Dakbedekking plat dak

Het is van belang dat de kwaliteit van de aanwezige dakbedekking in orde is. Wanneer dit niet het geval is kunnen er lekkages ontstaan met niet alleen schadelijke gevolgen voor het dak, maar ook voor de rest van de woning. Welke mogelijkheden er zijn voor dakbedekking plat dak lees je op deze pagina, inclusief de voordelen, nadelen en kosten.

Welk type dakbedekking plat dak is het beste?

Bij dakbedekking voor een plat dak zijn er verschillende materialen om een keuze uit te maken. Dit zijn de vier meest populaire soorten dakbedekking voor een plat dak:

EPDM dakbedekking plat dak

plat dak epdm dakbedekking

Dit is een vaak gekozen materiaal vanwege de lange levensduur. Omdat EPDM zijn flexibiliteit blijft behouden komt scheurvorming niet snel voor, het is ook mogelijk om op daken met EPDM te lopen. Het materiaal is onderhoudsvriendelijk waarbij schade doorgaans eenvoudig te herstellen valt. In veel gevallen kan EPDM over de bestaande dakbedekking geplaatst worden.

De kosten per vierkante meter inclusief plaatsing door een professionele dakwerker bedragen ongeveer 50 euro.

Bitumen dakbedekking plat dak

roofing plat dak

Dit materiaal kennen we ook als roofing op een plat dak, het is een mogelijke oplossing voor platte daken die met een brander wordt aangebracht voor een gesloten dakbedekking. Hoewel de kosten voor bitumen daken lager liggen dan bij EPDM is de levensduur korter. Daarnaast is roofing lastiger te plaatsen met een verhoogd risico op schade. De meeste dakwerkers zullen EPDM adviseren boven bitumen dakbedekking voor een plat dak.

De kosten per vierkante meter inclusief plaatsing door een professionele dakwerker bedragen ongeveer 40 euro.

PVC dakbedekking plat dak

Dit kunstof dak wordt niet met een brander aan de dakconstructie gehecht maar met warme lucht. De levensduur van PVC daken is aanzienlijk korter in vergelijking met EPDM. Na enkele jaren zal de sterkte van PVC behoorlijk afnemen waardoor het materiaal sneller scheuren kan vertonen. Dit komt door de weekmakers in het materiaal die hun kracht verliezen, ook kunnen er schadelijke gevolgen zijn voor de gezondheid door deze weekmakers. Het zal voor de meeste dakwerkers niet de eerste keuze zijn.

De kosten per vierkante meter inclusief plaatsing door een professionele dakwerker bedragen ongeveer 45 euro.

Groendak dakbedekking plat dak

groendak plat

Deze milieuvriendelijke dakbedekking is tevens ook opvallend. Het dak wordt bedekt met diverse soorten planten, kruiden, en grassen die naast een bijzonder uiterlijk ook het dak zullen beschermen tegen alle weersomstandigheden. Bij eventuele lekkage is lekdetectie wel wat lastiger uit te voeren dan bij andere materialen, daarnaast moet er altijd een onderlaag aanwezig zijn zoals EPDM. Houd er rekening mee dat de dakconstructie sterk genoeg is om het totale gewicht te dragen.

Lees hier meer over de soorten groendaken.

De kosten per vierkante meter inclusief plaatsing door een professionele dakwerker bedragen ongeveer 40 euro exclusief de onderlaag.

Dakbedekking plat dak laten installeren door vakmensen? Vraag direct meerdere offertes aan voor dakwerkers in de regio via deze pagina. Geheel gratis en vrijblijvend verschillende offertes in de mailbox!

Dakbedekking plat dak kosten

plat dak dakbedekking prijs

Bij dakbedekking voor een plat dak zijn er verschillende kostenposten. Om het beoordelen van de diverse offertes door dakwerkers wat eenvoudiger te maken zullen we hier een aantal verschillende kostenposten opsommen:

  • Wanneer de nieuwe dakbedekking voor een plat dak over de bestaande bedekking aangebracht kan worden zal dit behoorlijk wat kosten besparen. De kosten voor het verwijderen van een oud dak zullen doorgaans los berekend worden aangezien dit een apart project is.
  • De oppervlakte van het dak speelt uiteraard een belangrijke rol bij de kosten voor een nieuw dak. Hoewel de materiaalkosten en arbeidskosten per vierkante meter berekend kunnen worden, geldt dat niet voor de voorrijkosten en eventuele huur van hulpmiddelen zoals een container.
  • Bij het plaatsen van nieuwe dakbedekking voor een plat dak is het mogelijk om ook direct dakisolatie te laten aanbrengen. Hoewel de kosten bij aanschaf hoger zullen uitpakken zal dit wel rendement opleveren voor de gehele levensduur van het dak. Laat vooraf een berekening maken van de besparing.
  • Bij lastig bereikbare daken zal de prijs doorgaans ook hoger uitvallen. Zo is het wellicht noodzakelijk om een speciale steiger of kraan in te huren om de dakwerken uit te voeren. Dit kan van grote invloed zijn op de totale kosten.
  • Niet alleen de bereikbaarheid speelt een rol, het is ook mogelijk dat door een niet-standaard vormgeving, aanwezigheid van dakkapellen of andere externe factoren de werkzaamheden lastiger zijn om uit te voeren.

Offertes dakbedekking plat dak aanvragen

Het is mogelijk om vooraf offertes voor dakbedekking plat dak aan te vragen bij meerdere dakwerkers in de buurt. Deze dienst is geheel gratis en verplicht je tot niets. Zo kun je eenvoudig de kosten en diensten met elkaar vergelijken, en de dakwerker kiezen die het beste overeenkomt met jouw wensen.