Bouwen en leggen van een dak

Een dak plaatsen volgens de regels van het vak: de ABC's van het dakdekken

Een kwaliteitsdak is gebaseerd op stappen die bepalend zijn voor zijn stevigheid, waterdichtheid, isolatie en soliditeit.

Bijkomende werkzaamheden op het dak

Het is uw huis, uw vesting, die moet worden beschermd door een stevig, veilig en zorgvuldig gemaakt dak. Een goed geplaatst dak bespaart u de kosten van bouwen of renoveren en garandeert een veilige en normconforme afwerking.

Verschillende soorten daken en gebouwen

Welk type dak past het best bij mijn architectuur? Welke structuur voor mijn dak?

Het leggen van een rond dak
Geroemd om zijn zachte vorm, de originaliteit van zijn ronde architectuur en de creativiteit van zijn pure design.

Installeren van een schuin dak
Het staat bekend om zijn waterafvoerend vermogen, waardoor problemen met waterafdichting en infiltratie worden verminderd. Er kunnen ook glazen openingen in worden verwerkt, wat charme en licht aan de leefruimte toevoegt.

Plaatsing van een overkapping op een veranda of tuinhuisje
Als leefruimte die het hele jaar door gebruikt wordt, moet de veranda beschermd worden tegen klimaatveranderingen. Het verandadak kan van glas zijn of van polycarbonaat, plat of hellend.

Installeren van een dak op een garage
De garage wordt gebruikt als carport en als opslag voor uw diverse materialen. De plaatsing van het dak hangt af van de ligging, de dakbedekkingsmaterialen, de regels die gelden voor de plaatselijke...

Installatie van een plat dak of een plat dak boven een terras
U kunt het potentieel van uw plat dak ontwikkelen door er een mooi terras van te maken. Platte daken bieden een extra tuin voor uw huis, maar bij elke stap moeten specifieke installatievoorschriften worden gevolgd om bescherming, doorlaatbaarheid en stevigheid te garanderen.

Schuin dak, plat dak of een groendak... Elk dak is een andere uitdaging, en de bedekking en isolatie ervan moeten voldoen aan specifieke DTU- en installatienormen!

dakconstructie

Dakrenovatie - Schoonmaak - Isolatie schatting
Gratis en snel hier

Wat zijn de verschillende dakbedekkingsmaterialen?

Wat is het meest economische materiaal? Hoe kiest u een duurzame dakbedekking?

dakbedekking

Het leggen van een rieten dak: gemaakt van tarwe- of roggestro, brem, heide en rietstengels, zijn rieten daken milieuvriendelijk en vrijwel onbrandbaar.

Het leggen van een pannendak: gekenmerkt door zijn ondoordringbaarheid en weerstand. Hij kan worden gemaakt van: vlakke houten tegels, kleitegels, vlakke betontegels, Romeinse tegels.

Het leggen van een leien dak: leien dakbedekking is geschikt voor hellende daken. Het is echter niet geschikt voor ronde en platte daken. Hij kan gemaakt zijn van natuurlijke of synthetische leisteen.

Het plaatsen van een zinken dak: deze daken vergen niet veel onderhoud. Ze zijn duurzaam en hebben een lange levensduur.

Installatie van een groendak: Dit type dak werkt in op de omringende lucht, filtert en vermindert stof, voorkomt oververhitting van het dak en minimaliseert vochtigheidsschommelingen.

Het bouwen van een betonnen dak: of het nu met dakpannen bedekt is of als dakbedekking, plat of licht hellend, het betonnen dak biedt vele voordelen. Maar het plaatsen van betontegels vereist een stevig raamwerk om het gewicht van het materiaal te dragen.

Is een acroterion verplicht op een plat dak?

Het plaatsen van een dak van PVC of polycarbonaat: dit materiaal staat bekend om zijn lichtheid en stabiliteit. PVC dakbedekking is ook voordelig voor uw veranda of pergola daken.

Het leggen van een shingle- of asfaltdak: dit is een dak op basis van glasvezel. Dit is het goedkoopste materiaal in termen van dakbedekkingskosten.

Het leggen van een dak van plaatstaal/staal: dit is geschikt voor alle dakvormen. Gemaakt van staal, is het robuust en resistent, met een lange leven, ondanks zijn lichtheid.

Het leggen van een houten dak: dit kan gemaakt zijn van massief hout of van shingles. Het is een ecologisch en isolerend dak.

Installatie van een fotovoltaïsch dak: op het dak worden fotovoltaïsche panelen geïnstalleerd om zonlicht om te zetten in elektriciteit.

Installeren van een aluminium dak: Aluminium is licht en duurzaam. Het trekt niet krom en barst niet.

Het installeren van een glazen dak: Het glazen dak is erg esthetisch. Het laat natuurlijk licht binnen en bevordert de warmte- en geluidsisolatie.

Leisteen is eeuwig maar kwetsbaar, slecht gelegde tegels kunnen afschilferen, fotovoltaïsche panelen zijn zwaar... De stedenbouwkundige voorschriften en installatiefasen verschillen per materiaal.

dak dekken

Dakrenovatie - Schoonmaak - Isolatie schatting
Gratis en snel hier

Wat zijn de te volgen stappen bij het plaatsen van een dak?

  1. De dakconstructie, of raamwerk
  2. De isolatie<+a>
  3. De laatste stap is het plaatsen van de dakbedekking

Hoeveel kost het om een dak of dakbedekking te plaatsen?

Hoe isoleer je een dak?

De zolder is een gebied met veel energieverlies. Het aanbrengen van isolatie onder het dak is een ingenieuze oplossing om verloren zolders en verbouwde zolders te isoleren en het energieverbruik te optimaliseren.

Externe dakisolatie zorgt ervoor dat er geen woonruimte verloren gaat.

Dakisolatie kan bestaan uit één laag of uit meerdere lagen isolatie (glaswol of steenwol). Gebruik gecertificeerde isolatie om de betrouwbaarheid van de isolatie te garanderen. Snij de isolatie door en pas het aan uw dakbedekking aan. Het is flexibel, dus u zult geen probleem hebben om het tussen de dakspanten te installeren.

Prijzen van dakbedekking: gebruik kwaliteitsmaterialen en doe een beroep op een vakman om een perfect resultaat en een veilige installatieplaats te garanderen.

Installatieprijs: de installatie van een dak met karakter moet aan bepaalde voorwaarden en stappen voldoen. De montageprijs is afhankelijk van het soort dak en de gebruikte materialen.

Aarzel niet om een prijsopgave te vragen en vertrouw uw werk toe aan een dakdekkersbedrijf dat al uw projecten kan uitvoeren: isolatie, vernieuwing van het dak, plaatsen van dakbedekking, plaatsen van ramen, reparatie van lekken, enz.

Vraag een gratis offerte aan voor uw dakwerken

Onze andere secties...

  • Onderhoud uw dak
  • Verwant werk
  • Dakvormen
  • Advies en veelgestelde vragen
  • Dakbedekkingsmaterialen
  • Prijzen en tarieven voor dakbedekking 2022