Hoe krijg ik mos van de patio's + opritten + loopbruggen?

Als er mos groeit op uw stoeptegels, oprit of loopbrug, kan het zowel visueel onaantrekkelijk zijn als een gevaar voor uitglijden of struikelen. Tenzij u toevallig voor een rustieke, ouderwetse uitstraling gaat, wilt u waarschijnlijk zo snel mogelijk van het mos af.
Lees meer over mos van daken verwijderen.

Er zijn verschillende manieren om mos te verwijderen van straatstenen en andere oppervlakken, waaronder zowel natuurlijke als niet-zo-natuurlijke opties. Hier zijn acht mos verwijderingstrucjes die u kunt gebruiken om uw straatstenen mooi te houden. Als extra bonus kunnen deze tips voor het verwijderen van mos ook worden gebruikt op rotsen, beton en bakstenen.

Hier zijn 8 tips voor het verwijderen van mos...

Verwijder Moss Tip #1: Zonlicht

De gemakkelijkste, goedkoopste en meest natuurlijke manier om van mos af te komen is door het bloot te stellen aan zonlicht. Verplaats auto's en terrasmeubilair, snoei in de buurt van bomen en struiken en laat de zon binnen om direct op de schimmel te schijnen. Mos groeit niet in zonovergoten, droge gebieden, dus dit kan de enige oplossing zijn die u nodig heeft.

Verwijder Mos Tip #2: Lekken repareren en Irrigatie aanpassen

Als uw mos wordt veroorzaakt door een lekkende kraan, een kapotte pijp of een dolende sproeikop, voer dan de nodige reparaties en aanpassingen uit om het verzamelen van vocht in de omgeving te stoppen. Dit zal u ook weer in lijn brengen met de verplichte beperkingen voor watergebruik in San Diego en Californië, waaronder het onmiddellijk repareren van lekken en het vermijden van afvloeiing.

Verwijder Moss Tip #3: kokend water

Net als onkruid dat in oprijlaanscheuren groeit, kan het mos op uw stoeprand of terras worden getemd door er kokend water overheen te gieten. Dit is een andere natuurlijke optie die weinig tot geen effect zal hebben op de gewenste planten in de buurt. U zult het kookwaterbad waarschijnlijk moeten opvolgen met een goede schrobbeurt met een dekborstel of een stijve bezem.

Verwijder Mos Tip #4: Azijn

Azijn is een populaire keuze om op natuurlijke wijze van ongewenst onkruid af te komen en ook om mos te doden. Bij gebruik van deze natuurlijke optie kan het zijn dat u het gebied meerdere malen moet behandelen om het gewenste resultaat te bereiken. U kunt ook vinden dat azijn gewoon niet sterk genoeg is om uw mosprobleem op te lossen, maar het is een goede optie om te proberen voordat u overgaat op oplossingen op basis van chemicaliën.

Om uw mos met azijn te behandelen, mengt u gelijke delen azijn en water in een spuitfles. Verzadig het gebied goed, terwijl u voorzichtig bent om de azijn niet op de bladeren van de gewenste planten in de buurt van het behandelingsgebied te krijgen. Laat het mengsel minstens 15 minuten in de straatstenen en voegen werken en gebruik dan een dekborstel of een stijve bezem om het gebied te schrobben. U kunt dit volgen door het gebied te besproeien met water, indien nodig.

Verwijder Moss Tip #5: Power Washing

Een andere natuurlijke optie is het gebruik van een hogedrukreiniger om zich te ontdoen van straatsteenmos. Deze methode kan al dan niet effectief zijn om u te ontdoen van uw mosprobleem en gebruikt veel water, dus dit zou niet de eerste optie moeten zijn die u probeert. Als u wel kiest voor powerwash, moet u mogelijk het voegzand tussen uw straatstenen vervangen als het wordt weggespoeld in het proces. Het reinigen en afdichten van uw straatstenen is een geweldige manier om mos te verwijderen en het oorspronkelijke uiterlijk van uw straatstenen te herstellen.

Verwijder mos Tip #6: Baking Soda

Het bakken van soda is een andere natuurlijke optie die goed is om te proberen alvorens over te gaan op chemische middelen, maar kan al dan niet effectief genoeg zijn op zichzelf. Dit is mede afhankelijk van hoe ernstig uw mosprobleem is op het moment van de behandeling.

Als u bakpoeder wilt gebruiken om het mos van uw oprit, loopbrug of terras te verwijderen, strooi het dan royaal over het mos. Laat het een nacht staan, en gebruik dan een duwborstel of dekborstel om eerst het bakpoeder te verwijderen, en dan om het gebied te schrobben om het mos te verwijderen.

Verwijder mos Tip #7: Bleekmiddel

Terwijl we afstappen van de natuurlijke opties en overgaan op sterkere oplossingen, is bleekmiddel er een die u kunt proberen. Als u ervoor kiest om bleekmiddel te gebruiken om mos te verwijderen, zorg er dan voor dat u kinderen en huisdieren uit de buurt van het behandelingsgebied houdt tijdens en direct na de behandeling. U zult ook willen oppassen dat u geen bleekmiddel op wenselijke planten krijgt en zeer voorzichtig zijn bij het spoelen van het gebied om te voorkomen dat bleekmiddel wegloopt in andere gebieden.

Het is het beste om het gebied te schrobben met een dekborstel of stijve bezem voordat u uw bleekoplossing aanbrengt. U kunt dan gelijke delen bleekmiddel en water mengen in een spuitfles of grotere sproeier en het gebied behandelen. Laat de bleekoplossing minstens 15 minuten op het gebied liggen en schrob dan het gebied opnieuw en spoel het af met water. Of u nu het bleekmiddel uit uw wasruimte gebruikt of een mosdodend bleekmiddel dat u kunt kopen bij uw lokale huisverzorgingswinkel of tuincentrum, zorg ervoor dat u beschermende brillen en handschoenen draagt wanneer u met bleekmiddel werkt.

Verwijder Mos Tip #8: Commerciële mosmoordenaars

Als al het andere faalt, kan het tijd zijn om de grotere kanonnen naar buiten te brengen, die in dit geval commerciële mosmoordenaars zijn die specifiek ontworpen zijn om van mos af te komen. Er zijn vele opties beschikbaar, waaronder enkele die bekend zijn als kankerverwekkend en irriterend voor de luchtwegen. Volgens Alternatieven: Een Washington Toxics Coalition Fact Sheet gepubliceerd door de Washington Toxics Coalition, zijn hier een paar van de minst giftige, commerciële mos killers beschikbaar:

  • Veiliger mos- en algenverdelger en oppervlaktereiniger II
  • Bayer Advanced 2-in-1 Moss & Algae Killer
  • Zorgeloze mos- en algenbestrijding
  • St. Gabriel Laboratories Moss Killer

Lees ook: