Naast een goede dakconstructie heb je bij een groendak ook een goede dakisolatie en ondergrond nodig. Epdm plaatsen als bedekking is hiervoor zeer geschikte ondergrond voor een groendak.

dakbedekking in EPDM

Lees ook meer over dakwerken in Meeuwen-Gruitrode

Prijs voor plaatsing van epdm dakbedekking per m²

De prijs voor plaatsing van epdm bedekking kan sterk variëren. Er zijn namelijk enkele factoren die de prijs voor een epdm dak met epdm folie bepalen. Het gaat om de type daken, de oppervlakte van de daken die met epdm dakbedekking bedekt moeten worden en het soort dakbedekking van epdm. Je mag ervan uitgaan dat de prijs voor een ongeveer € 50,- per vierkante meter bedraagt.

Extra werkzaamheden

De kosten voor epdm dakbedekking kunnen wel oplopen naarmate er andere epdm dak en dakbedekking werkzaamheden bijkomen. Houdt daar bij de berekening van de kosten en de prijs rekening mee, zodat je zoveel mogelijk een all-in prijs kunt bedingen bij de aannemer die voor plaatsing van je epdm dak gaat zorgen. Het kan soms nodig zijn, dat je voor plaatsing van de dakbedekking eerst een dakrenovatie moet uitvoeren. Wanneer bijvoorbeeld de dakconstructie niet meer goed is dan is het verstandig eerst een dakrenovatie uit te voeren en de dakconstructie aan te pakken, alvorens een dakbedekking van epdm folie aan te brengen. Als dakrenovatie niet nodig is, dan kan de dakbedekking gewoon over de oude bedekking geplaatst worden. Dit scheelt ook in de kosten voor het verwijderen van de oude bedekking. Zo zorgt deze dakbedekking direct voor een goede extra dakisolatie.

Isolatie werken

Heb je plannen om dakisolatie aan te brengen, doe dit dan direct met de plaatsing van een epdm dak. Er zijn namelijk verschillende soorten isolatieplaten. Je kunt je daken voorzien van isolatieplaten, waarover direct het epdm dakrubber geplaatst kan worden. Houdt hier rekening mee wanneer je de prijzen van plaatsing van epdm bedekking en een epdm dak aan het berekenen bent. Zo heb je direct een goede epdm dakisolatie en een goede dakbedekking. Als je de kosten zelf enigszins berekend hebt, vraag dan de prijzen bij verschillende aannemers op. De prijzen onderling kunnen verschillen, dus leg de verschillende prijzen naast elkaar. Op basis van de aangeboden diensten en de prijs kun je een goede keuze maken. Ga nooit enkel voor een aannemer met een lage prijs, maar let ook op vakkennis en heel belangrijk, ook de garantie. Ontdek hier meer over de soorten dakisolatie.

Plaatsing van een epdm van dakrubber

Bij kleinere daken kan de dakbedekking folie van epdm naadloos gelegd worden. Voor grotere daken worden grotere stukken op maat gebrachte epdm folie gebruikt. Deze moeten gelegd worden zonder dat naden de folie bedekking kunnen beschadigen door bijvoorbeeld vocht. Het dakrubber folie wordt dan als dakbedekking met overlap geplaatst en vastgemaakt. De plaatsing van epdm bedekking kan als volgt:

Epdm dakbedekking lijmen

De folie bedekking wordt bij plaatsing aan de ondergrond vastgelijmd. Dit kan rechtstreeks op de isolatieplaten maar ook op de onderliggende dakbedekking. Als de dakbedekking niet geschikt is moet je een folie gebruiken tussen de originele dakbedekking en de epdm dakbedekking.

Met ballastlaag

Dit is een snelle manier van bedekking plaatsen. De epdm bedekking wordt los op de originele dakbedekking gelegd en daarover komt een ballastlaag. De ballastlaag bestaat dan vaak uit grind.

Mechanisch bevestigen

Door middel van inductie wordt de dakbedekking folie van rubber mechanisch aan het epdm dak bevestigd. Dit kan langs de zijkanten maar ook via onderplaten.

Aandachtspunten epdm dakbedekking

• Wanneer er op je epdm dak water blijft staan kan dit de dakbedekking beschadigen. Waarschijnlijk is er iets mis met het afschot.
• Denk goed na over bovenstaande mogelijkheden van plaatsing van een epdm dak. Dit bepaald in grote mate de prijs.
• Garantie is erg belangrijk als er iets fout gaat met de dakrenovatie of het epdm dak. Wanneer je dan garantie hebt kan de aannemer je dakbedekking op basis van deze garantie weer in goede staat herstellen.
• Als je een groendak wilt plaatsen let dan extra goed op een waterdichte bevestiging van je epdm dak. De folie bedekking moet dan uitermate betrouwbaar zijn. Dit is gelukkig altijd het geval bij epdm dakbedekking.

Ontdek ook deze diensten in Meeuwen-Gruitrode:

Regio's

Bij BKG Dakwerken epdm kan je offertes aanvragen voor all regio's in België.

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Provincie Oost-Vlaanderen


Provincie Vlaams-Brabant

Provincie West-Vlaanderen

Brussels Hoofdstedelijk Gewest