Waarom je dak niet kuisen met bleekmiddel?

Chloorbleekmiddel (ook bekend als natriumhypochloriet of SH) is niet bedoeld als schoonmaakmiddel voor daken, omdat het oppervlaktealgen doodt, maar niet kan doordringen in de dakpannenkorrels om zwarte schimmelwortelconstructies te verwijderen. Hier vind je meer informatie over dak reinigen.

Vlekken op het dak komen in slechts 9 maanden terug, en de dakschimmel is erger dan voorheen.

Dakreiniging met chemicaliën zoals chloorbleekmiddel en TSP (Trisodium Phosphate) als goedkope dakreinigingsspray om uw dakpannen er weer nieuw uit te laten zien is niet aan te raden.

Chloorbleekmiddel / TSP chemische combinatie kan planten doden, en de fosfaten schaden het milieu.

Chloorbleekmiddel droogt ook een dakpannen dak uit, waardoor de levensduur van de dakspanen wordt verkort.

Bleekmiddelafvloeiing kan uw termietgarantie ongeldig maken.

Dakreiniger QSE houdt GEEN bleekmiddel of chloorhoudende chemicaliën in.

Dakreiniger QSE gebruikt hoog alkalische / high ph reinigingsmiddelen en eigen oppervlakte-actieve stoffen voor de meest effectieve verwijdering van dakvlekken.

10 keer zachter dan bleekmiddel!

Om bleekmiddel en dakreiniger QSE te kunnen vergelijken, moet u een dakspaan 30 keer per jaar reinigen om de schade aan uw dakspanen, veroorzaakt door ÉÉN spuitbehandeling met chloorbleekmiddel voor het reinigen van het dak, te kunnen benaderen.

  • Dakreiniger QSE - Professioneel chemisch reinigingsproduct voor dakschimmels voor het verwijderen van dakvlekken met een snel resultaat.
  • Dakreiniger OX - organische schimmeldakreiniger - Huiseigenaarskwaliteit, ECO-vriendelijk, Reinigt met de kracht van zuurstof, met NO natriumhydroxide (loog), fosfaten of chloor

Heb je je dak schoongemaakt met chloorbleekmiddel?

Dan had u het leven van uw dakpannen kunnen verkorten, omdat het bleekmiddel de dakpannen kan uitdrogen en de schimmel en de dakschimmel sneller kunnen groeien. Het is interessant om te weten dat sommige fabrikanten aanbevelen om daken daadwerkelijk te reinigen met chloorbleekmiddel of chloorbleekmiddel en TSP (Tri-natriumfosfaat). - natuurlijk zijn ze bezig met de verkoop van dakspanen, dus hoe sneller uw dak bezwijkt, hoe sneller ze in staat zullen zijn om u een nieuw dak te verkopen.

Dakreiniging ... Routinematig dakonderhoud

De reiniging van het dak moet deel uitmaken van uw jaarlijks onderhoudsplan. Waarom? Omdat dakalgvlekken een realiteit zijn in het thuisland en schone daken ook de waarde van het onroerend goed beschermen.

Hoe vaak u uw dak schoonmaakt, hangt af van een aantal zaken:

  • Er zijn veel oncontroleerbare variabelen die helpen bij het versnellen van algen- en schimmelvlekken.
  • Ten eerste zal de schimmel op het dak in eerste instantie aan de noordkant van het huis en het dak verschijnen.
  • Dit komt omdat vocht daar langer blijft en, algen/schimmel heeft drie dingen nodig om te groeien: vocht, warmte en een voedingsstof.
  • Andere variabelen naast de richting van uw huis zijn het type, de kwaliteit en de fabrikant van uw dakspanen, of u nu een waterbron (vijver, oceaan, meer of zwembad) in de buurt heeft waardoor er een overvloed aan vocht ontstaat en hoe warm en vochtig het weer is. Continu warm weer bevordert de groei van schimmels.

Ook als u bomen in de buurt van uw huis heeft en ze schaduw geven aan het dak, bevordert dat een snellere schimmelgroei. Als u de bladeren en dennennaalden niet hebt schoongemaakt, houdt dat uw dak ook rijp voor de groei van schimmels.

Deze variabelen zorgen er samen voor dat u uw dak onmiddellijk moet schoonmaken!

Hier is waarom:

  • Als de algen en schimmels op uw dak groeien,
  • ze eten de basis van de kiezelsteen weg en zetten uit en krimpen met de buitentemperatuur.
  • Deze groei en beweging maakt de korrels losser, waardoor er voortijdig korrelverlies ontstaat en de levensduur van uw dak drastisch wordt verkort.

Lees ook: