Hoe kan ik mos van beton verwijderen?

Mos, een fluweelachtig groen plantenorganisme, groeit op betonnen buitenoppervlakken die niet aan het zonlicht worden blootgesteld en in een aanhoudend vochtige toestand blijven. Hoewel mos niet schadelijk is voor beton, kan de aanwezigheid ervan op betonnen patio's en loopbruggen ze glibberiger maken, wat een veiligheidsrisico met zich meebrengt. Deze gezwellen kunnen effectief worden verwijderd met behulp van een chemische bestrijdingsmethode. Begin met de minst giftige methode en pas een andere methode toe als de eerste niet effectief is.
Bekijk ook prijs dak ontmossen

Stap 1

Giet het kokende water voorzichtig over het door mos aangetaste gebied. Dit is de meest milieuvriendelijke toepassing. Schrob met een stijve borstel of bezem en was het vuil weg met een slang.

Stap 2

Strooi landbouwkalk of bakpoeder op de getroffen gebieden om mos te doden. Deze chemisch basische poeders helpen de zure omstandigheden waarin mos gedijt te neutraliseren. Laat de set 24 uur staan, veeg dan voorzichtig op en gooi het poeder weg.

Stap 3

Trek rubberen handschoenen en oude kleding aan. Breng regelmatig huishoudbleekmiddel aan op uw mos met een sproeier. Het aanbevolen mengsel is 1 deel water op 1 deel bleekmiddelconcentraat. Spuit om het gebied te bedekken en laat het 30 seconden aanliggen, borstel het vervolgens af en spuit het af. Ook hier is beschadiging van kleding, andere planten en gras mogelijk, dus volg de aanwijzingen op de fles zorgvuldig op. Het gebruik van deze methode kan het mos tot een jaar lang tegenhouden. Merken van bleekmiddel die specifiek geconcentreerd zijn voor het doden van mos zijn in de meeste tuincentra te vinden.

Stap 4

Trek de veiligheidsuitrusting aan. Meng een oplossing van 3 pond zinksulfaat met 5 liter water en breng dit aan op mossige gebieden. Het product zou twee tot vijf jaar effectief zijn. Het kan de omliggende planten beschadigen, dus deze zouden tijdens het toepassingsproces moeten worden behandeld. Het is ook giftig voor vissen en zou niet in de buurt van water moeten worden toegepast.

Stap 5

Trek de veiligheidsuitrusting aan. Breng ammoniumsulfamaat aan op het mos op je beton. Ammoniumsulfaat wordt in tuinbouwwinkels verkocht onder verschillende merknamen zoals Amcide, Amicide, Amidosulfate, Ammate, Ammate X-NI, Fyran 206k, Ikurin, Silvicide en Sulfamate). Volg de richtlijnen van de fabrikant voor de toepassing. Het wordt over het algemeen toegepast met behulp van een sproeier of gieter met een sproeier, waardoor alle gebieden van beton waar mos een probleem is, worden doordrenkt. Vermijd de gewenste flora, inclusief bomen of struiken. Kies een dag of een tijdstip waarop de lucht nog steeds de schade aan andere planten moet omzeilen. Zorg ervoor dat u het etiket voor gebruik zorgvuldig leest en alle aanwijzingen van de fabrikant opvolgt.

Stap 6

Gebruik een krachtige sproeier om het gebied te ontdoen van zowel mosresten als chemische resten na een van deze behandelingen.

Lees ook: