5 Manieren om uw dak langer mee te laten gaan

Sommige stappen om de levensduur van uw dak te verbeteren zijn vrij eenvoudig

Een van de grootste factoren die een tol eisen op uw dak - het weer - is buiten uw controle. Maar er zijn stappen die u kunt nemen om uw dak langer mee te laten gaan. Hier zijn er vijf om te overwegen.
Lees meer over daken ontmossen

bladeren verwijderen uit dakgoot

Vermijd dakpannen schoonmaken met hogedrukreiniger

Geconcentreerd spuiten kan de korrels losmaken van de toplaag van de producten en de daaruit voortvloeiende schade wordt mogelijk niet gedekt door de garantie. Gebruik liever een professionele bezem of bladblazer, of verwijder vuil en mos handmatig. En doe het niet zelf. "We raden huiseigenaren aan om een professional te gebruiken om veiligheidsredenen", zegt Don Huber, directeur productveiligheid van CR.

Controleer de ventilatie

Onvoldoende of slecht geplaatste zolders en ventilatieopeningen kunnen condensatie veroorzaken op het multiplex dek dat uw dakspanen ondersteunt, wat kan leiden tot verrotting. Een slecht geplaatste afzuigventilator kan hetzelfde doen.

"Ik kan je niet vertellen hoe vaak ik op plaatsen kom waar de badkamer uitloopt op de zolder en een probleem veroorzaakt.

Dat is niet iets wat je zelf gemakkelijk kunt bepalen. Een aannemer kan je systeem controleren en je oplossingen voorstellen, wat je later geld en hoofdpijn kan besparen.

Schone dakgoten Regelmatig

"Door dit te doen, voorkom je een opeenhoping van water dat kan leiden tot lekken", zegt Bobby Fischer, vicepresident van aannemersprogramma's bij GAF, een dakpannenfabrikant. Fischer raadt ook aan om zware boomstammen die tegen dakbedekking zouden kunnen struikelen en eroderen, te kappen.

Zolders en kathedraalplafonds goed isoleren

Dat helpt ijsdammen te voorkomen, die tot kostbare lekkages kunnen leiden, vooral in gebieden waar dakvliegtuigen samenkomen. Verlichting kan ook een impact hebben.

Normaal gesproken, als de bovenste laag sneeuw op uw dak smelt, druppelt deze eraf. "Maar als de inbouwverlichting in uw kathedraalplafond slecht geïsoleerd is, kan de hitte sneeuw en ijs van onderaf laten smelten; als die vastzit, kan dat vocht door spijkergaten sijpelen en het dek van het dak vernielen.

Om dit effect tegen te gaan, kan een dakdekker een zelfklevend membraan installeren dat bescherming biedt tegen ijs en water op bepaalde delen van het dak.

Versterking van het dak

In gebieden die gevoelig zijn voor orkanen, tornado's of zware onweersbuien, kunt u overwegen om extra geld uit te geven voor deze drietrapsbehandeling als u een nieuw dak krijgt. Eerst moeten de installateurs het dek afdichten met speciale tape of afdichtmiddel. Ten tweede gebruiken ze ringschachtnagels, met ribbels die bestand zijn tegen windstoten. Ten derde vergrendelen ze de randen van het dak met metalen gootstukken.

Lees ook: