Mosverwijderaar voor het dak - wat is hier beschikbaar?

In de overgrote meerderheid van de gevallen zijn daken afhankelijk van mechanische methoden om mos en korstmossen te verwijderen. Er zijn echter ook enkele chemische mosverwijderaars op de markt, waaronder enkele vrij bekende en gevestigde producten. U kunt hier lezen over de voordelen hiervan en hoe mosverwijderaars voor het dak werken.

mosverwijderaar dak
Mogelijkheden om mos op het dak te verwijderen

De spray club - voor snelle verwijdering en reiniging

Mossen en enkelvoudige korstmossen zijn vrij algemeen op daken, vooral aan de noordkant van het dak, en wanneer daken ouder zijn. Dan is het oppervlak van de dakpannen iets poreuzer en biedt het al voldoende houvast.

Het verwijderen van mossen werkt meestal vrij goed mechanisch, maar is soms wat moeizaam. Het is niet voor iedereen weggelegd om bij het schoonmaken van het dak met een borstel en een schrobborstel grip te krijgen op de mosaantasting.

Zelfs professionele dakreinigers geven daarom vaak de voorkeur aan het gebruik van chemische producten die eenvoudigweg worden opgespoten en vervolgens praktisch zelf hun werking ontplooien.

Het effect duurt vaak maanden

Bij de meeste producten moet men echter niet uitgaan van een onmiddellijk effect - het duurt maanden voordat de mosverwijderaars het bestaande mos hebben doen afsterven.

In veel gevallen moet het dode mos zelfs bij sterke moskussens nog mechanisch van het dak worden verwijderd. Dit betekent ook een extra inspanning.

Mogelijke voor- en nadelen van chemisch reinigen

  • zeer gemakkelijk te gebruiken - eenvoudigweg besproeien is genoeg
  • werkt automatisch en doodt mossen volledig
  • hoge kosten
  • Mosresten kunnen ook mechanisch van het dak moeten worden verwijderd.
  • geen honderd procent bescherming tegen mosgroei op het dak

Een van de bekendste producten in de handel, die ook veel gebruikt wordt, is AGO Quart. Het wordt ook vaak gebruikt door professionals.

TIPS&TRICKS

Wees enigszins kritisch over beloften dat slechts één koperen strip op de rand van het dak uw mos voor altijd zal verwijderen - de effectiviteit van deze koperen strips of koperen richels is controversieel in professionele kringen.