Dakbedekking schuur

Je brengt veel tijd door in de woning, dan besef je niet altijd dat de schuur ook af en toe wat opknapwerk kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de dakbedekking van de schuur. Door slijtage en schade zal het dak naar verloop van tijd aan vervanging toe zijn. Door op tijd de dakbedekking van de schuur te repareren of een nieuw dak te plaatsen kun je later veel kosten besparen. Zo kan lekkage de onderliggende bebouwing beschadigen, en wat dacht je van de spullen die in de schuur staan? Op deze pagina vind je de mogelijkheden, de kosten en de dakwerkers die voor nieuwe dakbedekking op de schuur kunnen zorgen.

Kosten voor dakbedekking schuur

Bij de keuze bij een nieuwe dakbedekking voor de schuur is het materiaal van grote invloed op de totale kosten. Momenteel zijn de populairste soorten dakbedekking bitumen, EPDM, PVC en dakpannen. De eerste drie opties zijn geschikt voor platte daken, dakpannen zijn geschikt voor schuren met een hellend dak. Om de vergelijking van de kosten eenvoudiger te maken zullen we uitgaan van een standaard formaat schuur met een dakoppervlak van 15 vierkante meter.

 • Bitumen dakbedekking schuur: 850 euro met een gemiddelde levensduur van 25 jaar.
 • EPDM dakbedekking schuur: 1000 euro met een gemiddelde levensduur van 40 jaar.
 • PVC dakbedekking schuur: 1500 euro met een gemiddelde levensduur van 40 jaar.
 • Dakpannen dakbedekking schuur: 1750 euro met een gemiddelde levensduur van 50 jaar.

Je ziet direct dat niet alleen de kosten van belang zijn, ook de levensduur kan sterk verschillen. Zo valt een EPDM dak in prijs/kwaliteit verhouding toch goedkoper uit dan een bitumen dak.

dakbedekking plat dak schuur

Kosten besparen op dakbedekking schuur

De meest eenvoudige wijze om kosten te besparen op de nieuwe dakbedekking van de schuur is op tijd maatregelen te nemen. Daarnaast kan vergelijken van meerdere aanbieders lonen, het verschil tussen twee dakwerkers kan oplopen tot wel veertig procent! Uiteraard moet je ook rekening houden met de kwaliteit van de service en eventuele garantievoorwaarden. Om het vergelijken van offertes eenvoudig te maken hebben we een speciale offerte pagina ingericht waarmee je direct online, gratis en vrijblijvend meerdere offertes voor dakwerkers kunt aanvragen. Binnen twee dagen zullen de offertes van verschillende dakwerkers die actief zijn in jouw regio in de mailbox belanden. Je bent tot niets verplicht, en je hoeft zelf geen losse offertes aan te vragen bij verschillende dakwerkers. Doe het nu en vergelijk!

Goedkoop nieuwe dakbedekking schuur

Om nog meer kosten te besparen kan het voordelig zijn om een materiaal te kiezen dat over de oude laag aangebracht kan worden. Dan hoef je de kosten voor een dak verwijderen niet te maken. Wanneer je wel kiest voor volledige vervanging is het aan te raden voor een duurzame oplossing te kiezen zoals EPDM. Dit materiaal gaat langer mee en levert na verloop van tijd dus voordeel op.

Tips bij een nieuwe dakbedekking schuur

Met deze drie tips weet je direct waar je aan toe bent:

1. Kies de juiste dakbedekking op de schuur en bepaal de kosten

We gaven al eerder een kort overzicht van de totaalprijzen, hier zijn de gemiddelde prijzen per vierkante meter inclusief BTW en arbeidskosten met nog een extra optie; het groendak.

 • Bitumen: 45 euro, gemiddelde levensduur 20 jaar
 • EPDM: 65 euro, gemiddelde levensduur 40 jaar
 • PVC: 80 euro, gemiddelde levensduur 40 jaar
 • Dakpannen: 85 euro, gemiddelde levensduur 50 jaar
 • Groendak: 75 euro, gemiddelde levensduur 40 jaar

Een groendak met planten wordt op een solide ondergrond gelegd zoals EPMD. Informeer bij de dakwerker naar de mogelijkheden.

2. Isolatie dakbedekking schuur

Wanneer je de schuur ook als leefruimte zult gebruiken, of voor opslag van kwetsbare goederen, is het raadzaam om het dak van de schuur ook te isoleren. Dit voorkomt dat kou van buiten binnenkomt, en kan de warmte binnen houden in koude dagen. En uiteraard andersom in de zomer. Naast een aangename temperatuur voorkomt isolatie ook schimmelvorming en corrosie van metaal. Het kan de levensduur van de schuur en het dak verlengen omdat er minder slijtage zal plaatsvinden. Reken voor dakisolatie van een schuur ongeveer 45 euro per vierkante meter.

3. Regionale dakwerker

Het kan voordeel bieden om een dakwerker te kiezen die in de regio actief is. Met een kleinere afstand kunnen de voorrijkosten lager uitvallen, daarnaast kun je hetzelfde bedrijf later eenvoudig inschakelen voor andere (kleine) klussen zoals onderhoud aan het dak. Het is soms mogelijk een korting overeen te komen wanneer je samen met de buren een grotere opdracht uitzet.

Aanvullende werkzaamheden

Overweeg ook deze werkzaamheden uit te laten voeren:

 • Vervangen dakgoten: +/- 25 euro per strekkende meter.
 • Coating tegen algen en mos: +/- 20 euro per vierkante meter.
 • Zonnepanelen plaatsen: +/- 550 euro per paneel.

Het is aan te raden wat meer materiaal te bestellen om reparatiewerkzaamheden later eenvoudiger en goedkoper te maken. De dakwerker kan hierin adviseren.

Vergelijk meerdere offertes van dakwerkers bij jou in de regio. Vul de gegevens in op deze pagina en ontvang gratis en zonder verplichtingen diverse offertes van dakwerkers in de mailbox. Waar wacht je nog op?