Het glazen dak schoonmaken - de gemakkelijkste manier om jezelf te helpen

Glazen daken worden meestal gebruikt als luifel, bijvoorbeeld voor een terras, of als dakbedekking van een serre. Hoe gemakkelijk glazen daken meestal ook zijn, het schoonmaken ervan is soms lastig. En dit moet in ieder geval regelmatig gebeuren. Je kunt hier ontdekken hoe je jezelf het beste kunt helpen.

glazen dak reinigen
Hoe maak je een glazen dak professioneel schoon

Het schoonmaken van glazen daken is als het schoonmaken van ramen - alleen moeilijker.

In principe heeft u geen andere keuze dan uw glazen dak op dezelfde manier te reinigen als uw ramen. Bovendien moet u de reiniging zo regelmatig mogelijk laten uitvoeren, want glazen daken zien er zelfs met kleine vuilsporen uiterst onaantrekkelijk uit.

Afhankelijk van de hoogte van uw glazen dak kunt u zich vaak redden met een ladder of met eenvoudige uitbreidingen van de reinigingsapparatuur.

U kunt ook een hogedrukreiniger voor de buitenkant gebruiken, maar om lelijke strepen te voorkomen, moet u het glas achteraf altijd verwijderen.

De reiniging staat en valt met het reinigingsmiddel

Water en afwasmiddel is de klassieker voor glasoppervlakken, maar vaak lost het vuil ook niet op, vooral vuil veroorzaakt door omgevingsinvloeden is niet altijd gemakkelijk te verwijderen.

Afhankelijk van de kwaliteit kan glasreiniger een alternatief zijn, maar voor een effectieve reiniging moet u altijd het sproeihulpstuk gebruiken - hoe meer schuim, hoe beter het reinigingsresultaat in de regel is.

Reinigingssprays voor autoruiten zijn zo ontworpen dat ze zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen goed werken en weinig strepen achterlaten. Ze schuimen zeer sterk en kunnen meestal goed overweg met hardnekkig, zeer vettig en sterk klevend vuil. In sommige gevallen kunnen ze een echte hulp zijn.

Geschikte reinigingsmiddelen voor glas zijn daarom

  • Water en reinigingsmiddel (de klassieker)
  • Glasreiniger voor ramen
  • Spuitreiniger voor autoruiten (vaak een goede tip)

De eenvoudigste manier om de glazen dakoppervlakken te reinigen

Lijst van materialen

  • water en/of
  • Wasmiddelen

Gereedschap

  • Trekker
  • indien nodig een spons voor het aanbrengen
  • lobben (of beter meerdere)
  • Uitbreidingen
  • Manager

1. reiniging voorbereiden

Afhankelijk van het feit of u alleen een overkapping of het dak van uw serre wilt schoonmaken, moet u eerst alle vochtgevoelige objecten onder het glazen dak verplaatsen of afdekken. Druipen kan hier niet worden vermeden.

2. reinigingsmiddel aanbrengen

Met spons en spoelwater kunt u ook met een verlengstuk werken, als u met afgewerkte reinigingsmiddelen wilt werken, kunt u het beste een ladder gebruiken. Ladders die tot een mini-steiger kunnen worden gebogen zijn hier ook heel praktisch.

Spuit glasreiniger (of autoruitenreiniger) op de glasoppervlakken op een sterk schuimende manier en laat deze naar behoefte - en afhankelijk van de reiniger - enkele seconden inwerken tot het schuim zich heeft genesteld.

3. het trekken van

Gebruik de zuigmond om het glas in rechte lijnen te trekken en veeg aan het einde van elke lijn de zuigmond droog in een doek. Dit is belangrijk zodat er geen strepen ontstaan.

U kunt ook een klein gebied in een cirkelvormige beweging afdoen zonder de trekker neer te zetten. Bij grote glasoppervlakken helpt deze professionele truc voor het reinigen van ramen vaak om strepen te voorkomen.

TIPS&TRICKS

Universele uitbreidingshandvatten voor bijna alle apparaten en gereedschappen zijn ook te vinden in uw bouwmarkt. Ze kunnen vaak zeer nuttig zijn, niet alleen voor het reinigen van glazen daken.